Toniki i hydrolaty

Oleiq Hydrolat z aloesu

Medea05
    3 lutego 2025 o 18:28
    U mnie się sprawdził
    Hydrolat pełnil u mnie kilka ról * jako oczyszczanie/nawilzanie rano gdy mialam tak sucha skórę ze jej rano nie myłam * jako nawilżenie po myciu twarzy wieczorem * do rozrabiania maseczki z glinki We wszystkich opcjach dobrze się spisał. Nie wysusza, delikatnie nawilża. Nie ma ciężkiego zapachu więc jest bardzo przyjemny w użytkowaniu. Bardzo ale to bardzo poprawił komfort używania maseczek z glinki. Sprzątanie porów zawsze było efektywne ale nieco bolesne gdy glinka zaczynała wysychać. Tu nawet jak zaczynała wysychać (przed nawilżeniem jej - staram się nie doprowadzać glinki do wyschnięcia) - to tego przesuszu tak nie było czuć. Fajnie też pozwalał sie pozbyć rano sebum z twarzy. Miałam czas bardzo zaburzonej bariery HL i rano zamiast myć twarz po prostu używałam toniku. I fajnie to zadziałało, nie zauważyłam żadnych problemów. Także po wieczornym myciu mocniejszymi środkami użycie tonika po łagodziło skórę. Jestem na tak
  • 1 czerwca 2024 o 10:40
    Polecam
    Szklana, ciemna butelka z minimalistyczną szatą i atomizerem. Posiada ledwo wyczuwalny zapach, a formuła jest wodnista i bezbarwna. Można go używać na twarz, ciało i włosy. Ja wybrałam opcję numer jeden. Hydrolat szybko się wchłania dając nawilżenie, odświeżenie i ukojenie skórze. Poza tym jest bardzo wydajny i wielofunkcyjny
  • 20 marca 2024 o 8:34
    Naturalny i skuteczny sposób na nawilżenie
    Hydrolat z aloesu ma przyjemny, delikatny zapach. Jest lekki i transparentny, a jego konsystencja przypomina wodę. Szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze lepkiej warstwy. Hydrolat stosuję zarówno rano, jak i wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy i szyi. Aplikuję go za pomocą wacika lub dłoni. Produkt idealnie sprawdza się jako baza pod makijaż, ponieważ nie powoduje jego ścierania się ani rolowania. Już po kilku dniach stosowania hydrolatu zauważyłam, że moja skóra jest bardziej nawilżona i ukojona. Zmniejszyły się również podrażnienia i zaczerwienienia. Skóra jest bardziej promienna i wygląda na zdrową. Plusy: - Naturalny skład - Bezpieczny dla skóry wrażliwej - Nawilża i koi skórę - Łagodzi podrażnienia - Nie zapycha porów - Szybko się wchłania - Wydajny - Atrakcyjna cena Minusy: - Brak Podsumowując: Oleiq Hydrolat z aloesu to produkt, który zdecydowanie polecam. Jest to naturalny i skuteczny sposób na nawilżenie i ukojenie skóry. Produkt jest odpowiedni dla każdego rodzaju cery, również wrażliwej.
  • 3 listopada 2023 o 14:18
    Gorzej niż bez niego
    Przyznam szczerze, że nie lubię hydrolatów w ogóle. Nie nadają się dla mnie i już, moja skóra ewidentnie ich nie lubi. Miałam już kilka, różnych i z różnych firm, ale z żadnym się nie polubiłam. Nie wiem dlaczego, ale tak jest. Choć tym razem naprawdę miałam nadzieję, bo siostra lubi tą serię. Ale powiem Wam szczerze, nie umiem tego określić, jednak coś mi się zaczęło z buzią dziać, coś było nie tak. Nagle pojawiło się więcej wyprysków, a skóra zamiast nabrać blasku, zrobiła się smętna i bardziej sucha. Jeśli będę miała taką okazję, na pewno specjalnie do koszyka nie wrzucę.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie, wygodne
    Wady:
    • Na mojej skórze pojawiły się wypryski, nie nawilża skóry
  • 17 października 2023 o 10:08
    Dobry jako podkład do olejowania włosów
    Hydrolaty zamknięty w szklanej butelce z atomizerem. Widać ilość produktu, a atomizer działał świetnie do końca. Co prawda atomizer dość strumieniowy ( nie robił mgiełki). Ja używałam go jako podkładu do olejowania włosów i sprawdził się w tej formie znakomicie. Mam wrażenie, że olej po zastosowaniu hydrolaty dawał jeszcze lepsze efekty. Na wyjeździe stosowałam go zamiast toniku i też byłam zadowolona.