Serum do twarzy

Bioup Kwas hialuronowy 3% trójcząsteczkowy

DagiStr
    9 lutego 2024 o 15:57
    Lubię bardzo
    Kwas hialuronowy od Bio Up kupuję już od kilku lat i bardzo lubię go używać, zazwyczaj robię to na zmianę z innym serum - peptydowym czy witaminowym Świetnie koi i nawilża skórę przygotowując ją do aplikacji kremu Kwas ma bardzo fajną żelową konsystencję, rozprowadza się bezproblemowo i idealnie łączy z innymi kosmetykami. Na pewno jest to również jeden z produktów których nie może zabraknąć w mojej wakacyjnej kosmetyczce - genialnie wspomaga skórę nadwyrężoną słońcem.
    Zalety:
    • Świetnie nawilża
    • Konsystencja
    • Łatwa aplikacja
    Wady:
  • 2 listopada 2023 o 19:23
    Zwyklaczek
    Kończę już właśnie zużywać pierwsze opakowanie i... No właśnie. Serum nic nie robi spektakularnego. Dla mojej suchej skóry jest jak zwykły żel nawilżający, który ma krótkie działanie. Raz nałożyłam na usta, bo chciałam je również trochę nawilżyć. Po 10 minutach nie było już żadnego efektu nawilżenia. Muszę też omijać brodę, bo tam z moją skórą zdecydowanie się nie lubi i zaraz pojawiają się wypryski. Dla mnie nie wart swojej ceny.
    Wady:
    • Krótki czas nawilżenia
    • zapycha pory
  • 19 lipca 2023 o 10:55
    Lubię
    ••• Moja Cera ••• Wrażliwa, mieszana z przetłuszczającą się strefą T tj. broda, noc i czoło. Widoczne rozszerzone pory i zaczerwienienia na skórze bywają uciążliwe i w swojej pielęgnacji zmierzam do ich minimalizowania. Niedoskonałości pojawiają się sporadycznie i w żaden sposób nie są kłopotliwe. Cera jest podatna na alergie czy uczulenia, które na szczęście zdarzają się bardzo rzadko a jeśli któryś z kosmetyków nie pasuje na żuchwie staje się widoczna "kaszka". Posiadam cerę jasną. Kwas hialuronowy w mojej pielęgnacji pojawia się dość często a ten sprawia, że może zagościć na dłużej. Kwas hialuronowy to może nic tak specjalnego, jednak dla mojej cery to przyjemny dodatek pielęgnacyjny. [ZALETY] + Nawilża skórę + Koi podrażnioną skórę + Przydatny po opalaniu nawet jeśli skóra została mocno zaczerwieniona , daje ukojenie + Konsystencja gęsta, łatwa w rozprowadzaniu + Uniwersalny - do twarzy, do ciała, do włosów. + Bezzapachowa formuła + Skład + Regeneruje skórę, nie tylko na twarzy + Pojemność 30 ml + Opakowanie przezroczyste z pipetą + Wydajny, ważny 5 miesięcy po otwarciu [WADY] Nie znalazłam ••• Opinia na dany kosmetyk czy produkt jest w 100% szczera. Opisuje to co uważam za istotne i nie sugeruje się marką, ceną czy innymi opiniami •••
  • 27 lipca 2022 o 10:23
    Dla każdego
    Na markę Bioup trafiłam zupełnie przypadkiem i w moje ręce trafił kwas hialuronowy wraz z serum pod oczy. Kwas hialuronowy jest to dobry dodatek do każdej pielęgnacji bez wyjątku. Naturalny składnik skóry, który odpowiedzialny jest za jej nawilżenie. Szybko przynosi skórze ukojenie, odświeżenie, ulgę np. po opalaniu. Kwas hialuronowy zamknięty w szklanej, przezroczystej buteleczce z pipetą o pojemności 30 ml. Moja cera jest mieszana, wrażliwa z tendencją do przetłuszczania się strefy T oraz widocznymi rozszerzonymi porami. Na skórze widoczne są zaczerwienienia. Niedoskonałości występują dosłownie raz na miesiąc i nie są problematyczne. Moja pielęgnacja składa się z kilku kroków i dobieram do niej kosmetyki stricte przeznaczone do jej potrzeb. Kwas hialuronowy posiada gęstą konsystencję bez jakiekolwiek zapachu. Jego zastosowanie może być różne, bo na skórę jak i włosy, od wkraplania kwasu do kremu po nałożenie go na czystą skórę, serum. To już indywidualne dopasowanie do swoich potrzeb. Ja stosowałam regularnie rano i wieczorem jako pierwszy krok. Po jego aplikacji nakładałam krem, serum lub skwalan z trzciny cukrowej. Te ostatnie połączenie było dobrą dawką nawilżenia i głównie na noc. Bywało, że łączyłam go razem z kremem, olejkiem do twarzy. Sprawdził się rewelacyjnie w momencie, kiedy moja twarz, ramiona zostały dość mocno potraktowane promieniami słonecznymi – przynosi ulgę, ukojenie i szybko odbudowuje strukturę skóry. Kwas hialuronowy przyczyniał się do nawilżenia i regeneracji skóry. Jak dla mnie uniwersalny kosmetyk i nic więcej mi nie było potrzeba.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • pomaga w przenikanie substancji czynnych
    • dobrze sprawdzi się w przypadku podrażnień
    • nie podrażnił, nie uczulił, nie przesuszał
    • skuteczny
    • ważny 5 miesięcy po otwarciu
    • wydajny
    • opakowanie szklane z pipetą i możliwością kontrolowania zużycie produktu (przezroczyste opakowanie)
    • pojemność 30 ml lub 50 ml
  • 8 kwietnia 2022 o 20:51
    Super
    Kwas hialuronowy nadaje się do każdej cery. Ja mam tłustą i super się sprawdza. Wygładza, sprawia że twarz mniej się przetluszcza, skóra po nim jest miękka i nawilżona. Stosuje tylko na twarz lecz nie wykluczam też innego zastosowania. U mnie się sprawdza gdy nakładam go na spryskana wcześniej twarz woda lawendowa.

Zobacz także inne Serum do twarzy