Kremy z filtrem do ciała

beBIO Sun, Krem do twarzy i ciała z filtrem mineralnym SPF 30

kliwias
    18 sierpnia 2023 o 19:14
    KOSZMARNY KOSZMAR ❎
    Jestem długoletnią użytkowniczką filtrów ale czegoś tak koszmarnego dawno nie miałam ???? To nie jest warte nawet 10 zł a co dopiero tyle!!! Trudno napisać coś o produkcie którego NIE DA SIĘ normalnie używać bo wyglądam po posmarowaniu jak japońska gejsza albo aktorka japońskiego teatru kabuki ????‍♀️???? To jest po prostu nie do pomyślenia stworzyć produkt który zachowuje się jak filtry sprzed dwudziestu lat!!!! Zużyłam go w ogródku bo w życiu nie wyszłabym z tak białą tłustą twarzą do ludzi :-{ A i tak sąsiad dziwnie mi się przyglądał przez płot ;-) Może myślał że zobaczył ducha? Będąc przyzwyczajona do lekkich filtrów typu bioderma czy svr po posmarowaniu twarzy, szyi dekoltu i ramion miałam ochotę uciec sprzed lustra z krzykiem!!! Żadne wcieranie nie pomaga, biel nie znika, włosy się przylepiają, ciekawa czy sama Ewa użyła choć raz tego cudactwa? O makijażu na tym nie ma mowy, wszystko się roluje.... Na szczęście po kilku razach się skończył bo smarowałam nim też ciało. Ochrona słaba bo skóra mimo obfitego smarowania zarumieniła się gdzieniegdzie . OMIJAĆ Z DALEKA TEN KOSZMAR.....
  • 30 lipca 2023 o 20:05
    Super jakość
    BeBio ma dobrą jakość kosmetyków, dlatego gdy dowiedziałam się o tym, że mają krem z filtrem, wiedziałam że muszę go mieć. Jestem bardzo zadowolona przede wszystkim dlatego że łatwo się rozsmarowuje (ma taką lekką, nawilżającą konsystencję) a do tego chroni jak należy.
    Drogeria Cocolita.pl
  • 27 lipca 2023 o 20:23
    Rewelacja
    Rewelacja. Krem szybko się wchłania i tworzy skuteczną ochronę przed promieniowaniem słonecznym. Dzięki niemu nie trzeba się martwić oparzeniem słonecznym. Plus za tak przyjemny zapach :) Z czystym sumieniem polecam.
    Drogeria Cocolita.pl
  • 3 kwietnia 2022 o 10:01
    Co to ma być??
    Kto lubi pisać o bublach? Pewnie mało kto, ale jak nie będziemy pisać, to inni będą kupować, a ktoś będzie zarabiał pieniądze ????‍♀️ Bebio Sun to kosmetyk który sygnowany jest nazwiskiem Ewy Chodakowskiej. Nigdy bym go nie kupiła, bo jest drogi, a opinii o nim mało, ale jesienią ubiegłego roku dołączony był do jakiegoś czasopisma. Jest to krem mineralny, do twarzy i ciała, z filtrem spf30. Zawiera tylko wielkocząsteczkowe filtry, które zostają na powierzchni skóry. Dzięki delikatnej, zewnętrznej powłoce odbija promienie słoneczne. Zawiera aloes i glicerynę, nawilża i uelastycznia. Nie zawiera barwników. Jest wodoodporny. Krem jest biały. Po rozsmarowaniu na skórze jest nadal biały. Po godzinie skóra wciąż jest biała. Rozumiem opis producenta, nie każdy krem się dobrze wchłania, ale ten nie wchłania się w ogóle. Nie wiem, gdzie można tym ciężkim mazidłem się wysmarować, chyba tylko na bezludnej wyspie, inaczej wyglądamy jak świecący na biało ufoludek. W czasach, gdy na rynku mamy zalew kosmetyków z dobrymi filtrami, zarówno fizycznymi jak i chemicznymi, wydawanie na tą maść, bo kremem trudno to nazwać, kilkudziesięciu złotych to przesada. Nie wiem, czy ssma pani Ewa testowała ten kosmetyk, bo na zdjęciu na opakowaniu twarz ma normalną. A ja białą ???? Nie polecam. Tępe mazidło, które nie nadaje się ani do twarzy ani do ciała.
