Płyny do demakijażu

Yasumi Me Rose, Genotyp C Micellar Liquid Płyn micelarny z wodą różaną do twarzy

Yasumi Me Rose

• 25 lutego 2023 o 22:10
    Bardzo delikatny produkt raczej pielęgnacyjny niż do demakijażu
    Produkt otrzymałam w prezencie,sama raczej rzadko sięgam po płyny micelarne gdyż w kategorii demakijażu po prostu się u mnie nie sprawdzają. Zdecydowanym atutem produktu Yasumi jest jego zapach, delikatny, różany,ale jest to ta róża, którą pamiętam z bułgarskich straganów,gdzie robiono perfumy na bazie olejku różanego, a nie podróbki o zapachu róży. Jednocześnie zapach nie jest tak dusząco-męczący,kojarzący się że starszymi paniami ???? Jeśli chodzi o walory pielęgnacyjne,to jak wyżej wspomniałam,jako produkt do demakijażu nie daje sobie rady. W teorii producent obiecuje,że można używać tego płynu do demakijażu oczu,ale chyba trzebaby bardzo pocierac twarz wacikiem,co spowodowałoby podrażnienia a nie o to chodzi. Tak więc, jeśli ktoś kupuje z nadzieją na demakijaż będzie zawiedziony. Natomiast jeśli oczekujemy bardzo delikatnej pielęgnacji tonikiem o różanym zapachu to produkt będzie miłym uprzyjemnia zen. Daję 3gwiazdki,gdyż nie spełnia swoich podstawowych funkcji,nie zachwycił pielęgnacją aż tak,żebym chciała rzucać się za nim na sklepową półkę,ale jako prezent gdzieś tam urzekł mnie zapachem i funkcją tonizującą.
    Zalety:
    • Zapach, tonizujące właściwości
    Wady:
    • Kompletnie się nie sprawdza jako produkt do demakijażu
  • 8 lutego 2023 o 8:00
    Piękna róża!
    Dostałam do zakupionego vouchera w yasumi. Urzekła mnie swoim przepięknym zapachem od pierwszego użycia!!! Przed tą wodą miałam hydrolat różany bodajże z Lirene i jeżeli chodzi o zapach - nie ma porównania. Cudowna mgiełka otulająca moją twarz. Nie doczytałam, że to woda micelarna i używałam jako toniku :D Na szczęście, nie zaszkodziło. :)
    pro101
    25 stycznia 2022 o 11:21
    Raczej jako tonik
    Produkt bardzo słabo usuwa makijaż, natomiast ładnie nawilża skórę. Nadaje się bardziej do roli nawilżającego toniku. Odejmuję tutaj jedną gwiazdkę z uwagi na zmianę przeznaczenia produktu. Szukałam płynu micelarnego a dostałam tonik.