Kremy i maski do stóp

SheFoot Kuracja z Mocznikiem, Regenerująco-kojąca witaminowa maść-preparat na pękające pięty `Mocznik 20%`

Shefoot Kuracja z mocznikiem
SHEFOOT Kuracja z Mocznikiem 20% Maść na Pięty
Regenerująco-kojąca witaminowa maść-preparat na pękające pięty, mocznik 20%
HOBB
SheFoot Regenerująco-kojąca witaminowa maść-preparat na pękające pięty, mocznik 20%

• 13 sierpnia 2024 o 22:03
    Bardzo dobry produkt
    Kupiłam maść na promocji w Rossmannie jakiś miesiąc temu. Po miesiącu stosowania preparatu widać sporą różnicę. Od dłuższego czasu moim problemem były pękające pięty i zrogowaciały naskórek na piętach. Teraz pięty wyglądają dużo lepiej.
  • 30 lipca 2024 o 16:53
    Sprawdza się u mnie naprawdę fajnie
    Do zakupu regenerującej maści witaminowej skłoniły mnie mega pozytywne opinie po wizażowym teście. Kupiłam też krem do stóp i z niego byłam naprawdę bardzo zadowolona, byłam więc bardzo ciekawa jak sprawdzi się maść. No i jestem z niej naprawdę bardzo zadowolona. W sumie oba produkty sprawdziły się u mnie bardzo fajnie i uważam, że najlepiej to sobie kupić komplet no bo po co się ograniczać :D Maść ukryta jest w bardzo wygodnym plastikowym słoiczku. Wizualnie prezentuje się on bardzo ładnie- podoba mi się połączenie pastelowego błękitu i bieli. Zatyczka nie pęka i nie trzeba się z nią siłować. Całość jest jeszcze dodatkowo zabezpieczona folią dlatego możemy mieć pewność, że dostajemy świeży i przez nikogo nie zmacany produkt. W składzie odnajdziemy mocznik w stężeniu 20%, witaminy A i E, prowitaminę B5 oraz 25% lipidów. Nie wiem jak Wy, ale ja słysząc maść od razu mam przed oczami produkt o bardzo zbitej konsystencji. Jakie wiec było moje zaskoczenie, gdy po raz pierwszy aplikując produkt zdałam sobie sprawę, że to wcale nie gęsta i toporna maść a najprawdziwszy krem. Jest on co prawda gęsty ale też jedwabisty- ma takie lekko śliskie podbicie co czyni go naprawdę komfortowym w stosowaniu. Barwa produktu to biel a jeśli chodzi o zapach to jest on przyjemny. Ma bardzo zbliżony zapach do kremu w tubce z tej serii ale tutaj bardziej czuć słodycz niż nutę mięty i to bardzo mi odpowiada ponieważ za miętowymi kosmetykami nie za bardzo przepadam. Aplikacja nie stanowi żadnego problemu- dzięki temu, że produkt mamy w słoiczku bardzo łatwo nabrać go na dłoń. Można go też bez problemu wmasować. Nie jest przesadnie oblepiający. Lekko tłusty jest i to trzeba podkreślić, więc wydaje mi się, że tak używać go w ciągu dnia to tak niekoniecznie, Ja aplikuje przed snem i rano już nie ma żadnych śladów w postaci tłustej powłoki czyli jakoś tam się wchłania. W chwilę po użyciu faktycznie zostawia taką lekko wygładzającą warstewkę co daje uczucie wygładzonych stóp. U mnie po pierwszym użyciu nie było jakieś tam ogromnej regeneracji ale wyczułam różnicę w poziomie nawilżenia stóp. To nawilżenie jest tutaj naprawdę fajne bo nie dosyć, że jest to efekt który możemy zaobserwować najwcześniej, to jeszcze to nawilżenie utrzymuje się przez cały okres stosowania kosmetyku. Jeśli chodzi o efekty regularnego stosowania ( u mnie ponad miesiąc ) to musze przyznać, że jest naprawdę fajnie : skóra na stopach jest wygładzona i zmiękczona i wydaje się być bardziej odżywiona. Nie mam obecnie jakiegoś ogromnego problemu z przesuszeniem stóp, ale w okresie letnim os ciągłego biegania w klapkach zdarza się, że skóra na piętach lekko mi się przesusza a ta maść doskonale skórę zmiękcza i przez to nie muszę obawiać się o żadne zrogowacenia. Jest w sumie polecana na pękające pięty i jestem w stanie uwierzyć, że jeśli ktoś potrzebuje naprawdę dużej dawki regeneracji to z tym produktem ją otrzyma- bo pielęgnuję naprawdę solidnie. Nie jest może najtańszy ale też świetna wydajność rekompensuje taką cenę- no bo te drogeryjne kremy do stóp to wiadomo- i za dychacza sobie człowiek ogarnie. Także naprawdę warto sobie sprawić. Ja jestem bardzo zadowolona i chętnie sprawię sobie kolejne opakowanie.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • konsystencja jedwabistego kremu
    • świetnie nawilża
