Kremy i maski do stóp

e-ZikoApteka.pl
L'Biotica Złuszczająca maska na pięty, 1 para

• 24 czerwca 2024 o 9:34
    słaby efekt
    Pierwszy raz zastosowałam plastry na pięty, bo zawsze nie wiedziałam,iż istnieje taki wynalazek . Zawsze kupowałam skarpetki złuszczające, ale jeśli mamy problem z piętami, to chyba takie napiętki powinny się sprawdzić. U mnie te te plastry nie zadziałały całkowicie, bo po pierwsze po ich założeniu i zapięciu -jeden plaster się odklejał kilkokrotnie , no i zapiętek się przesuwał i wówczas nie działał na pięty. Po założeniu tych plastrów, raczej nie powinno się chodzić, tylko ten czas około 1,5 godziny siedzieć w miejscu z nogami na ziemi. Po około 5 dniach skóra zaczęła płatami dużymi i małymi się łuszczyć i trwało to około 4 dni. Jednak przyznam ,że pięty nie zostały złuszczone dokładnie- być może dlatego, iż nie trzymały się idealnie, tylko się przesuwały. Także w moim przypadku nie ma tej gładkości , którą miałam po zastosowaniu skarpetek złuszczających. Za kilka dni muszę kupić już inny produkt, żeby uzyskać zadowalający efekt.
    Zalety:
    Wady:
    • nie trzymały się dobrze nogi, słabe działanie
  • 16 czerwca 2024 o 16:35
    Przydatne ale...
    Przed zbliżającym się sezonem wakacyjnym postanowiłam zadbać o swoje suche pięty. Zwykle sięgam po klasyczne skarpety złuszczające, ale tym razem chciałam wypróbować napiętki. Założenie nasączonych plasterków nie było trudne, jedynie naklejka, która miała je trzymać była za słaba, przez co napiętki zjeżdżały przy delikatnym ruchu :) Na plus na pewno brak podrażnienia i komfort noszenia. Po kilku dniach od aplikacji (trzymałam je maks do 2 godzin) nastąpił proces złuszczania naskórka. Skóra na piętach była zdecydowanie bardziej wygładzona i zmiękczona. Oczywiście nie jest to efekt długotrwały i trzeba po zabiegu skutecznie dbać o pięty. Myślę, że to fajna opcja, jeśli zależy nam głównie na samych piętach. Raczej przy następnej okazji sięgnę po klasyczne skarpetki złuszczające. ZALETY Szybka aplikacja Delikatny zapach Zmiękczają i wygładzają pięty Nie podrażniają WADY Słabo trzymająca naklejka Krótkotrwały efekt
    dorflow
    17 lipca 2022 o 12:02
    fajne
    Fajna alternatywa jeśli nie chcesz, aby skóra ci schodziła przez kilkanaście dni, nierównomiernie Szybkie działanie (szybciej się złuszcza niż 5-14 dni jak pisze producent), u mnie zaczęło schodzić po trzech. Dla mnie spoko, im szybciej tym lepiej. Ogólnie polecam, nie ściągają się, konsystencja nie jest aż tak płynna aby wypływała z folii (chyba że nie jest aż tak nasączona) Skóra po samym zabiegu jest miękka, staje się gładka (nie licząc zmarszczek zaraz po zdjęciu:)
    Zalety:
    • działanie
    • brak podrażnień
    • wygoda
    Wady:
    • plastik hihi
  • 12 stycznia 2022 o 20:10
    Polecam
    Cóż to jest za cudowny, kosmetyczny wynalazek! Od dawna jestem fanką skarpetek złuszczających, które idealnie odgruzowują stopy:) Od teraz do skarpetek dołączają napiętki. Jest to maska w postaci płatka nasączonego aktywnymi składnikami. W tym przypadku są to aktywne kwasy plus dodatek ekstraktów owocowych, betainy, mocznika i mentolu. Napiętki mają usuwać martwy naskórek oraz zrogowacenia. Maska ma zapewnić odnowę, wygładzenie, regenerację, nawilżenie i zmiękczenie. Plasterek przykładamy do pięt, czekamy od 90 do 120 minut i zmywamy. Po kilku dniach zaczyna się zabawa;) *maska jest wygodna w użyciu, choć zdecydowanie lepiej z tym siedzieć niż urządzać sobie długie spacery po domu. Fajnie założyć na to skarpetki jest znacznie przyjemniej *nie ma żadnych niepożądanych reakcji *po kilku dniach skóra zaczyna się łuszczyć i to dość intensywnie. Jest to zupełnie bezbolesne *skóra po zabiegu jest cudownie odświeżona, miękka, gładka. Przy odpowiednim dbaniu o stopy na co dzień zadowalający efekt utrzymuje się całkiem długo Minusów nie widzę ale mam dwie małe rady: -warto poczekać i kupić w promocyjnej cenie -napiętki złuszczające nie dają natychmiastowego efektu więc weź pod uwagę termin kiedy robisz jeśli planujesz założyć sandałki;)
    Ata77
    26 czerwca 2021 o 8:36
    Polecam
    Przetestowałam już wiele różnych firm jeśli chodzi o ten rodzaj produktu i ta firma jest zdecydowanie najlepsza. Od wielu lat używam ich skarpetki złuszczające, przyszedł więc czas na produkt nieco inny- zapiętki. Dla mnie genialny wynalazek. Miałam właśnie problem z piętami (wystarczy kilka tygodni chodzenia w japonkach lub na bosaka niestety u mnie), podczas gdy reszta stopy była ładnie złuszczona dodatkowo miałam nowy pedicure, nie chciałam więc w całości nakładać skarpetek.
    Zalety:
    • bardzo wygodne do nałożenia, posiadają dodatkowo świetne mocowanie, można w nich się przemieszczać
    • dobrze nawilżona maska
    • efekt złuszczenia u mnie już na 3 dobę
    • produkt przystępny cenowo (9,90 promocja)
    • Będę do nich wracać. Genialny pomysł, gdy chcemy złuszczać tylko ten fragment stopy.