Toniki i hydrolaty

EcoSpa Hydrolat oczarowy 100% naturalny ekologiczny

• 12 lutego 2022 o 10:59
    Super
    Bardzo fajny hydrolat, super odświeża, zamyka pory, goi stany zapalne. Idealny na lato. Również jako wstęp przed nałożeniem kremu. Bardzo fajne poręczne opakowanie, ciemna butelka. Ogólnie wszystko na plus, bardzo lubię tę markę.
    Zalety:
    • Nie klei sie
    • Zamyka pory
    • Goi stany zapalne
    • Poprawia wygląd skóry
    missi13
    8 stycznia 2021 o 13:20
    jak dla mnie extra!
    Bardzo fajny produkt! Przede wszystkim dobry czysty naturalny sklad! Super wygodny w uzyciu - sprey i niezacinający się atomizer! Mega wydajny - 3 psikniecia pokryją cała twarz Nie pasujacy mi dokonca zapach ale przymykam oczy- wiadomo co eko i naturalne jednak smierdzieć troche musi :) Działanie !! Niedość że działa antybakteryjnie, oczyszczajaco to redukuje wydzielanie sebum ale tez dogłebnie nawilża, łagodzi podraznienia, nie uczula. Po kazdym myciu twarzy spryskuje buzię hydrolatem. W lato zawsze mam go w torebce, troszke mnie odswieza. Warto go kupic jest nie drogi a kazda z was bedzie zadowolona!
  • 23 lipca 2020 o 12:03
    Świetny tonik!
    Na wstępie zaznaczę, że używałam wersji z dodatkiem konserwantu, ale tego produktu nie było w bazie, myślę jednak, że działanie jest podobne :) To mój pierwszy w życiu hydrolat, więc obawiałam się, że nie spodoba się mojej wrażliwej cerze, ale okazał się świetny. Stosowałam go jako tonik, a czasami dodawałam do maseczek glinkowych. Przede wszystkim zauważyłam działanie łagodzące dla podrażnionej cery, hydrolat pomagał goić wypryski i rozjaśniać je. Jeśli nałożymy na niego krem (jeszcze zanim zdąży wyschnąć), to podbija nawilżenie. Miał odpowiednie pH do stosowania jako tonik, nie podrażniał. Niczego więcej nie należy od niego oczekiwać, w końcu hydrolaty nie są bardzo stężonymi i bogatymi produktami ;) Podobało mi się używanie produktu z konserwantem (który również mnie nie podrażnił, ani nie uczulił), bez konieczności trzymania go w lodówce, bo przy częstym podróżowaniu jest to bardzo wygodne. Teraz wady: przede wszystkim atomizer. Nie rozpylał mgiełki produktu, tylko nim pluł. Akurat miałam w domu pasujący atomizer na wymianę, ale bez tego aplikacja byłaby znacznie utrudniona. Nie wiem, czy akurat tak pechowo trafiłam, czy wszystkie atomizery z ecospa tak działają. Nie podoba mi się też zapach produktu, dla mnie śmierdzi jak jakieś leki, zbytnio mi to jednak nie przeszkadza, no i jest to kwestia indywidualna, nie będę za nią odejmować gwiazdek ;) Podsumowując: produkt oceniam na bardzo dobry i na pewno do niego wrócę!
    Zalety:
    • działanie łagodzące
    • podbija nawilżenie kremu
    • nie podrażnia
    • odpowiednie pH jako tonik
    • szklana butelka
    Wady:
    • zepsuty atomizer
    • zapach (kwestia gustu :))
  • 19 lipca 2020 o 22:03
    Świetny!
    Hydrolat zamknięty w brązowej, szklanej butelce z wygodnym atomizerem. Wielki plus dla firmy za szklane opakowania, które możemy ponownie wykorzystać :) Uwielbiam hydrolaty i stosuje je zamiennie z tonikami ale oczarowy miałam okazję używać pierwszy raz. Pozyskiwany jest z liści oczaru wirginijskiego z ekologicznych upraw we Francji. Jest w 100 % naturalny, nie zawiera konserwantów i innych dodatków. Powinien być przechowywany w lodówce. Ma lekko ziołowy, herbaciany zapach, delikatny, bardzo ładny. Posiada najmocniejsze działanie przeciwstarzeniowe spośród wszystkich hydrolatów, łagodzi podrażnienia i działa kojąco nawet na skórę poparzoną czy popękaną. Idealny dla skóry dojrzałej, trądzikowej czy naczynkowej, Można go używać jako tonik, do przygotowywania maseczek lub wzbogacać nim inne kosmetyki. Sprawdzi się w pielęgnacji skóry twarzy, ciała, a nawet głowy. W przypadku mojej mieszanej, dojrzałej skóry która szczególnie latem lubi być podrażniona od słońca ten produkt okazał się strzałem w dziesiątkę. Żal mi było używać jako dodatek do maseczek więc u mnie zastąpił tonik :) Świetnie tonizował, koił i odświeżał skórę przygotowując ją do dalszej pielęgnacji. Jeden z lepszych hydrolatów jaki używałam. Na plus również cena, kosztuje ok 15 zł - jak na jakość jaką oferuje (w szklanym opakowaniu) to na prawdę nie wiele.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
  • 9 stycznia 2020 o 12:13
    Super produkt
    Hydrolaty Ecospa w większości są bez konserwantów i należy je trzymać w lodówce. Ten jest przeznaczony dla cery wrażliwej, ale również problematycznej. Fakt, że trzyma się go w lodówce jest nawet na plus, ponieważ każde psiuknięcie w twarz to orzeźwienie. Hydrolat jednak nie jest długo ważny, dlatego nie należy kupować produktów na zapas. Ja chciałam tak zrobić, bo są... bajecznie tanie. Jednak powstrzymałam się po przeczytaniu opisu. Będę wracać do produktów tej marki z pewnością, jednak z dozowaniem zakupów - bardziej detal niż hurt żeby nic się nie zepsuło.
    Zalety:
    • buteleczka szklana
    • surowiec naturalny
    • delikatne działanie
    Wady:
    • troszkę kiepsko działa spryskiwacz