Glinki i maseczki algowe

Bosphaera Glinka zielona

Aniat75
    15 listopada 2021 o 22:09
    Zielone cudo
    Nie raz czytalam o wspanialych właściwościach glinek, ale w końcu nie dawno postanowiłam sama je przetestować. Wybrałam glinkę zielona z racji jej właściwości oczyszczających, ściągających pory i regenerujących. Glinka zamknięta jest w papierowej paczuszce z szczelnym zamknięciem, dzięki któremu po każdym jej użyciu opakowanie można zamknąć beż obawy wysypania się proszku. Glinkę przygotowuje w szklanej miseczce, daje 1,5 łyżeczki (oczywiście używam plastikowej łyżeczki) i tyle samo wody. Wymieszam i na twarz. Istotne jest zeby nie używać metalu gdyż glinka traci swoje właściwości w kontakcie z metalem. Ważna kwestia jest także nawilżanie maseczki, wyschnięta glinka może podrażnić skórę, dlatego należy ją spryskiwac woda lub hydrolatem. Po zmyciu moja cera jest mega oczyszczona, zaskórniki mniej widoczne, skóra jest zregenerowana i promienna. Trochę roboty jest z tą maseczka i trzeba pamiętać o kilku zasadach,ale warta jest tego zaangażowania.
    katn83
    20 lipca 2021 o 12:34
    Im mniej tym lepiej
    Maseczka, która składa się tylko z glinki? Brzmi idealnie. I tak jest. Wystarczy dodać kilka łyżeczek glinki i wody i maseczka jest gotowa. Świetnie łagodzi podrażnienia, zmiękcza zaskórniki, zwęża pory, rozjaśnia, nie powoduje efektu ściągania. Nie mam ochoty kupować żadnych innych maseczek. Dla mojej mimo, że dojrzałej cery ale z wypryskami i zaskórnikami sprawdza się rewelacyjnie.
    Zalety:
    • Skład
    • Wydajność - robisz tyle maseczki ile Ci potrzeba
    • Łagodzi, delikatnie ściąga, rozświetla
    Wady:
  • 5 marca 2020 o 18:30
    Glinka która działa
    Ja używałam zielonej glinki.gdyż mam problemy skórne.Glinkę używałam wraz z HYDROLAT - em też tej firmy.Do miseczki ( nie metalowej ) wsypałam 2 łyżeczki dodałam 4 łyżeczki hydrolatu i wymieszałam.Następnie nałożyłam maseczkę na twarz i co jakiś czas pryskałam właśnie hydrolatem żeby maseczka nie wyschła.Taki relaks glinkowy zostawałam na twarzy około 20 min.Następnie zmywałam.Maseczka działa,zauważyłam poprawę na twarzy.Znikły w 80 % zaskórniki i straszne inne krostki.Do tego moja cera stała się gładsza,milsza w dotyku oraz zauważyłam że moja skóra już nie jest taka szara,sucha czy też zaniedbana.Moja cera odżyła.Jestem zadowolona.Takie opakowanie glinki mam już ponad 2 miesiące i jeszcze mam większą połowę proszku.Maseczkę używam 2 x w tygodniu. Glinki mineralne są cenionym surowcem w kosmetyce pielęgnacyjnej. Są skarbnicą cennych minerałów, które dobroczynnie wpływają na skórę. Nasze glinki są zgodne z ECOCERT i COSMOS. Wybraliśmy je ze względu na czystość. Żadna z nich nie jest poddawana obróbce chemicznej. Nie są pigmentowane. Są po prostu zupełnie naturalne
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 26 stycznia 2020 o 10:12
    Zdecydowanie wysokiej jakości glinka
    Przyznam, że glinka zielona działa na mnie mocno ściągająco i nie jest dla mojej cery dobra jako główny składnik maseczki. Dodaję ją np. do glinki białej lub delikatnego błotka. Czasem mieszam też z aloesem. Ten surowiec kosmetyczny jest bardzo dobrej jakości. Pięknie zmielony, szybko uzyskuje się kremową konsystencję - nawet, gdy łączy się glinkę wyłącznie z wodą, bez oleju. W tej cenie nie spotyka się często z takim zjawiskiem. Dodatkowo jest sprzedawana w eko-papierowych opakowaniach.
    Zalety:
    • bardzo dobre zmielenie glinki
    • szybko uzyskuje się pożądaną konsystencję
  • 23 grudnia 2019 o 12:30
    Bardzo dobra jakość surowca
    Z glinkami miałam już sporo do czynienia. Mniej więcej dwa lata temu kompletnie zrezygnowałam z "gotowych maseczek" i kupuję wylącznie te w formie proszku. Zielona glinka zawsze mocno mnie ściąga i czasem podrażnia, dlatego nie robię z niej gęstej zawiesiny i zmywam stosunkowo szybko, zanim wyschnie. To i tak na potrzeby mojej skóry działa świetnie i pozwala pozbyć się wszelkich wyprysków, które występują u mnie po zjedzeniu kakao i mleka. Ta glinka od formy Bosphaera jest wyjątkowo dobra. Pięknie się rozrabia, na taką kremową konsystencję. Nie daje oporów, jak niektóre glinki, w których wręcz czuć... piasek. Ta jest pieknie zmielona i dodatkowo zapakowana w ekologiczne papierowe opakowanie. Cena również jest niska, bo glinka jest bardzo wydajna.
    Zalety:
    • wysokiej jakości surowiec
    • dobrze przygotowany surowiec
    • niska cena w stosunku do jakości surowca
    • naturalny produkt