Szczoteczki soniczne

Design produktu:
    SNovak
    20 maja 2020 o 8:39
    Cichutkie mycie
    Bardzo cicha szczoteczka w porównaniu do zwykłych elektrycznych. Na plus zasługuje zawartość zestawu wyposażona w dodatkową nasadkę oraz futerał na szczoteczkę w przypadku podróży. Produkt również posiada nowoczesny design, stacja dokująca posiada 2 miejsca na wymienne nasadki czyszczące jak i samą szczoteczkę. Urządzenie czyści zęby rewelacyjnie. Etui wykonane z plastiku w matowym, mlecznym kolorze/
    Zalety:
    • etui podróżne
    • głośność pracy
    • łatwość czyszczenia
    • waga
    • wygoda używania
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    • Łatwość obsługi
  • 8 września 2019 o 15:48
    Mieszane uczucia
    Szczoteczkę zakupiłam ponieważ moja poprzednia soniczna szczoteczka Philips po prostu się zepsuła. Moje dziąsła są BARDZO delikatne krwawią przy każdym szczotkowaniu - szczoteczką normalną, elektryczną obrotową, soniczną Philips no i teraz soniczną Oral-B, także nie widzę różnicy a głównie właśnie z powodu tego krwawienia od prawie trzech lat szukam delikatnej a skutecznej szczoteczki. Cena - 399 złotych i tyle też za nią zapłaciłam (a raczej mój mąż) więc oczekiwałam czegoś więcej mam tylko nadzieję, że będzie bardziej wytrzymała i nie zepsuje się tak szybko jak jej poprzedniczka. Po pierwszym myciu byłam bardzo zawiedziona ponieważ szczoteczka okazała się bardzo twarda z czasem zmiękła albo ja już się po prostu do niej przyzwyczaiłam... 3 tryby czyszczenia - gdy czyszczę na delikatnym mam wrażenie, że ciągle zęby są nie do końca czyste i na trybie delikatnym też dziąsła cierpią, może taka uroda mojej jamy ustnej. Wygląd - szczoteczka bardzo zgrabna, najmniejsza jaką widziałam ale chyba też przez to, że jest taka mała może ma małą baterię i stąd też muszę ją częściej ładować? Bo naprawdę ładuję ją częściej w porównaniu do poprzedniczki. Producent w instrukcji wskazuje, że można szczoteczkę trzymać w sposób ciągły w stacji ładowania przez 6 miesięcy następnie rozładować szczoteczkę i ponownie można trzymać w stacji ładowania. U mnie w łazience nie jest możliwe ciągłe podłączenie stacji ładowania…Szczoteczka naładowana powinna wystarczyć na 7 dni mycia dwa razy dziennie po 2 minuty. Podsumowując myślę, że będzie to ostatnia szczoteczka soniczna w moim życiu ponieważ uważam, że szkoda na nie pieniędzy, tzn. ja nie widzę aby radziły sobie z moim głównym problemem czyli krwawieniem dziąseł a tylko dlatego zdecydowałam się na jej zakup. Nie oczekiwałam, że wyleczy moje dziąsła ale że będzie tak delikatna aby nie nasilać problemu.
    Zalety:
    • ładny wygląd
    • czyści zęby na normalnym trybie (dużo tańsze szczoteczki też zęby czyszczą)
    Wady:
    • nie radzi sobie z krwawieniem dziąseł
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu