Kremy i mleczka do włosów

Cafe Mimi Professional, Balsam do włosów z ceramidami

• 3 lutego 2024 o 19:34
    Moje proste, niskopory ją wysoce tolerują
    Odżywek do włosów mam w swojej bogatej kolekcji chyba najwięcej:D. Przeszłam też przez ich ogrom, jako, że bardzo dbam o włosy i staram się utrzymywać je w dobrym stanie. Regularnie farbuję je na poziomie 12, stąd też mocno je regeneruję po tym zabiegu. Moje włosy są długie, jasne, farbowane i niskiporowate. I.. lubią takie formuły jak ta odżywka. Jestem pod wrażeniem jej bogatego składu, który daje porządnego kopa włosom w potrzebie. Nie nadaje się, moim zdaniem, do bardzo częstego stosowania. Jej kremowy zapach jest dla mnie bardzo sympatyczny. Po użyciu włosy są dociążone i wygładzone, nie potrzebują prostownicy. Myślę, że jeszcze do niej wrócę, póki co lubię i używam :).
    rerith
    23 czerwca 2022 o 21:42
    Bez szału
    Raczej zwykła odżywka do włosów. Po użyciu włosy dobrze się rozczesują, ale nie widzę, by były głęboko nawilżone. Ma ładny, niedrażniący zapach. Odżywka jest gęsta i trzeba trochę się namęczyć, by wycisnąć z butelki odpowiednią ilość. Osobiście nie jestem ani z niej zadowolona, ani nią zawiedziona. Ot, taki przeciętniak.
  • 14 kwietnia 2022 o 20:35
    Zwykła odżywka
    Odżywkę kupiłam w komplecie z szamponem tej samej serii. Zwrócił moją uwagę ze względu na fajny design opakowania. Jeśli chodzi o samą odżywkę to powiedziałabym że odżywka jak odżywka. Ma ładny zapach i spełnia swoje zadanie ułatwiając mi rozczesywanie. Nie zauważyłam żeby moje włosy były w lepszej lub gorszej kondycji. Na minus jest na pewno sposób dozowania odżywki. Trzeba chwilę czekać żeby odżywka zeszła na górę opakowania, a za bardzo nie można zostawić opakowania w pozycji 'do góry nogami' ze względu na wąski gwint.
    Zalety:
    • ładny design
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • niepraktyczne dozowanie
    • niewydajna
  • 21 lutego 2022 o 14:52
    Miłe zaskoczenie
    Odżywka wpadła mi do koszyka w biedronce za jakieś zawrotne 8 złotych. Szukałam odżywki do O w metodzie OMO (którą stosuję raz w tygodniu), więc tak naprawdę mogłam złapać sobie najtańszą, jaką dorwę. Ten produkt okazał się być miłym zaskoczeniem. Szybko awansowała do odżywki po myciu, ładnie dociąża puszące się włosy, są delikatne w dotyku i gładkie. Nie polecałabym dla osób, które nie szukają dociążenia - chyba że na same końcówki. Nawet opakowanie mi się podoba - wygląda profesjonalnie. Ma subiektywnie dobry skład, kosztowała niewiele, dociąża, ma jakieś wady? Jest gęsta i ciężko czasem zawalczyć z butelką pod prysznicem. Za 8 złotych - super. W cenie regularnej, znalazłabym kilka lepszych, albo większych pojemnościowo opcji.
  • 2 grudnia 2021 o 8:51
    Sprawdza się jako odżywka
    Kupiłam go na promocji w Rossmanie po przeczytaniu artykułu o nim. Sama butelka kojarzy mi się z profesjonalnymi kosmetykami fryzjerskimi. Rzadko spotykam taki dobry skład, ponieważ wszystkie dobre składniki są na pierwszych miejscach. Balsam jest dość gęsty i niestety jest problem z wyciśnięciem go. Nakładam go na same końcówki. Powiem tak... Jeśli nałożę go i zostawię na dłuższą chwilę to włosy są faktycznie obciążone i wyglądają jak tłuste strąki. Jeśli jednak potraktować go jak odżywkę to sprawdza się rewelacyjnie. Włosy są dociążone, odżywione, gładkie i pełne blasku. U mnie się sprawdził i chyba ciężko będzie mi znaleźć godnego zamiennika. :)
    Zalety:
    • odżywia
    • Wygładza
    • Nadaje połysk
    • Traktowany jako odżywka sprawdza się rewelacyjnie
    Wady:
    • Konsystencja
    • Obciąża włosy jeśli używa się go jako maskę i zostawi na dłużej
    • lepiej nie nakładać go u nasady włosów