    • nie jest przesadnie oblepiający
    • zmiękcza i wygładza
    • faktycznie regeneruje ( przy dłuższym użytkowaniu)
    Vardzia
    11 lipca 2024 o 17:01
    Początkowo coś poszło nie tak
    Już jakiś czas temu podjęłam postanowienie , że codziennie będę nakładać na stopy krem. Po rewelacyjnym lawendowym z Bielendy, przyszła pora na kurację od SheFoot. I muszę przyznać, że jestem z niej zadowolona połowicznie, ale to głownie przez własną głupotę i brak wiedzy. Maść jest gęsta, tłusta i słabo się wchłania. Właściwie się nie wchłania. Jak się ją położy na gołej stopie to na niej zostanie. Pod skarpetkami jest ciut lepiej. Pachnie miętowo i daje uczucie chłodzenia. Stosowanie jej na moich piętach początkowo przypominało sabotaż poprzedniej pielęgnacji. W kwestii wyjaśnienia - regularne wizyty u podologa i poprzednia pielęgnacja sprawiły, że moje pięty nie są jakoś bardzo zrogowaciałe. Z tą maścią weszłam z grubej rury - zaczęłam ją stosować tak jak producent zalecił codziennie, pod skarpetki. Po półtora tygodnia moje pięty miały na sobie grubą warstwę skóry. która co prawda nie pękała, ale była i nieestetycznie wyglądała. I wtedy zapomniałam skarpetek do pracy. Pod wpływem tarcia w klapkach wszystko się złuszczyło, a ja zostałam z takim mindfuckiem. Jak przy następnej wizycie opowiedziałam sytuację mojej pani podolog uświadomiła mi, że najwidoczniej to jest stężenie mocznika zbyt wysokie dla mnie do codziennego stosowania. Zmniejszyłam więc stosowanie na raz/dwa razy w tygodniu, na zmianę z innym kremem i wtedy efekt stał się rewelacyjny. Pięty są gładkie, dobrze nawilżone i nic się z nimi nie dzieje. Żałuję tylko że nie wiedziałam o tym od razu. Maść jest zamknięta w plastikowym słoiczku typu twist, zakręcanym plastikową nakrętką. Słoiczek jest duży, praktycznie 2xrazy taki jak pojemność maści znajdująca się w nim - takie opakowania są czymś czego nie znoszę, i uważam, że jest to oszukiwanie klienta i dodawanie zbędnego plastiku. Samo pudełko jest trwałe - wrzucone do torby na podróż ze mną przetrwało, a to już jest coś. Opakowanie wystarczyło na miesiąc czasu przy powyższym stosowaniu, natomiast gdybym od początku stosowała go tak jak powinnam, to na pewno wystarczyłby na dłużej. Pomijając felerny start z jej stosowaniem, uważam ją za dobry kosmetyk. Przy prawidłowym stosowaniu złuszcza nadmiar naskórka, a skóra pozostaje gładka. Czy wrócę do niej? Całkiem możliwe.
    Zalety:
    • dobrze złuszcza
    • pachnie mentolem
    Wady:
    • jest potwornie tłusta
    • plami pościel
    • ma oszukane opakowanie
  • 27 czerwca 2024 o 10:53
    wasza mama będzie wam go podkradać :)
    Od kiedy zaczęłam używać tego preparatu, zauważyłam wyraźne zmiany w kondycji moich pięt. Mocznik w stężeniu 20% skutecznie złuszcza zrogowaciały naskórek, dzięki czemu moje pięty stały się gładsze i mniej szorstkie. Kompleks lipidów, zawierający aż 25%, intensywnie odżywia i zmiękcza skórę, co sprawia, że jest ona bardziej elastyczna i mniej podatna na pękanie. Witaminy A, E i B5 oraz lanolina doskonale nawilżają i koją skórę, co zauważyłam przez mniejszą liczbę podrażnień i uczucie suchości. Dodatkowo, kompleks naturalnych olejów eterycznych odświeża skórę, co daje przyjemne uczucie świeżości i komfortu. Moje pięty wyglądają teraz zdrowiej, są bardziej miękkie i gładkie, a regularne stosowanie preparatu przyniosło mi znaczną ulgę. Polecam polować na niego w promocji bo warto! Jednak uwaga na specyficzny zapach, trochę ziołowo-apteczny :)
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 24 czerwca 2024 o 18:44
    Cudo na stopy. SheFoot, Kuracja z Mocznikiem 20%, Regenerująco-kojąca witaminowa maść-preparat na pękające pięty
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    ????SHEFOOT Regenerująco-kojąca witaminowa maść- preparat na pękające pięty, z mocznikiem 20% Jest to dość tłusta formuła, która niezwykle zmiekcza, nawilża i wygładza pięty. Stopy są widocznie wypielęgnowane i piękne. Polecam każdemu,kto chce mieć piękne stopy na lato.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl