Kule i płatki do kąpieli

Manufaktura Piękna Strzelaki do kąpieli (różne rodzaje)

• 21 listopada 2024 o 9:15
    Sensoryczny schabowy
    Strzelaki to ciekawy produkt, nie tylko dla dzieci :-) Fajne rozwiązanie dla nudzących się w wannie maluchów i dorosłych. Kuleczki w kontakcie z wodą imitują dźwięk smażących się schabowych. Dość głośny. Mogą drażnić osoby na diecie :P Poza sensoryczną zabawą nie mają właściwości pielęgnacyjnych czy zapachowych (zapach jest skromny, co i nie dziwi w produktach przeznaczonych dla dzieci). Ale i producent nie obiecuje gruszek na wierzbie. Ma być to kąpiel z hukiem i jest. Polecam dla fanów różnych dziwaków kąpielowych. Można miksować z pianorobami, kulami, tworząc ulubione kompozycje pielęgnacyjno-zapachowe.
  • 25 lipca 2024 o 14:30
    Strzelają porządnie, jednak nie są idealne.
    Używa od:próbka
    Strzelaki od Manufaktury Piękna upolowałam w Rossmannie, płacąc za saszetkę zawierającą 30g kryształków niespełna 7 złotych. Nie jest to może jakaś bardzo niska kwota, ale raz na jakiś czas uważam, że można sobie pozwolić na takie kąpielowe eksperymenty. Zwłaszcza, że miała być to radość przede wszystkim dla mojego 3-letniego synka, który uwielbia pluskanie w wodzie :) Wybrałam opcję Smoczy owoc. Kryształki znajdujące się w saszetce są całkiem sporej wielkości i pomarańczowej barwy. Zapach jest bardzo subtelny. Po wsypaniu ich do wanny wręcz praktycznie niewyczuwalny, a szkoda, bo z pewnością jakaś ładna, owocowa woń byłaby urozmaiceniem kąpieli :) Faktycznie zaś można powiedzieć, iż mamy tutaj do czynienia ze strzelakami, gdyż po kontakcie kryształków z wodą słyszymy całkiem głośne strzelanie. Woda z kolei zaczyna nabierać brzoskwiniowego koloru. Niestety odcień jest bardzo delikatny, mieliśmy już takie "eksperymentowe" kosmetyki do kąpieli, które nadawały bardziej intensywną barwę, więc się da :) Na szczęście preparat w żaden sposób nie szkodzi skórze małego człowieka, choć również i jej nie pielęgnuje. INCI jest poprawne. Przechodząc do podsumowania. Na pewno te strzelaki to miłe urozmaicenie kąpielowej rutyny dla małego dziecka. Jednak biorąc pod uwagę cenę, produkt mógłby być bardziej jakościowy: mocniej barwić wodę czy intensywniej pachnieć. Wystawiam 3*.
    Zalety:
    • strzelające właściwości, co przełamuje kąpielową rutynę małego człowieka
    • produkt nie podrażnia, nie uczula, nie wysusza skóry
    • poręczne opakowanie
    • dostępność w drogerii Rossmann
    Wady:
    • cena nie jest najniższa
    • bardzo słaby zapach, który po wsypaniu produktu do wanny jest prawie niewyczuwalny
    • zbyt delikatne barwienie wody
    • brak właściwości pielęgnacyjnych
  • 24 maja 2024 o 8:31
    Strzelaki do kąpieli smoczy owoc.
    Używa od:próbka
    Strzelaki do kąpieli zamknięte są w saszetce o pojemności 30g. Zapach delikatnie wyczuwalny jedynie w opakowaniu. Kryształki drobne, koloru żółtego. Strzelaki po wyspaniu do cieplej wody wydają intensywne strzelające dźwięki. Mi skojarzyło się w pierwszej chwili ze smażeniem gdy na gorący tłuszcz dostanie się woda. :) Efekt dźwiękowy utrzymuje się z 5 minut. Strzelaki nie mają żadnych właściwości pielęgnujących. Nie barwią wody. Są jedynie efektem dźwiękowym. Szkoda, mógłby być w składzie pielęgnujący olejek. Sądzę, że dzieciom takie urozmaicenie kąpieli by się bardzo spodobało. Zawsze to frajda i atrakcja przełamująca nudę dziecka w czasie kąpieli. Zalety: Intensywne dźwięki Nie podrażniają skóry Nie wysuszają Wady: Słabo wyczuwalny zapach
  • 28 września 2023 o 22:56
    Nie spełniły oczekiwań
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Manufaktura Piękna ma różnego rodzaju ciekawe produkty do kąpieli i wiele z nich już wypróbowałam; strzelaki niestety najmniej przypadły mi do gustu (choć myślę, że dzieci będą zachwycone!). Granulki, po wsypaniu do wody, intensywnie strzelają; nie ma tutaj jednak żadnych innych specjalnych efektów - woda jest ledwo zabarwiona na pomarańczowo, nie czuć żadnego zapachu (choć w teorii powinien jakiś być). Mam też poczucie, że nieco podrażniają skórę. Wiem, że z takimi produktami należy uważać przy skórze alergicznej i wrażliwej, sam producent o tym pisze na opakowaniu, ale innych produktów z MP nie odczuwałam w ten sposób.
    Zalety:
    • Fajne dla dzieci (intensywne strzelanie)
    Wady:
    • Praktycznie brak zapachu
    • Praktycznie brak koloru
    • Nieco podrażniają skórę
  • 1 września 2022 o 12:59
    Ciekawy produkt
    Używa od:próbka
    Dostałam ten produkt jakiś czas temu i nareszcie się za niego wzięłam. Zapach, niestety, bardzo mnie zawiódł. Nie poczułam tytułowanego owocu, a jedynie słodką wanilię. Wodę te strzelaki zabarwiły bardzo delikatnie na pomarańczowo-żółty kolor. O dziwo, naprawdę zaczęły strzelać. Nie był to efekt bardzo intensywny oraz trwał może kilka minut, ponieważ produkt szybko się rozpuścił, ale i tak uważam, że było całkiem zabawnie.

Zobacz także inne Kule i płatki do kąpieli