Maseczki klasyczne

Korean Energy Złuszczająca maska do twarzy 2 w 1

• 20 września 2022 o 20:13
    Lubię
    ????Maseczka jest zamknięta w opalaniu o pojemności 50g. Pomimo że jest nie duża pojemność a naprawdę bardzo wydajna. Tubka ma bardzo ładną szatę graficzną, która rzuca się w oczy. ????Maseczka w środku jest kolorku ciemnego z małymi drobinkami. Też jest aż 92% składników pochodzenia naturalnego, co dla mnie jest bardzo dużym plusem. ????Maseczkę nakładając na twarz nie nakładam bardzo grubej warstwy, zostawiam maseczkę na około 20 minut a później ją zmywam. Również czasami lubię ją wmasować w twarz wykonując peeling. Maseczka bardzo łatwo i bez problemu się zmywa. ????Po zmyciu maseczki twarz jest gładka, odświeżona jak i bardzo dobrze oczyszczona. Jak dla mnie maseczka jest świetna pomogła bardzo mi w walce z moją cerą. Jej cena jest całkiem niska koło 6 zł, tylko raz na jakiś czas jest u mnie dostępna.
    Elizeum
    25 kwietnia 2022 o 11:15
    Bardzo skuteczna, ale trzeba uważać
    Ciągnie mnie do koreańskich kosmetyków, choć już nie raz się na nich zawiodłam, szczególnie gdy producenci tylko tak nazywają sobie kosmetyki, nie czerpiąc żadnej formuły z Azji. Tę maskę zauważyłam w Biedronce za kilka złotych, więc zaryzykowałam i kupiłam. Trochę inaczej ją sobie wyobrażałam, raczej jako pastę o jasnej barwie. Tymczasem ma ona konsystencję gęstego kremu w szarym kolorze z twardymi drobinkami, doczytałam że to glinka wulkaniczna. Od razu spodobał mi się zapach. Jest lekko słodki, ale orzeźwiający, jakby cytrusowy. Opakowanie to plastikowa tuba z korkiem "klik". Na początku jest to praktyczne, ponieważ nie trzeba bardzo brudzić rąk, jak byłoby na przykład w przypadku słoiczka. Później jednak wszystko gromadzi się na samym dnie i trzeba rozcinać plastik, co też zawsze robię. Nie próbowałabym nawet używać kosmetyku jako peeling, mam zbyt wrażliwą skórę na ziarenka. Stosuję go jako maskę, około raz na tydzień. Pozostawiam na 15 - 20 minut. Ostrzegam, aby nie zostawiać na taki czas maski bez wilgoci, nie może zaschnąć, ponieważ wysuszy skórę. Ja zawsze spryskuję kilka razy hydrolatem, w zależności od potrzeb. Zmycie nie jest bezproblemowe, trzeba uważać na drobinki i później zmywać je ze zlewu, ponieważ są wszędzie. Po oczyszczeniu twarzy z resztek moja skóra naprawdę się polepsza. Mam sporo zaskórników na nosie i maska je odblokowuje, cera jest wyczyszczona z czarnych kropek, a nawet potrafi wyciągnąć podskórne ropne krostki. Moje rozszerzone pory na policzkach również są ściągnięte, a cała twarz wygląda na bardziej rozświetloną. Szkoda, że ten efekt utrzymuje się co najwyżej kilka godzin, a następnego dnia nie a już po nim śladu. Jednak za tę cenę jestem zadowolona z takiego, nawet krótkotrwałego efektu, na pewno jeszcze kiedyś sięgnę po ten produkt.
    Zalety:
    • poręczne opakowanie
    • oczyszcza i zwęża pory
    • wyciąga na wierzch ropne krostki
    • rozświetla cerę
    Wady:
    • pozostawiona na skórze może wysuszać
    • niełatwo się zmywa
    • dużo produktu zostaje na dnie i trzeba rozcinać opakowanie
    • krótkotrwały efekt
  • 7 lutego 2022 o 23:39
    Super
    Maska ma bardzo praktyczne działanie super działa antybakteryjnie, ma fajny zapach jest praktyczne w użyciu oraz wydajne super jakość i opakowanie kolorowe cena jest ok
  • 7 lutego 2022 o 23:17
    Średnia
    Złuszczajaca maska do twarzy glinka wulkaniczna puder z łupiny orzecha można ją stosować jako 20 minutowa maska lub peeling zamknięta w ładnej miekiej tubce na klik o pojemności 50 g kupiłam w biedronce za 6 złotych maseczka jest gęstej konsystencji koloru szarego w drobinkami łupin orzecha ma odblokować pory i wygładzić używałam jej na oba sposoby jako maska nie zastyga na szczęście na kamień czego nie lubię dobrze się rozprowadza i dobrze zmywa jako peeling drobinki są bardzo delikatne i dobrze nie lubię zdzierakow w obu przypadkach skóra jest oczyszczona i odświeżona jednak nie odblokowuje porów a na tym mi zależało skóra jest zmatowiona wygładzona efekt bez szału ale za taką cenę może być maseczka nie podraznila ani nie uczulila skóry
    Zalety:
    • Oczyszcza i odświeża skórę matowi ją nie zastyga na kamień nie podrażnia ani nie uczula niska cena
    Wady:
    • Nie odblokowuje porów
  • 11 stycznia 2022 o 20:32
    Bardzo ją polubiłam....
    Maskę do twarzy 2 w 1 zakupiłam w Biedronce. Zamknięta jest w pomarańczowej tubie o pojemności 50 gram. Produkt jest dość gęstej konsystencji o ciemnym, szarym kolorze, posiada sporo delikatnych drobinek zdzierających. Producent obiecuje złuszczanie, oczyszczenie oraz odblokowanie porów. Maska oczyszcza twarz , jednak nie jest to rewelacyjny efekt, jak dla mnie dość słabo radzi sobie z peelingiem twarzy gdyż jej drobinki są bardzo delikatne. U mnie lepiej sprawdza się jako maska, pozostawiam ja na twarzy do wyschnięcia przez 20 minut, niestety po wyschnięciu jest trudna do życia i trzeba się trochę namęczyć. Po jej użyciu moja mieszana skóra jest dobrze oczyszczona, delikatna i miła w dotyku. Niestety nie jest wydajnym produktem lecz mimo to na pewno zdecyduje się na jej ponowny zakup.