Bazy pod makijaż

Lumene Nordic Chic, CC Color Correcting & Blurring Primer Baza wygładzająco-korygująca

Lumene Baza CC wygładzająco- korygująca Nordic Chic CC Primer 20ml

Mufrius
    17 grudnia 2023 o 16:45
    Używam jako bazę pod cienie
    Teraz opakowanie wyglada inaczej niż na zdjęciu. Nie wiem czy formuła się zmieniła. Ale sposród ich obecnych 3 primerów w wąskich tubkach, ten CC jest bajeczny (jest jeszcze glow i blur). Dla mnie to najlepsza baza pod cienie. Nic się nie zbiera w zagięciach skóry z tym produktem. Nie jest to baza typu lepkiego. Ja osobiście nie lubie blendować cieni po tych lepkich bazach. Te lepkie nadają się do brokatów/ drobinek/ płatków nakladanych palcem. Baza sama w sobie nie ma koloru (dla mnie to mega zaleta) ale wszystko na niej ma zboostowany kolor. Jak mam pryszcza do zakamuflowania to też najpierw nakladam to. Sam w sobie nie robi widocznej zmiany, ale każdy kolorowy produkt siada na tym pięknie, nie zbiera się. Jeden z niewielu kosmetyków, który kupuje bo się kończy. Nie szukam dalej.
    Zalety:
    • Niezawodne utrwalenie makijażu
    • Gęsta formuła, która ladnie sie rozprowadza
    • Brak koloru-krycia
    • Nie lepki
    • Cena (tubka za niecałe 9 euro starczy mi na bardzo długo)
  • 24 sierpnia 2019 o 9:27
    Lekka baza pod makijaz
    Bardzo przyjemna i lekka baza pod dzienny makijaz. Nie obciaża skóry, nie zatyka porów. Ma jasno-bezowy odcień, ale dopasowuje sie do różnych typów kolorystycznych skóry. Nie kryje niedoskonałości, może te naprawde malutkie. Ale za to pięknie wygładza skórę, nadaje jej blak, skóra wygląda na naprawdę wypoczęta. Ma bardzo przyjemna konsystencję, pięknie rozprowadza się po skóze, nie zostawia smug. Makijaż dzienny tzryma jej na niej bardzo fajnie. Jestem posiadaczką skóry mieszanej, i bardzo szybko moja skóra zaczyna się świecic. Ta baza powoduje, że następuje to znacznie pozniej, a czasem nawet wcale. Przedłuża trwałośc makijazu i sprawia, że lepiej przylega do skóry, a puder, bądź podkład o wiele lepiej rozprowadza się po twarzy. Pięknie wygładza skórę. Mimo małej polemności bo 20ml jest naprawde wydajny. mam swoje opakowanie juz kilka miesiecy i dalej jest tego sporo, choc nie używam go codziennie to musze przyznac. Naprawde polecam pod dzienny makijaz.
    Zalety:
    • wygładza
    • wyrównuje skóre
    • przedłuża trwałość makijażu
    • puder i podkład lepiej rozprowadzają się po skórze
    • jest bardzo wydajny

Zobacz także inne Bazy pod makijaż