    Zalety:
    • naturalny skład
    Wady:
    • tępa i ciężka konsystencja
    • nie wchłania się
    • wyświeca i bieli skórę skórę na wiele godzin
  • 5 sierpnia 2021 o 15:55
    Ochrona z poświatą
    Mam spore trudności ze znalezieniem kremu przeciwsłonecznego, który naprawdę nadawałby się do twarzy. Te, które są jej dedykowane, często mają skład wołający o pomstę do nieba, albo mają kijowe wykończenie. Ten krem natomiast do twarzy nie nadaje się z innych powodów, ale o tym za chwilę. Żeby było miło, zaczniemy od plusów. Na pewno jest nim dość krótki skład, który dodatkowo jest bezpieczny dla środowiska. Wysoki SPF (chciałam 50, ale akurat nie było jej na stanie), któremu nie mogę odmówić funkcji ochronnej- nawet gdy słońce mocniej piekło, to nie skończyłam z czerwoną skórą. No, to teraz przechodzimy do części właściwej, czyli użytkowanie. Nigdy nie sądziłam, że ja, osoba mająca problem ze znalezieniem wystarczająco jasnego podkładu, słysząca wiecznie, że jest blada jak ściana, będzie narzekała na to, że krem bieli. Żeby nie było- ja spodziewałam się bielenia, gdyż w składzie znajduje się dwutlenek tytanu, nie jest to też pierwszy raz jak używam kremu z tym składnikiem. Gdy więc pierwszy raz nałożyłam filtr na twarz, nie zdziwiło mnie to i tak jak zawsze odczekałam 15-20 minut. Faktycznie, krem już nie był tak jasny, wciąż jednak mocno odcinał się kolorem od reszty twarzy. Nie mówiąc o tym, że miał też chłodną, niebieskawą poświatę. Tu muszę przyznać, oryginalnie, tego jeszcze nie było. Do tego strasznie się lepi i trudno to zbić czymkolwiek. Nie poddawałam się i próbowałam różnych sposobów, żeby jednak dało się go użytkować. Najpierw postanowiłam klasycznie, pudrem mineralnym od Annabelle. Kolor jaki wtedy wyszedł zdecydowanie wyprzedzał swoje czasy w kwestii trendów makijażowych. Kombinowałam dalej i nałożyłam na gołą skórę, aby dać mu lepszą szansę na wchłonięcie się. Bez zmian. W końcu postanowiłam nakładać go w mniejszej ilości. I tutaj już daje się użytkować, choć należy pamiętać, że to wpływa też na słabszą ochronę. Pod makijaż nie nadaje się wcale. Nakładam na niego wspomniany puder od Anabelle Minerals, nie tylko dla zbicia koloru, ale też dla dodatkowej warstwy SPF 30. Całość już po godzinie wygląda słabo, efekt jak po tanim, słabym podkładzie. Dodatkowo, choć nie zapycha, to powoduje ropne wypryski, ale to u mnie póki co powoduje większość kremów z filtrem. Zastanawiam się czy da się go w ogóle zużyć na ciało. Już pomijając bielenie i poświatę, to krem lepi się tak mocno, że jestem w stanie wyobrazić sobie jak piasek czy owady kleją się do ciała. Do tego dodajmy jeszcze uczucie pocenia się kremem....Słabo. Mówimy tutaj o SPF30, nawet nie chcę wiedzieć jak upierdliwe musi być użytkowanie 50. Jeszcze nie zdecydowałam czy będę się z nim męczyć do końca, czy oddam przyjaciółce (ma chłodniejszy odcień skóry ode mnie, może u niej będzie to lepiej wyglądać). Wiem, że na pewno nie tego oczekiwałam za taką cenę (na szczęście kupiłam w promocji) i że nie ma bata, abym kupiła go ponownie.