Wody perfumowane damskie

Yves Rocher Matin Blanc EDP

• 4 lipca 2023 o 11:02
    Dla mnie torchę ciężki i nachalny
    Gdybym nie przeczytała opisu, nie wpadłabym na to, że mam do czynienia z nutami pomarańczy... Powiedziałabym, że Matin Blanc to stanowczo mocna baza kwiatowa, która nie przypadła mi do gustu. Dla mnie zapach bardzo ciężki i nachalny, który szybko się nudzi. Uważam, że bardziej pasuje do kobiet w podeszłym niż w sile wieku. Raczej na zimę niż na lato. Niezbyt intensywny, wyczuwalny praktycznie przez nas same oraz przez osoby, z którymi rozmawiamy face to face. Jeśli lubicie, jak snuje się za Wami "chmura" zapachu, ta woda nie jest dla Was. Trwałość daje dużo do życzenia... Konieczna reaplikacja po 2-3 godzinach. Flakon charakteryzuje się prostym kształtem i prostą szatą graficzną. Całość nie szczególnie przyciąga wzrok.
    Wady:
    • niezbyt atrakcyjne opakowanie
    • wysoka cena
  • 18 lutego 2023 o 15:39
    Oda do neroli
    Jeśli szukamy cierpko pachnącej, energetycznej i pobudzającej wody na letnie dni, dobrze trafiliśmy. Jest niby cytrusowo, ale z jakimś dodatkowym akordem, który sprawia, że zapach przyciąga i intryguje. Zdecydowanie wymyka się zaszufladkowaniu do typowo cytrusowych pachnideł - tutaj dzieje się więcej. Kwiat pomarańczy przeplata się z nutą neroli, tworząc zapach skrzący na skórze i naprawdę energetyczny, jednak zarazem elegancki. Jest też dobrą opcją na upały - nie męczy, a przyjemnie odświeża.
  • 22 stycznia 2021 o 15:55
    Przepiękny zapach który dodaje energii
    Yves rocher matin blanc jest to perfum który możemy zamówić między innymi u konsultantki. Piękny minimalistyczny szklany flakon z czarna nakrętka. Etykieta nawiązującą do roślin. Perfum wydobywa się lekka mgiełka z flakonu. Opakowanie zamknięte jest w białym kartoniku. Bardzo ładna szata graficzna.flakon ma pojemnosc 100ml.mamy też mniejsza wersję. Zapach jest świeży i dodający energii. Zarazem też elegancki ale nie przytłaczający. Jest w nim coś przyciągającego. Znajdziemy tu między innymi pomarańcze neroli oraz bergamotke.jest to prosta kompozycja ale bardzo harmonijna. Zapach nada się zarówno na dzień jak i na wieczór. Myślę że będzie doskonały zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Jest to zapach otulający. Bardzo trwały. Ogólnie bardzo polecam wypróbować bo nie jest to kolejny oczywisty zapach.
    Zalety:
    • kompozycja zapachowa
    • flakon
    • trwalosc
    Wady:
    • dostepnosc
    U konsultantki
  • 9 maja 2020 o 15:47
    Dystyngowany, uroczy... i trwały!
    To już drugi zapach z serii One Collection, która budzi skrajne opinie. Jedni uważają, że perfumy są po prostu za drogie (bo rzeczywiście cena powalająca jak na tego typu kompozycje) i w nieładnych butelkach, inni chwalą zapachy. Moim zdaniem to świetne perfumy, bardzo pasujące do skóry i włosów, trwałe, lecz rzeczywiście 100% ceny nie zapłaciłabym za nie. Kupiłam 30 ml Matin Blanc na promocji 50%, więc może przystępować do recenzji ;) OPAKOWANIE Perfumy są w małym, przezroczystym szklanym flakoniku. Atomizer i zatyczka są z czarnego plastiku, który nie wygląda tandetnie. Etykieta - z cudną grafiką, o fakturze papieru. Całość prezentuje się bardzo prosto, ale klasycznie. Podoba mi się. Atomizer psika standardową ilość perfum, dla mnie wystarcza jedno psiknięcie na włosy, by roztoczyć wokół siebie mgiełkę zapachu. Butelki są sprzedawane z w kartonikach z recyklingu, a co duży plus. Dodatkowo konstrukcja opakowania jest wzmocniona o czarny kartonik wewnątrz, dzięki czemu mam poczucie, jakbym otwierała prezent :) ZAPACH Zapach określę jako świeży, cytrusowy, ale konkretny. Na początku czuć słodki zapach kwiatu pomarańczy, jaki każda z nas zna z soku ;) Potem, dość szybko, wyczuwalna jest nuta serca, czyli neroli. Czuć goryczkę, cytrusowość, intrygujący i bardzo czysty zapach. W bazie mamy bergamotkę, która szczerze mówiąc nie jest jakoś bardzo wyczuwalna. Więc sama kompozycja nie jest zharmonizowana, brakuje tego trzeciego elementu. Niemniej jednak zapach bardzo mi się podoba. Zapach jest prosty, bez głębi, ale ja jestem miłośniczką takich czystych nut. Nie szukamy tutaj skomplikowania, misternych przeplatanek nut i tonów, tylko: słodycz pomarańczy, neroli, zagubiona bergamotka, która szczerze mówiąc ma dla mnie małe znaczenie. Zapach dzięki swojej prostocie nie wywołuje bólu głowy, nie jest duszący. Przyjemnie otula i orzeźwia jednocześnie. Na początku co prawda zapach ten kojarzył mi się z lekarstwem na gardło z dzieciństwa, ale wystarczyło od nowa zbudować wrażenie emocjonalne wokół zapachu. TRWAŁOŚĆ I WYDAJNOŚĆ Zapach jest trwały. Czuję nutę serca nawet na drugi dzień po spryskaniu włosów, co jest świetnym wynikiem. Aby czuć dobrze zapach wystarczy psiknąć się raz - co doskonale wpływa na wydajność perfum. CENA To jest wada tego produktu, za który odejmuję gwiazdkę. Moim zdaniem żądana pełna cena jest zdecydowanie za wysoka - nie byłabym w stanie dać aż tyle, a nawet jeśli, to czułabym się zawiedziona. Zapach jest cudny, ale prosty.
  • 18 lutego 2020 o 10:08
    Zmysłowy, lekki zapach
    Woda perfumowana Matin Blanc jest takim powiewem, który wprowadzi w dobry nastrój, który przywołuje mi wspomnienie wiosny i lata. Jest to zapach orzeźwiający o wyczuwalnym aromacie olejku z pomarańczy, nucie kwiatów neroli i ekstrakcie z bergamotki. Jest to zapach lekki, nie duszący. Delikatny, magiczny, nastraja mnie do wspomnień i rozmarzenia się. Flakon niezwykle prosty, zapach jest tak szlachetny, ze nie potrzebuje zbędnych dodatków.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • elegancki
    • wyważony
    • zmysłowy
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie