Wody perfumowane damskie

Dolce & Gabbana The Only One Intense EDP

• 30 listopada 2023 o 10:58
    Elegancki, słodki i wyrafinowany zapach na wieczór
    Butelka: Elegancka czarna butelka ze złotymi elementami, połyskująca niczym tafla lustra, prezentuje się bardzo luksusowo i z klasą Zapach: Niesamowicie intensywny, wyrafinowany i seksowny zapach. Jest słodki, ale niebanalny, bardzo elegancki i zarazem mroczny. Wyczuwam w nim przede wszystkim kwiat pomarańczy, wanilię i kaszmir. Zdecydowanie zapach 100%owo kobiecy, sensualny, otulający, nieco wyzywający i tajemniczy Trwałość i projekcja: Zapach idealny na wieczorne wyjścia, utrzymuje się przez całą noc i jest komplementowany przez osoby w otoczeniu Podsumowanie: Jedne z moich ulubionych perfum, ponieważ są zarazem słodkie, ale też eleganckie i z charakterem. Podoba mi się ich lekko mroczny i przydymiony wydźwięk. Poza tym ich trwałość i projekcja są niesamowicie intensywne, zresztą zgodnie z obietnicą producenta.
    • Projekcja
    • Butelka
  • 25 stycznia 2022 o 22:32
    Kolejny udany zapach od D&G
    Zauważyłam,że ze wszystkich droższych marek najczęściej decyduję się na zapachy od D&G. Według mnie są one nienachalne, piękne i kobiece. Perfumy The Only One Intense są według mnie luksusowe, wytworne, nonszalanckie, sexowne i pachną drogo. Pasuje mi do nich kobieta w małej czarnej i perłach na szyi. Takie mam z nimi skojarzenie. Są słodkie, ale nie landrynkowe. Czuć tu również akordy drzewne. Używam ich na wyjścia, bo na codzień są trochę za intensywne. U mnie utrzymują się wiele godzin. Butelka jest prześliczna. Mają ogon. Mega elegancki zapach.
  • 20 maja 2021 o 18:59
    Zmysłowa wanilia
    Używa od:próbka
    The Only One Intense EDP to pierwszy zapach od Dolce & Gabbana, który miałam okazję testować. Próbkę 0,8 ml otrzymałam przy okazji zakupów. Zapach jest zmysłowy, oryginalny i mocny. Wyczuwam głównie wanilię i kokos przełamane męską nutą. Zapach ładnie współgra ze skórą. Trwałość bardzo dobra. Perfumy bardziej kobiece niż dziewczęce. Polecam dla wielbicielek nietuzinkowych, słodkich ale jednocześnie orientalnych i ciepłych zapachów.
    Kaisja
    1 marca 2021 o 23:22
    Mocny, kokosowy gourmand
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Perfumy piękne, esencjonalne, i mocne tak bardzo, że jeszcze pół tonu, i stałyby się niemal dymne, tymczasem są oplatające, bardzo seksowne, skomponowane z białych kwiatów i cytrusów, niezwykle mocno podrasowanych nutami wanilii, kokosa i drzewnymi. Dość trwały zapach, choć nie migrenogennie, z czasem – wraz z projekcją nut drzewnych – subtelniejący, co akurat ma swoje plusy, bo bardziej rozwijająca się intensywność kompozycji, mogłaby stać się męcząca, tymczasem – wygasa pięknie, naturalnie i stopniowo. Perfumy, które mogą urzec Kobiety, a z pewnością intrygują Mężczyzn. Eleganckie na wieczór, czy wręcz... noc, zaś na wcześniejszą porę – raczej dobrze wybrzmią jedynie na młodych, śmiałych w sposobie bycia Użytkowniczkach. Choć bardzo lubię apetyczną kategorię gourmand, mnie swoją niemal męską projekcją nie porwały. Zbyt intensywne i mroczne. Ale to piękne perfumy, więc – szczerze polecam sprawdzenie ich uwodzicielskiej mocy na Sobie.
    Zalety:
    • kompozycja – bardzo mocna, odważna, ale szykowna i piękna - białe kwiaty połączone z cytrusami, bardzo wzmocnione wanilią, kokosem i nutami drzewnymi,
    • trwałość – przeciętna – ale w tym przypadku to nie zarzut – jeszcze trwalsze i intensywniejsze wywoływałyby ból głowy,
    • projekcja – dobra – z czasem perfumy nieco subtelnieją, i drzewne nuty bazy nie męczą,
    • flakonik – elegancki, prosty
  • 2 kwietnia 2020 o 23:05
    Zaskakujące
    Pierwsze wrażenie było nieziemskie. Słodkie ale nie za słodkie, uwodzicielskie, ale nie nachalne, intensywne ale nie męczące. wyczuć można było cytrusy, wanilię i zielone jabłko. W nucie serca pojawił się kokos i tez było bajecznie.Zakończenie najmniej ciekawe, pojawiają się nuty drzewne a zapach staje się wyraźnie mniej wyczuwalny, Trwałość jak dla mnie nie powaląjca ale jednak dużo lepsza niz innych wersji The Only One. Ogólnie ten flanker uważam za najbardziej udany, jest znacznie ciekawszy od innych wejsji. Flakon prosty ale zwracający uwagę.
    Zalety:
    • Wszystko
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie