Cienie do powiek

Glam Shop GlamBox, Edycja 16 Chłodno..., Paleta cieni do powiek

• 10 lipca 2020 o 22:41
    Hmm...
    Ta paletka chodziła za mną od ponad 7 miesięcy. Bardzo podobały mi się kolory, ale czas oczekiwania zniechęcał, więc poczekałam i zrobiłam w końcu zamówienie zbiorowe na kilka paletek, cieni i pędzli. Zacznę od tego, że paletka Chłodno na żywo wygląda jeszcze lepiej, niż na zdjęciach. Przepiękne, chłodne kolory. 7 matów i 3 super metaliki (którym nie mam nic do zarzucenia). Używam tej paletki regularnie, szczególnie metalików. Niestety z matów jestem bardzo niezadowolona. Jaśniejsze są słabo napigmentowane i wypadają buro na oku. Ciemne robią plamy. Wszystkie są baaardzo suche, kredowe, bardzo się osypują. Podsumowując - nie wiem, czy trafiła mi się felerna sztuka, bo wszyscy zachwycają się nią, a ja tutaj widzę dziecięcą kredę. Tak słabo nie wypada nawet cień Koral z palety... Koral, na którego zdarza mi się narzekać, bo jest podobnie kredowy. Z innymi paletami Glamshop nie miałam tego typu problemów, więc...
    Zalety:
    • polski produkt
    • metaliki robią robotę!
    • piękne zestawienie kolorów
    Wady:
    • strasznie trzeba się namachać do zadowalającego efektu
    • dość droga mimo wszystko biorąc pod uwagę wykonanie palety i pigmentację matów
  • 20 marca 2020 o 20:21
    Te kolory, ta jakość!
    Od jakiegoś czasu bawię się makijażem hobbystycznie. Mam w domu kilka palet, z wielu korzystam lub korzystałam, ale ta paleta chwyciła mnie za serce. Nie ukrywam, że uwielbiam glam shop, milość zaczęła się od innej palety a potem zakupiłam tą zachęcona słowem chłodno. I tak paleta jest chłodniejsza od obecnie królujących na rynku palet, ale dla mnie jest idealna, jest czymś po środku, trochę ciepła trochę neutralności i trochę zimna. Idealna na okres jezienno zimowy ale także teraz na wiosnę będzie bardzo fajna. Rewelacyjnie sprawdza się do neutralnych, eleganckich makijaży gdy chcemy aby nasz makijaż był profesjonalny. Co do jakości... Cienie mocno napigmentowane ale świetnie się rozcierają, nie robią plam, kleją się do siebie. Błyski są bardzo kremowe, intensywne, chociaż to nie turobyty tylko metaliki to i tak robią robotę. W końcu nie zawsze można być widocznym z kosmosu przez powiekę pokrytą turbotami. Błyski idealnie wpisują się w moje określenie "eleganckie" takie w punkt. Co do osypu bo to wielu interesuje. Spory jest w palecie, opakowaniu, co powoduje że trzeba często paletę czyścić, na oczach osypu już raczej nie ma lub jest minimalny. Polecam
    Zalety:
    • Cena w stosunku do jakości
    • Kolorystyka
    • Pigmentacja
    • Praca z cieniami
    • Orginalność, mało jest palet z taką kolorystyką, a ona pasuje wielu typą urody
    Wady:
    • Brak lusterka, ale wiem czemu go nie ma i rozumiem. Ale innym może go brakować.
  • 17 marca 2020 o 13:25
    Cuuudowna....
    Nie wiem dlaczego, ale niektóre z palet Hani po prostu muszę mieć..:) Tak było z Blaski i Cienie vol 1 , tak było z Gołą ..tak jest z Chłodno... Wiem,że najlepiej sprzedająca się jest Kwitnąca Wiśnia, ale mi tonacja i kolory bardziej odpowiadają właśnie w Chłodno. Mam poza tym nieodparte wrażenie ,że w jakimś sensie te palety są podobne. mają podobną kolorystykę, różnią się głównie tonacją. Chłodno jest może " bardziej ponura i lekko ciemniejsza, ale poza tym jak dla mnie są prawie ,że tożsame..:) No Kwitnąca Wiśnia ma więcej blasku zdecydowanie. W Chłodno mamy głównie maty. Paletka jest jak wszystkie inne palety w eleganckim , gustownym opakowaniu. Design naprawdę urzeka . Przynajmniej mnie. Poza tym ja jestem maniaczką brązów :). Taka przyjemna w dłoniach jest ta paleta. Trochę sie brudzi głównie od środka, ale taki jej urok:) Cienie doskonałej jakości . Błyski są jak masło, a maty rewelacyjnie napigmentowane. Mój ulubiony kolor to zimna kawa...:) Kolor marzenie..taki niejednoznaczny...takie na cale oko ...nieoczywisty...doskonały. Mogą sie lekko osypywać , ale to dlatego,że są tak dobrej jakości i zawierają tyle koloru w sobie. Cienie są trwałe. Makijaż oka w nienagannym stanie mam do wieczora. Nie potrafię ostatnio używać innej palety. Kupiłam na promocji na 95 zł . Polecam Wam wszystkim.
    Zalety:
    • świetnej jakości błyski
    • doskonale napigmentowane maty
    • przepiękny design
    • ciekawy dobór kolorów - wyjątkowo uniwersalny
    • zimna kawa-kolor nie do pobicia
    • produkt polski
    • nietestowany na zwierzętach
  • 16 grudnia 2019 o 13:21
    Cudeńko
    Cudowna paleta, piękne kolory, przenikają się wzajemnie bosko, rozcierają jak marzenie. Mieszam je z cieniami z palety Retro, używam samodzielnie. Jakość cieni jest niesamowita, mają bardzo mocny pigment jednak pięknie się blenduja. Naprawdę polecam.
    Zalety:
    • Jakość
    • Pigment
    • Rozcieranie
    • Kolory
  • 10 grudnia 2019 o 12:49
    Kocham
    Piękna paleta, bardzo ładnie dopracowane opakowanie a w środku zamknięte prawdziwe perełki w cieniach. Kolorystyka bardzo uniwersalna ale i zimowa, cienie dobrze się nakładają, bajecznie się rozcierają, dobrze łączą ze sobą. W moim przypadku osyp jest niewielki, idealna do makijażu dziennego i wieczorowego, kolory bardzo moje. Blaski w tej palecie są wyważone, nie biją po oczach ale dla mnie to na plus, nie zawsze trzeba się świecić jak... Polecam, paleta jest świetna pod każdym względem.
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Jakość cieni