Toniki i hydrolaty

HelloBody Cara Relieve, Anti-irritation Face Toner Tonik do twarzy przeciw podrażnieniom

• 7 września 2021 o 21:01
    Polecam z czystym sumieniem
    Marka hello body wydaje mi się że najbardziej reklamowana na Instagramie. Duży asortyment z dobrym składam. Zakupiłam sobie cały zestaw akurat tej serii. Bardzo przypadł mi ten toner ze względu na to że ma przyjemny zapach konsystencję i bardzo fajnie nawilża mi twarz nie czuję uczucia ściągnięcia a wręcz przeciwnie czujesz że moja skóra jest odżywiona i bardzo nawilżona. Opakowanie jest dość wydajne i starcza na dość długo jedynym minusem jaki mogłabym powiedzieć na temat tego kosmetyku to to że kosztuje bardzo dużo. Ceny tych kosmetyków troszeczkę są przesadzone faktem często można je zakupić właśnie na Instagramie gdzie różne osoby reklamują ja i polecają przy czym możemy dostać na nie zniżkę zazwyczaj od 40 do 50% ale pomimo to cena dalej jest dość wysoka.
    Zalety:
    • Zapach, wydajność, nawilża skórę, miłe uczucie na twarzy, dobry skład
    Wady:
    • Cena cena cena
  • 24 września 2020 o 15:34
    Przereklamowany
    Był taki okres gdzie kosmetyki tej firmy były dosłownie wszędzie, aż się bałam, że z lodówki kiedyś wyskoczą ;) Tonik przeciw zaczerwienieniom zamknięty w wygodnej, butelce. Szata graficzna firmy, minimalistyczna, bardzo ładna. Produkt wegański, w 99,8% ze składników pochodzenia naturalnego. Mamy tutaj glicerynę, kwas hialuronowy, witaminę B3, alantoinę, ekstrakt z awokado, amarantusa i korzenia lukrecji. Skład na prawdę super. Zapach słodki, waniliowy. Tonik ma wodnistą ale lepką konsystencję i na twarzy pozostawia delikatnie lepiącą się warstwę. Na tonik zawsze stosuję krem więc akurat w tym przypadku było to dla mnie bez większego znaczenia. Jest to produkt bardzo delikatny, dla mnie to może i nawet zbyt delikatny bo o ile faktycznie sam w sobie w żaden sposób nie podrażniał, odrobinę koił to żadnych innych efektów nie zauważyłam. Często mam zaczerwienienia wokół nosa i liczyłam na ich redukcję, niestety nie udało się. Producent opisuje go, że zmywa resztki makijażu. Dla mnie tonik nie jest produktem przeznaczonym do zmywania makijażu i w tym celu go nie stosowałam ale również mam wątpliwości czy nie byłby do tego zbyt delikatny. Do tego dochodzi cena która biorąc całokształt pod uwagę wydaje się kosmiczna. Dla swojej skóry oceniłabym go jako neutralny, krzywdy nie zrobił ale też żadnego innego działania w tym redukcji zaczerwienień nie zauważyłam. Za te pieniądze (a nawet połowę taniej ) można na prawdę znaleźć tonik równie dobry w składzie , a za razem taki przy którego używaniu będziemy widzieć na skórze dobroczynne efekty. Jak dla mnie mocno przereklamowany produkt,
    Zalety:
    • Skład
    Wady:
    • Działanie
    • Lepka formuła
  • 2 sierpnia 2020 o 10:39
    Łagodzący tonik do twarzy
    Powiem szczerze, że marka Hello Body ma specjalną półkę w mojej łazience, bo szczególne miejsce zajmuje również w moim sercu. Mam cerę suchą/wrażliwą dlatego też potrzebuje kosmetyków bardzo delikatnych. Kupiłam tonik z ciekawości, bo już wcześniej miałam kosmetyki z serii Care Relive i byłam z nich bardzo zadowolona. Kosmetyk zamknięty jest w białej butelce o pojemności 150 ml i bardzo ładnie pachnie wanilią i karmelem. Jestem wrażliwa na zapachy, a ten zapach jest dla mnie bardzo przyjemny. Absolutnie nie drażni mnie. Po oczyszczeniu cery przemywam twarz jeszcze tonerem, który ma za zadanie ukoić i uspokoić skórę. Najbardziej odczułam jego skuteczność w momencie, gdy opaliłam twarz co skutkowało podrażnieniem i pieczeniem. Tonik sprawdził się idealnie, bo przyniósł mi upragnioną ulgę i obyło się bez czerwonych plam i suchych skórek. Kosmetyk godny polecenia.
    Zalety:
    • ładny zapach,
    • łagodzi podrażnienia,
    • nawilża skórę,
    • vegańska formuła,