Kremy uniwersalne

Egyptian Magic - Wielozadaniowy Balsam Do Skóry - 30 Ml - Dla Kobiet

autorma
    2 czerwca 2023 o 10:30
    Świetny nawilżacz
    Bardzo dobry nawilżacz. Pomocny na wysuszone i łuszczące się partie ciała. Bez zapachu, prosty skład. Działanie podobne do wazeliny, ale konsystencja mniej kleista. Ja używałam tylko do nawilżenia ciała, nie wiem jak się sprawdzi do włosów.
  • 29 grudnia 2022 o 19:47
    W opisie kremu nazwano go niewiarygodnym i trudno się z tym opisem nie zgodzić.
    Moja opinia o tym kremie będzie dotyczyła tylko tego jak działa na skórę dekoltu i szyi. Krem regeneruje przesuszoną albo podrażnioną skórę w trybie ekspresowym. Nie tylko regeneruje skórę, która jakby odnawia się kilkukrotnie szybciej niż normalnie ale i bardzo mocno ją nawilża, uealastycznia i natłuszcza. Efekt wizualny jest spektakularny: śliczna, nowa, błyszcząca od zdrowia skóra. Podrażnione czy przesuszone miejsca znikają. Krem po razy pierwszy kupiłam kilka lat temu i był on moim pomocnikiem w kryzysowych sytuacjach więc nie wypowiem się w temacie jak działa używany codziennie w długim okresie czasu. Jednak kuracje kilkutygodniowe od czasu do czasu albo jako maska z jego użyciem są genialne.
  • 14 grudnia 2022 o 13:26
    Dobry na wszystko, ale..
    Krem zakupiłam po tym jak naczytałam się na jego temat samych pochlebnych opinii i rzeczywiście sprawdza się dobrze pod wieloma względami. Produkt o gęstej konsystencji, przypomina mi miód, który de facto znajduje się tutaj w składzie. Zamknięty w małym słoiczku o pojemności 118 ml. Skład bardzo krótki, naturalny. Znajdziemy w nim oliwę z oliwek, wosk pszczeli, pyłek pszczeli, kit pszczeli, mleczko pszczele oraz miód. Jest to wielofunkcyjny kosmetyk. Stosowałam go do ciała, twarzy, pod oczy, jako pomadkę do ust, na blizny, do rąk. Rzeczywiście bardzo dobrze nawilża, ale nie zauważyłam, żeby redukował blizny. Moim ulubionym zastosowaniem dla tego kremu jest smarowanie ust i okolicy pod oczami. Lubię jak usta się po nim błyszczą, a suche skórki znikają. Do twarzy też sprawdza się dobrze. W takim przeznaczeniu polecam stosować go na noc, kilka godzin przed snem. Mimo tłustej konsystencji w ogóle mnie nie zapchał. a stosowałam go dość długo. Świetnie koi uszkodzoną skórę po kuracjach kwasami, jednak jest tłusty i nie wchłania się prawie w ogóle. Przyznam, że cena 80-90 zł za taką małą pojemność jest trochę wygórowana biorąc pod uwagę, że w składzie znajdziemy tańsze surowce. Na plus na pewno ich połączenie, bo robi fajną robotę, ale raczej nie sięgnę po niego więcej - znam wiele kremów o podobnym działaniu z niższej półki cenowej.
    Zalety:
    • fajnie nawilża
    • łagodzi podrażnienia
    • koi skorę
    • krótki skład
    • pojemność
    • nie widzę obiecanej redukcji blizn
    olia14
    4 czerwca 2022 o 22:14
    Wielozadaniowy krem
    Egyptian Magic to wielozadaniowy krem do zadań specjalnych. Posiada bardzo gęstą oraz tłustą konsystencję i przez to nie wszystkim może przypasować. Ja nie dałam rady stosować go jako krem na twarz, bo nie czułam się komfortowo z tak tłustą warstwą na skórze. Krem stosowałam szczególnie na usta i tutaj sprawdził się bardzo dobrze. Lubię go też stosować na mocno przesuszone partie ciała jak np. łokcie. Krem przez swoja gęsta konsystencję jest bardzo wydajny. Opakowanie proste ale etykieta szybko mi się zdarła. Minusem jest dla mnie niestety cena, ponieważ na rynku jest dostępny bardzo dobry odpowiednik tego kremu i jest kilkukrotnie tańszy.
    Zalety:
    • gęsta konsystencja
    • szybkie nawilżenie
    • naturalne składniki
    • wielozadaniowość
    Wady:
    • opakowanie szybko się zdziera
  • 8 lutego 2022 o 11:18
    Egipski cudak
    Zacznę od tego, że to moja pierwsza styczność z tym wychwalanym pod niebiosa egipskim mazidłem pielęgnacyjnym. O gagatku zrobiło się głośno już kilka lat temu, gdy to z prędkością błyskawicy stał się pielęgnacyjnym nr 1 wśród zagranicznych celebrytek, jako idealne panaceum na wszystkie problemy skórne. Nie ukrywam, że ja również byłam bardzo napalona na tego cudaka i przez długi czas szukałam zniżek i promocji nań. Niestety, nigdy mi się to nie udało i dopiero kompletny przypadek sprawił, że kremik wpadł w moje ręce. Nie muszę więc Wam mówić, jak bardzo byłam ucieszona, gdy w spontanicznie zakupionym kalendarzu adwentowym z Asos znalazłam mój specjał. Nie czekając ani chwili dłużej, od razu przystąpiłam do testów. Co więc sądzę o tym produkcie? Ano faktycznie, jest on naprawdę godny polecenia! Ta tłusta, treściwa formuła jest tak odżywcza i tak regenerująca, że wystarczy dosłownie malutka ilość, aby wybrane partie skóry odzyskały straconą witalność i zdrowy wygląd. Mazidło jest istnym otulającym balsamem dla suchej skóry łokci, stóp, ust, twarzy. Trzeba jednakże pamiętać, by po aplikacji chwilę odczekać, aby specyfik - z racji na swoją dość tłustą formułę - mógł się na spokojnie wchłonąć i nie pobrudził nam ubrań. Jako ciekawostkę dodam, że kremik używałam także jako odżywki do włosów - tutaj również spisał się fenomenalnie, pozostawiając moje kosmyki miękkie, lśniące i lejące. Myślę, że egipski cudak jest naprawdę warty każdej złotówki. Jego działanie, wydajność i uniwersalność są godne podziwu. Jedyne do czego bym się mogła przyczepić to wysoka cena regularna, ale nie dajmy się zwariować: od czasu do czasu bowiem można sobie pozwolić na coś z pielęgnacji z nieco wyższej półki cenowej.
    Zalety:
    • wydajność, konsystencja, uniwersalność, działanie
    Wady:
    • cena regularna