Maseczki klasyczne

Bielenda Prosecco Bubble Mask, Maseczka musująca

• 24 lutego 2025 o 17:46
    Tak bardzo żałuję, że już nie można jej nigdzie kupić :(
    Moja przygoda z tą maseczką rozpoczęła się dzięki prezentowi od pewnej miłej duszyczki - otrzymałam wówczas kilka saszetek, ale już po użyciu pierwszej zrobiłam sobie zapas w drogerii internetowej. Niestety, zapasy właśnie się skończyły, a ja uświadomiłam sobie, że nie można już nigdzie tego cuda kupić - nad czym ubolewam, bo to świetna maska jest! Będę tęsknić, zdecydowanie - a jeśli wy traficie gdzieś na nią, to kupujcie bez zastanowienia! ♥️
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie - idealne na jeden raz, dzięki niewielkiej pojemności (8g). Na dodatek jest estetyczne i nie wymaga użycia nożyczek.
    • Żelowa formuła, która krótko po zaaplikowaniu na skórę zaczyna pracować i zmienia się w musującą, łaskoczącą piankę.
    • Piękny, owocowy aromat - mango jak się patrzy!
    • Fajny skład, z mnóstwem dobroci - moja sucha skóra to uwielbia.
    • Maseczka działa ekspresowo - już jedno użycie daje nam niesamowite zmiękczenie, wygładzenie i idealne nawilżenie.
    • Bardzo podoba mi się efekt rozświetlenia i odżywienia - cera wygląda jak po solidnej dawce snu, jest wypoczęta i zdrowa.
    • Maska nie powoduje żadnych działań niepożądanych, typu uczulenie, podrażnienie czy zapychanie.
    • Niska cena to kolejna zaleta, zwłaszcza biorąc pod uwagę jakość produktu i jego skuteczność.
    Wady:
    • Trudna dostępność, w zasadzie jej brak na ten moment.
  • 1 marca 2024 o 12:28
    Uwielbiam to małe cudo
    Prosecco Time ✨ Jedna z lepszych maseczek jakie miałam ! Mowa oczywiście o Prosecco . Ja jestem raczej fanką maseczek na tkaninie ale tą stwierdziłam , że sprawdzę . I jak dobrze , że to zrobiłam???? ????cudowny cytrusowy zapach ????konsystencja żelu ????szybko zamienia się w mudującą pianę ????łatwo się zmywa ????skóra jest rozświetlona ????promienna ????wygładzona Dla mnie jest to super kosmetyk który mogę użyć przed ważnym wyjściem . Efekty utrzymają się bardzo długo . Również po nałożeniu kremu na twarz . Na pewno będę do niej wracać ❤️
  • 1 lutego 2024 o 19:18
    Ależ ona jest fajna
    Opisując jednorazowe maseczki w saszetkach pamiętam by wspomnieć o tym, że sama z siebie ich nie kupuje i mogę sprawdzić ich działanie dopiero wtedy gdy jakaś dobra dusza takową mnie obdaruje. Oczywiście wiem, że te produkty dzielą się naprawdę sporym zainteresowaniem ale ja jednak wolę większe gramatury aby produktem móc cieszyć się dłużej. Jeśli chodzi o tą maseczkę to dostałam kilka saszetek i testowałam je sobie przez miesiąc i muszę przyznać, że jest to naprawdę godny uwagi produkt. Maseczkę otrzymujemy w wizualnie bardzo ładnej saszetce w odcieniu metalicznego jasnego różu. Saszetka jest wstępnie nacięta więc możemy ją bardzo łatwo otworzyć a na odwrocie opakowania znajdziemy wszystkie przydatne informacje na temat działania produktu oraz sposobu użycia. Maska ma konsystencję bardzo przyjemnego kremo- żelu o żółtej barwie i przyjemnym zapachu świeżego mango. W saszetce jest jej akurat na jedno użycie. Nakładanie jej na twarz przebiega szybko i sprawnie i po chwili zmienia się w taką puchatą białą jakby piankę która faktycznie zaczyna musować. Delikatnie łaskocze ale nie jest to nieprzyjemne uczucie. Gdy już przestanie rosnąć i bulgotać możemy ją sobie wmasować i po chwili spłukać. Fajne jest to, że maseczka nie spływa z twarzy a zmycie jej trwa zaledwie chwilkę. Muszę przyznać, że z jej działania jestem bardzo zadowolona. Bardzo fajnie nawilża twarz ( optymalnie przy mojej cerze mieszanej), zmiękcza ją i daje uczucie przyjemnego wygładzenia. Daje bardzo przyjemny efekt świeżej i wypoczętej cery - ten typ promienności jak po dobrze przespanej nocy. Super. Efekt utrzymuje się przez kilka godzin - czyli w sumie tak jak być powinno bo przecież ideą maseczek na raz jest to by dać nam efekt '' na już'' a długofalowych efektów nie ma co oczekiwać. Jeśli lubicie takie bąbelkiujące maseczki które bardzo fajnie rozpromieniają i zmiękczają to koniecznie spróbujcie bo efekt jest tego wart.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • miła konsystencja od żelo kremu po przyjemną i puchatą piankę
    • łatwa do zmycia
    • nie przesusza
    • zmiękcza i delikatnie wygładza twarz
    • dość fajnie nawilża
    • daje przyjemny efekt świeżej i wypoczętej skóry
  • 15 stycznia 2024 o 21:23
    Relaksująca o pięknym zapachu
    Maseczka posiada żelową konsystencję i piękny, energetyzujący, egzotyczny zapach - czuć mango z nutą papai. W składzie znajdziemy ekstrakt z papai , mango i zielonej herbaty. Ma żółty kolor. W opakowaniu nie jest jej dużo, raczej trzeba cienko smarować ale wystarczy na całą twarz. Dobrze się rozsmarowuje - ja to robię łopatką. Po chwili zaczyna się pienić. Wytwarzane bąbelków jest bardzo przyjemne, delikatne i masujące. Piana rośnie całkiem spora. Producent zaleca aby pianę wklepać w skórę i pozostawić jeszcze chwilę dla wzmocnienia efektu. Po takim wklepaniu maseczka robi się kremowa. Nie miałam większego problemu z jej zmyciem. Efekt to miękka, odświeżona i lekko rozświetlona skóra.Nie czułam po niej żadnego ściągnięcia. Ogólnie fajny produkt, przyjemny i relaksujący. W promocjach idzie ją kupić za kilka złotych i jak kiedyś trafię to na pewno do niej wtedy wrócę. Warto wypróbować :)
    • Przyjemnie bąbelkuje
    • Efekt
  • 19 kwietnia 2023 o 10:02
    Ciekawy dodatek do pielęgnacji
    Maseczka ma początkowo żelową konsystencje, która po kontakcie ze skórą zamienia się w pianę, która rośnie i rośnie i rośnie. W zapachu świeża, lekko owocowa, trochę egzotycznych owoców wyczuwam. Po ściągnięciu z twarzy maseczki czuć takie odświeżenie tej twarzy, jakby dostała energii. Nawilżenie jest bardzo delikatne, ale za to jest ładnie wygładzona i zmiękczona. Twarz jest zaopiekowana, ale nie jest to taki w 100% komfort, jednak brakuje tego nawilżenia, o którym jednak zapewniał producent. Podsumowując, nie jest to maseczka obowiązkowa, ale dla mnie to pienienie się relaksuje, sprawia, że jestem ukojona i mam chwilę dla siebie. Jest to po prostu taki bajer. Dlatego jeśli, ktoś chcę coś nowego poczuć, nic go nie zaskakuje w pielęgnacji to to jest dla Ciebie.
    Zalety:
    • pienienie się na twarzy relaksuje
    • ładny, owocowy zapach
    • odświeża
    • zmiękcza
    • wygładza
    Wady:
    • bardzo słabe nawilżenie