Szampony do włosów

Wardi Shan Hair Tonic Shampoo Specjalistyczny szampon z ziołami na wzmocnienie cebulek włosowych

• 13 sierpnia 2017 o 10:06
    dziwny...
    Moja niska ocena jest spowodowana mydelkiem ktore bylo w zestawie z szamponem. Bardzo zaluje ze je kupilam. Na pewno wyladje w koszu bo jak niby mozna myc wlosy mydlem?!Tarlam nim skore glowy przez co duzo wlosow mi wypadlo. Sam szapon bardzo sie pieni. Nic dziwnego skoro na 2gim mijsc w skladnikach ma SLS. Nie jest to niestety przetlumaczone na polski na etykietce i sklad jest zaklejony biala naklejka. Uwazam ze to oszustwo. Dodam ze mydlo niewiarygodnie smierdzi
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • skład
  • 21 września 2016 o 20:37
    HAMULECE OD FRANKA – SZAMPON HAIR LOSS Z SERII WARDI SHAN
    Do przeprowadzenia kuracji wzmacniającej włosy Franek poleca dwa produkty - szampon oraz mydło z serii WARDI SHAN, która inspirowana jest medycyną arabską. Dla leniuchów – do których czasem należę – zasady kuracji są dość wymagająca. Dlatego zaryzykowała i poszłam na skróty – swoją przygodę ze wzmacnianiem włosów rozpoczęłam od niżej przedstawianego produktu. SZAMPON HAIR LOSS – CECHY PRODUKTU: RODZAJ : szampon KONSYSTENCJA: nie jest ani za gęsta, ani za rzadka ZAPACH : ziołowy BARWA: przeźroczysty SKŁAD: woda, SLES, dietanoloamid kwasów tłuszczowych z oleju kokosowego, wyciąg z liści mirtu, oliwa z oliwek, sok z aloesu, olej z kminku, olej laurowy, substancja zapachowa, substancje konserwujące – metyloparaben i propyloparaben WŁAŚCIOWOŚCI WG PRODUCNETA : wzmacnia cebuli włosów, zapobiega/hamuje wypadanie włosów, pobudza włosy do regularnego wzrostu, reguluje wydzielanie łoju przez skórę glowy CENA: 33 zł POJEMNOŚĆ: 250 mil OPAKOWANIE: plastikowe, bardzo poręczne, etykiety nie odpadają i nie nasiąkają wodą, ze względu na to iż opakowanie jest kryjące – nie widać ile szamponu pozostało STOSOWANIE I DZIAŁANIE Chcąc wzmocnić swoje włosy stosowałam go raczej codziennie przez okres ok. 3 miesięcy gdyż na tyle wystarczyło mi jedno opakowanie. Niewielką ilość szamponu nanosiłam na mokre włosy i myjąc-masującymi ruchami rąk doprowadzałam do jego spienienia (jest ono niewielkie) i tak pozostawiałam go na 2 min. Po upływie 2 min. produkt spłukuję. Podczas stosowania szamponu nie używałam żadnych innych kosmetyków do włosów – tylko sam szampon. Pierwsze efekty zauważyłam już po miesiącu stosowania - włosy stały się mocniejsze i tym samym mniej ich zostawało na szczotce. W trakcie dalszego stosowania nie dało się nie zauważyć chmary nowych, małych „pędów”, które rosły jak na drożdżach. PODSUMOWANIE Szampon HAIR LOSS z serii WARDI SHAN jest produktem, który znacząco poprawił kondycję moich włosów – pobudził do wzrostu i zmniejszył ich wypadnie. I teraz powiem jak w reklamie :D – efekt: mocne i zdrowe włosy. Jedyny minus to, iż nie zauważyłam aby szampon – tak jak zapewnia producent- zmniejszył wydzielanie sebum. I jeszcze jedno - ze względu na to, iż podczas kuracji stosowałam jedynie szampon czasem musiałam nieco więcej czasu poświęcić szczotkowaniu :D Ale, ale... Mile zaskoczona działaniem szamponu muszę koniecznie przetestować mydełko z tego duetu. A że teraz jest jeszcze „letnia promocyja” mam jeszcze większą motywację do działania i wzmacniania.
  • 6 stycznia 2016 o 14:07
    Cała prawda
    Na początku pragnę sprostować kilka rzeczy, które przeczytałam w komentarzach poniżej. Po pierwsze: tutaj nie ma sztucznych, chemicznych spieniaczy, więc taki szampon nie będzie się mocno pienił, ale coś za coś, nie można mieć wszystkiego. Albo będzie się ultra pienił, albo będzie miał naturalny skład. Po drugie, już tak ogólnie: zauważyłam, że wymieniono tutaj tylko jeden szampon z całej serii (jest ich w sumie 4), a komentarze dotyczą w zasadzie wszystkich 4 rodzajów. To wprowadza mały zamęt. A teraz coś ode mnie: jak dla mnie rewelacja. Stosuję go jako kurację na wypadające włosy wraz z mydłem z tej serii i naprawdę widzę efekty. Moje włosy przestały wychodzić garściami, faktycznie czuję cebulki włosowe, co świadczy o tym, że rzeczywiście się wzmocniły. Z rozczesywaniem nie mam większego problemu, bo stosuję dodatkowo olej kokosowy, ale moje włosy z natury są niesforne i skore do plątania, więc po prostu bardziej nie pogłębił u mnie tej przypadłości. Mam włosy niemal do pasa i naprawdę niewiele tego szamponu potrzeba, by je porządnie domyć. Podsumowując: + przyjemny, delikatny zapach + wydajność + widoczne, wręcz odczuwalne działanie + skład - cena (choć da się przeżyć, taki szampon wystarcza spokojnie na kilka miesięcy) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania
  • 4 marca 2015 o 12:37
    POLECAM
    Szampon świetny jako intensywna kuracja na wypadające włosy. Natomiast efekt osiągnie się tylko wtedy, kiedy odrzuci się kosmetyki zwykłe i zacznie się go stosować tylko z naturalnymi. Nie ma sensu stosować szamponu organicznego, a później nakładać chemiczną odżywkę. Ja stosowałam go w ten sposób (wszysytkie kosmetyki dostępne w "mydlarni u fanciszka): najpierw olejowanie- olej nigelle (pół h), później myłam głowę i trzymałam szampon na włosach jakieś 3 minutki (masowałam skórę głowy), a na koniec nakładałam maskę z morza martwego z glinką białą. Efekt? rewelacja. Wystarczył miesiąc, a moje włosy odżyły. Oczywiście przestałam również je farbować, suszyć i chodzić spać z mokrymi. Moje włosy wciąż wypadają, ale w stopniu naturalnym, nie budzę się z milionem włosów na poduszce, nie przeżywam szoku przy czesaniu. NAPRAWDĘ WARTO SPRÓBOWAĆ Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    MLB
    1 października 2013 o 17:41
    Najlepszy wzmacniający szampon
    Tak, to zdecydowanie najlepszy szampon wzmacniający jakiego używałam. Kupiłam go ze względu na w miarę naturalny skład. Od marca 2013 a. Widocznie wzmocnił moje zmęczone farbowaniem włosy. Po 9 miesiącach stosowania z czystym sercem mogę go polecić. Zalety -w miarę naturalny -neutralny zapach -dokładnie oczyszcza (nawet po olejowaniu) -bardzo wydajny Wad nie zauważyłam - no może cena ale jest tak wydajny, że mogę zapłacić 39 zł.