Toniki i hydrolaty

Medaqua Prodermic Silver, Srebro koloidalne

• 11 listopada 2020 o 23:36
    Mój nr 1 w pielęgnacji
    Produkt najwyższej jakości, do tego ładne opakowanie, wygodny atomizer. Bardzo wydajny. Dla mnie najważniejszy jest skład preparatu, nie ma chemii, jest testowany dermatologicznie, tak więc bez obaw zaczęłam stosować. Zachwyciłam się wszechstronnością preparatu. Używam codziennie na oczyszczoną skórę twarzy, by zapobiec powstawaniu zmian, stanów zapalnych, krost i zaczerwienienia. Używam także po depilacji - pozbyłam się problemu czerwonych krostek. A teraz świetnie łagodzi podrażnienia spowodowane noszeniem maseczki.
    Zalety:
    • Wielozadaniowość preparatu, naturalny skład, wysoka skuteczność.
  • 26 sierpnia 2019 o 8:52
    HIT
    Prodermic Silver dedykowany jest nie tylko do indywidualnego użytku w domu, ale również (albo przede wszystkim) do stosowania w gabinetach kosmetycznych, salonach urody i klinikach medycyny estetycznej. Są to miejsca, gdzie srebro ma okazję zabłysnąć całym swoim blaskiem i możliwościami. Już nie wspominając o tym, że profesjonaliści zajmujący się tam naszą pielęgnacją doskonale znają dobroczynne działanie srebra oraz jego kojący i regenerujący wpływ na skórę po zabiegu, a nie tylko zalety i działanie wymienione powyżej. Świetnie sprawdza się po zabiegach typu mezoterapia igłowa, peelingi i kwasy, zabiegi laserowe, depilacja, a nawet zwykła regulacja brwi, znacząco zmniejszając dyskomfort u klientki. Miałam okazję korzystać z zabiegu w gabinecie stosującym ten produkt i naprawdę czuć różnicę, kiedy możecie wyjść z salonu z ukojoną skórą i nie widać, że poprzednie dwie godziny spędziłyście u kosmetyczki. Każdy salon kosmetyczny powinien mieć go w ofercie! Medaqua Prodermic Silver – zastosowanie domowe Praktycznie wszystkie sposoby na użycie srebra koloidalnego mieszczą się w kategorii beauty, ale na swój prywatny użytek niektóre z nich nazywam bardziej domowymi. Na stronie producenta znajdziecie całą listę możliwości, a ja skupię się na tych, z których korzystam. Przede wszystkim staram się regularnie stosować srebro na skórę twarzy, czyli rano przed kremem i wieczorem po demakijażu. Oczywiście przed nałożeniem kolejnego specyfiku czekam 6 minut, aby preparat miał czas zadziałać zgodnie z jego przeznaczeniem. Depilacja – to kolejne świetne zastosowanie. Niezależnie od tego czy lubicie laser, jednorazową maszynkę czy depilator. Golicie nogi, pachy czy okolicę bikini – w każdym przypadku srebro sprawi, że nie poczujecie podrażnienia i nie będziecie straszyć czerwonymi krostkami. Lato powoli się kończy, ale Prodermic Silver był u mnie niezastąpiony na ukąszenia komarów. Wystarczyło jedno, góra dwa użycia, i swędzenie ustawało. Świetnie sprawdzał się też po opalaniu, choć to raczej u męża – ja z zasady się nie opalam i staram się pamiętać o mocniejszych filtrach, więc nie przypiekam sobie skóry. Ale jeżeli Wam się to zdarza to po użyciu srebra poczujecie natychmiastowe ukojenie i szybciej pozbędziecie się zaczerwienienia na skórze. Typowo letnim zastosowaniem dla wielu osób jest też przeciwgrzybicza ochrona stóp po korzystaniu z basenu. I ostatnie zastosowanie u mnie – ale wcale nie najmniej ważne – dezynfekcja przyborów do makijażu. Można mieć przeróżne patenty na mycie swoich pędzli, gąbek itp., ale nic nie zastąpi użycia na koniec Prodermic Silver – mam wtedy pewność, że nie gromadzą się na nich bakterie czy grzyby i używam go nie tylko na pędzle, ale też na moją podróbkę szczoteczki foreo.
    U konsultantki