Wody perfumowane męskie

Kilian Liaisons Dangereuse, Typical Me EDP

• 13 maja 2012 o 10:59
    najlepszy kilian
    zakochałam się w tym zapachu od drugiego niuchnięcia. pierwszy test dał mi skojarzenia z zapachem hanae keiko mecheri. był lekko mdły jak zapach krwi, a jednocześnie zawierał świeżość roślin i soczystość owoców. nie wiem dlaczego nie oszalałam na jego punkcie za pierwszym razem. stało sie to 2 dni później , kiedy moja siostra przyjechała do mnie i się nim popryskała.cudownie pachniała cały dzień. aż chciało się wbić twarz w jej dekolt i tak siedzieć tam w tych oparach kiliana. zapach ten jest trudny do opisania bo nie da się go konkretnie przypisać do jakiejś grupy zapachó np. kadzidlanych, pudrowych czy szyprowych. jest niby owocowy , ale w zupełnie inny sposób niż sobie zapach owocowy wyobrażamy. jest owocowy bez owoców. przy dłuższym wwąchiwaniu się w niego konkretnie czuć z pewnością porzeczkę i śliwę. odbiór zapachu i skóra ma też znaczenie. na mnie i na mojej siostrze pięknie pachną i słodko, ale zauważyłam , że na mojej znajomej przy teście pachniały przez pierwsze 15 min bardzo ostro i hałaśliwie. ale co do mnie to ten zapach jest cudowny, pozostaje niezmiennie cały czas, nigdzie się nie ulatnia, trwałość najlepsza jaką znam - kilian ma to do siebie. jest ekstremalnie erotyczny i intrygujący.zapach na każdą okazję , nie przytłacza nie dusi. ma w sobie odrobinę ciepła i odrobinę świeżości.
  • 28 grudnia 2011 o 21:25
    Intrygujące
    Zapach z początku bardzo przytłaczający i męczący, ale na szczęście szybko łagodnieje... Bardzo owocowy, słodkawy początek (szczególnie wyczuwam czarną porzeczkę), później wyczuwałam tylko śliwkę w drzewnej otoczce (mech dębowy, drzewo sandałowe?) z piżmem. Intrygujący, hipnotyzujący. Co chwilę wącham nadgarstek i nie mogę się od niego oderwać mimo, że zapach na kolana mnie nie powalił.... Na pewno polecam wielbicielkom słodkich zapachów :) Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbka 1,5ml
  • 23 czerwca 2011 o 13:26
    ciekawy
    Zapach z początku przypomina sfermentowane jabłkowe wino. Ciekawa nuta, zważywszy, że w tle czają się intrygujące nutki. Typical me rozwija się w stronę dojrzałego aromatu śliwek i cierpiej chmurki jakby jakiegoś warzywa (osobiście przychodzi mi na myśl kalarepa), dlatego ten zapach rzeczywiście jest dziwny i trudny do opisania. Z jednej strony jest mocno owocowy, z drugiej drzewny i roślinny. Kuszący, ale też dystansujący. Kojarzy mi się z pewną siebie enigmatyczną Panią o surowym i przenikliwym spojrzeniu. Intrygujący. Używam tego produktu od: test Ilość zużytych opakowań: probka
    ChenDi
    30 grudnia 2009 o 19:19
    kontrowersyjny dziwak
    Perfumy bardzo kontrowersyjne. Przy pierwszych użyciach zapach wręcz denerwujący, przytłaczający, podobny do zapachu kiszonych ogórków - dla mnie absolutnie nie trafiony, przeznaczony raczej dla dojrzałych kobiet. Czuję kwas, sól, a dopiero po chwili słodycz. Perfumy przypominają mi trochę zapach perfum Paloma Picasso, którego używałam kilkanaście lat temu. Perfumy są mocne, ale nietrwałe(EDP). Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: pierwsze rozpoczęte

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie