Topy do paznokci

Celia Art, Winylowy lakier do paznokci

Kaisja
    15 maja 2021 o 22:47
    Piękny "winylowy" efekt manicuru hybrydowego
    Posiadaczką tego lakieru o turkusowej barwie stałam się zupełnie przypadkowo – stanowił dodatek do jakiegoś kobiecego czasopisma, więc jako osoba niezbyt zainteresowana lakierem o tej konkretnej barwie, uznałam, że wykorzystam go do "łapania" oczek w rajstopach (oczywiście w niewidocznych miejscach). Jeśli chodzi o stosowanie lakierów, to maluję jedynie paznokcie stóp, i to jedynie kolorem jak najgłębszej czerwieni, jaki jestem w stanie znaleźć w sklepie, ale zdobyczny lakier Celia Art, a w szczególności jego kremowa konsystencja mnie zaciekawiła, zaś kolor okazał się piękny – głęboki turkus w ładnym, stonowanym odcieniu – niezbyt jasnym, ale i nie za ciemnym – z winylowym połyskiem. Ochoczo zabrałam się zatem za wypróbowanie lakieru – również na dłoniach, co okazało się zaskakująco łatwe, szybkie i bezproblemowe do samodzielnego wykonania. Pędzelek jest poręczny, i ma włosie nabierające idealną dawkę specyfiku, który ani nie ścieka z pędzelka, ani nie wypływa poza krawędź paznokcia. Lakier po wyschnięciu – co nie trwało zbyt długo – pięknie pokrył i wygładził powierzchnię paznokci, nadając im efekt winylowo lśniącej warstwy koloru, niczym przy profesjonalnej "hybrydzie". Jedyny minus, jaki zarejestrowałam to niezbyt oszałamiająca trwałość lakieru na paznokciach dłoni – u mnie lakier wytrzymał 3... no, powiedzmy, w porywach do 4 dni, natomiast nie do końca jestem w tym przypadku wiarygodna, gdyż przy pracach domowych nie używam rękawiczek ochronnych, i nawet w ogrodzie – w ostateczności, a lubię też ręcznie myć naczynia, z użyciem nie gąbki, a ostrej myjki, co zawsze przyspiesza powstawanie odprysków. Niezależnie od powyższego, i tak lakier wytrzymał na moich dłoniach dwukrotnie dłużej, niż wówczas, gdy lata temu regularnie malowałam paznokcie dłoni zwykłym lakierem (nawet dobrych Marek). Na paznokciach stóp, turkusowy lakier Celii utrzymał idealny stan przez ponad 2 tygodnie – aż do czasu konieczności ich przycięcia Nie wiem nawet, czy opiniowany lakier nie był produktem z limitowanej serii, w związku z czym już nie byłby dostępny w sprzedaży, natomiast jego jakość pozwala żywić nadzieję, że inne tego typu preparaty Celii będą w równym stopniu godne polecenia. Ten polecam szczerze.
    Zalety:
    • efekt – naprawdę imitujący winylowy manicure hybrydowy,
    • paleta kolorów – piękne, głębokie, o uniwersalnym natężeniu odcieni – sądząc po zdjęciach w Internecie – mój turkusowy był piękny,
    • blask – subtelny efekt winylu,
    • wygładzenie,
    • łatwość nakładania- poręczny pędzelek,
    • nie wypływa poza krawędź paznokcia,
    • szybko wysycha,
    • wydajność – przeciętna – ale wynika to z większego zużycia lakieru na osiągnięcie efektu "hybrydy",
    • opakowanie – dobre – plus za poręczny pędzelek, choć buteleczka nie jest zbyt duża (6 ml),
    • trwałość – bardzo dobra - w moim przypadku, jako osoby ręcznie zmywającej naczynia ostrą myjką – na paznokciach dłoni odpryski pojawiały się po 3-4 dniach (na paznokciach stóp – efekt był bardzo trwały),
    • cena – bardzo przystępna – zwłaszcza zważywszy na profesjonalizm osiągniętego efektu (swój lakier zdobyłam przypadkowo – jako darmowy dodatek do kobiecego czasopisma)
    Wady:
    • brak wad
  • 10 listopada 2019 o 15:09
    Zakochałam się w kolorze
    Dawno temu kupiłam gazetę (nie pamiętam jaką ) gdzie dodatkiem był ten właśnie lakier w kolorze intensywnego fioletu nr 07 (ktoś ze znajomych określił go jako chabrowy) Kolor idealny, taki jak lubię -intensywny. Wystarczy jedna warstwa aby ładnie pokryć paznokcie, nie smuży i nie robi prześwitów Czas wysychania standardowy-chwilkę trzeba poczekać Trwałość też normalna ok. 4 dni potem ścierają sie końcówki ale biorąc pod uwagę że to firma Celia która jest tania i lakier kosztuje kilka złotych to nie jest to dla mnie wadą Pędzelek wygodny , nie za wąski, konsystencja lejąca, dobrze się maluje.Lakier ma mocny mokry-żelowy połysk Zapach-śmierdzi jak większość lakierów Mała pojemność 6 ml jest ok bo przynajmniej zużyje do końca zanim zaschnie Jeśli trafię na niego w sklepie to na pewno kupię znowu ten kolor

Zobacz także inne Topy do paznokci