Odżywki do włosów

beBIO Odżywka do włosów puszących się

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 maja 2024 o 8:26
    Zdecydowanie coś poszło nie tak
    Odżywka do włosów puszacych była dodatkiem do czasopisma. Marka ma produkty, które cieszą się powodzeniem, dlatego zdecydowałam się na zakup. Tuba jest z miękkiego plastiku, produkt bez trudu się wydobywa, chociaż przy końcu opakowania najlepiej je przeciąć, by do końca zużyć odżywkę. Jest ona gęsta, ma delikatny zapach. Nie spływa z włosów, jednak tu zaczynają się przysłowiowe schody. Przede wszystkim odżywka tępo się nakłada i rozprowadza na włosach, gdzieś się na nich gubi i mam wrażenie, jakbym nic na nie nie nałożyła. Przy spłukiwania nie ma efektu wygładzenie, włosy są nieprzyjemnie sztywne i mam wrażenie, jakby coś dalej je oblepiało. Doceniam naturalny skład, ale jestem na nie. Ponadto odżywka nie sprawia, że włosy łatwo się rozczesują, aby je rozczesać bez szarpania, muszę nałożyć olejek. Zdecydowanie nie kupię ponownie.
  • 10 października 2023 o 16:26
    Nie spełnia obiecanych rezultatów
    Odżywka jest mało wydajna, do moich włosów, które łatwo się puszą i „wchłaniają” dużo produktu, musiałam dużo jej dokładać ponieważ nie czułam jej na włosach. Na pewno nie obciąża włosów, wiec tak jak zapewnia producent, z pewnością może być stosowana codziennie (i tak nie widać większego efektu). Nie dodała moim włosom jedwabistości ani niezbyt ułatwia rozczesywania mimo że jest to obiecane w opisie. Na plus jest to że nie podrażnia ani nie przetłuszcza skóry głowy.
    Zalety:
    • Produkt wegański, nieatestowany na zwierzętach
    • Opakowanie częściowo z recyklingu
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Konsystencja po nałożeniu na włosy (nie czuć jej w ogóle)
    • Nie poprawia stanu włosów
    • Mało wydajny
  • 7 maja 2023 o 12:21
    Średnio
    Odżywka ma przyjemny zapach, taki naturalny. Po nałożeniu na wilgotne włosy wydaje się być „tępa” (nie jest w ogóle śliska) i znika gdzieś we włosach. To powoduje, że odruchowo nakładam jej więcej. Co do efektu- nie zauważyłam działania, ale używałam jej też z innymi kosmetykam. Moja Mama także jej używała i mówiła, że włosy po niej robią się sztywne.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak efektu
  • 30 marca 2023 o 9:24
    Średniak
    Odżywka nie działa tak jak zapewnia producent. Działa bardzo średnio. Nie szkodzi ale też nie pomaga na puszenie się włosów na co bardzo liczyłam. Czasami ciężko ją wypłukać włosów i po suszeniu ma się wrażenie że włosy są tłuste. Zużyję opakowanie do końca bez większych oporów ale drugi raz nie zakupię.
  • 21 lutego 2023 o 11:53
    Niestety nie zadziałała
    Zużyłam całe opakowanie odżywki, stosując ją w metodzie OMO (próbowałam na pierwsze O, jak i na drugie), ale niestety niczego nie zmieniła. Mam gęste włosie, które lubi wyglądać jak puchata grzywa lwa, dlatego szukam czegoś co je dociąży i wygładzi ~ tutaj tego nie znalazłam. Plusem jest naturalny skład i wygodne, ładne opakowanie (ja akurat miałam z nową szatą graficzną, białą z miętowym paskiem). Zapach typowo roślinno-ziołowy nie każdemu może przypaść do gustu. Chyba poszukam czegoś innego...