Balsamy do ust

Purple Tree Miracle Balm Balsam do ust (różne rodzaje)

Besya
    15 maja 2020 o 19:19
    UWIELBIAM
    Cóż to jest za wspaniały kosmetyk! "Miracle" to zdecydowanie idealna nazwa. Kupiłam z ciekawości, bo uwielbiam produkty do pielęgnacji ust (i faktycznie głównie do tego go używam) i jestem totalnie oczarowana. Forma tubki może nie jest najbardziej higieniczna, jeśli chodzi o balsam 'do torebki', dlatego ja go akurat używam w domu. Wspaniale pachnie (mam wersję blueberry), ma bardzo dużą gramaturę (25 ml), jest wydajny, wszechstronny i, przede wszystkim, działa. Codziennie na noc ląduje na moich ustach w ramach wieczornej pielęgnacji i zawsze rano mam wargi w idealnej kondycji. Jest także kosmetykiem do zadań specjalnych, radzi sobie świetnie ze wszystkimi przesuszonymi miejscami, już kilka razy ratował mi łokcie z naprawdę fatalnej pustyni, a na następny dzień miałam skórę jak niemowlę ;) Oprócz tego jest vegan friendly, jeśli to dla kogoś ważne. Ja naprawdę polecam i będę testować kolejne warianty zapachowe, o ile ten kiedyś wykończę ;)
    cora
    6 kwietnia 2020 o 1:54
    Kupił mnie brwiami
    Jeden z ciekawszych produktów, które w tym czasie spotkałam. Zaskakuje przede wszystkim jego uniwersalne zastosowanie. Można powiedzieć, że to kolorowa wazelinka, ale nie jestem pewna, czy nie byłoby to lekceważenie tego wielozadaniowego kosmetyku. O ile i czy lekkie podbarwienie można nazwać zadaniem;) w każdym razie ma na nie wpływ. Mam wersję watermelon, w zgłoszeniu nieobecną, ale zastanawiam się ile jeszcze może tych wersji zapachowych, ponieważ oferta jest bogata, w Hebe zobaczyłam chyba tylko 3 wersje. Co do mojego wyboru smaku/koloru jestem w pełni zadowolona, w promocji zapłaciłam 9,90 i słodkie 25 mililitrów dodaje powabu moim ustom od jakiegoś czasu, myślę, że od trzech miesięcy i zużywa się powoli, więc zostało mi jeszcze nieco ponad 1/3 tubki. Kolor watermelon jest ciemnoróżowy, lekko fioletowy, daje efekt nawilżonych, gładkich ust, podbija ich naturalny kolor. Nie skleja i nie rozmazuje się. Dla mnie produkt wymarzony, zarówno na dzień, jak i na noc. Bardzo zdziwiły mnie możliwości zastosowania tego specyfiku: usta, skórki i płytki paznokci, dłonie, łokcie, stopy zwł. pięty, brwi i rzęsy. Kupiłam ten kosmetyk typowo na usta, jednakże zainteresowało mnie zadanie tego balsamu jako kreatora kształtu brwi, więc wypróbowałam i efekt jest zachwycający: przyklejenie brwi i pozostawienie ich w wyczesanej pozycji na dłuższy czas, przyciemnienie włosków brwi oraz nadanie im połysku. To wszystko zachwyciło mnie. Kojarzy mi się ten efekt z brwiami na mydło- dużo tego ostatnio na instagramie- naturalne ułożenie brwi z wygładzeniem ich i poprawą kształtu (na mydle nie próbowałam, bo nie mam dostępu do mydeł glicerynowych i nie mam zamiaru wychodzić na takie zakupy w tym czasie). Ale uwaga moja jest taka, że prawdopodobnie ten sam efekt uzyskamy wazeliną za mniej pieniędzy. Gdybym chciała wypróbować wazelinę na brwiach, musiałabym ją po prostu kupić. Odkąd mam watermelona nie musiałam wychodzić do drogerii po coś do ust. Jest to dziś dosyć ważne. U mnie więc balsam lekko barwiony sprawdził się na usta i brwi, pozostałych zastosowań nie sprawdziłam, z tą ilością kosmetyku nie liczyłabym na szczególną wydajność np. na piętach czy dłoniach. Ten balsam to w sumie jest jakiś tam gadżet, ale nie taki zły, no po prostu wazelinka, skład: petrolatum, wosk krystaliczny mineralny, parafina, zapach, ekstrakt z soku melona, maltodekstryna, tlenek tytanu i trzy barwniki- dla niektórych może być szokujący, dla niektórych nie. Znak, że należy używać go na zmianę z innymi, a jeszcze bardziej radykalne osoby stwierdzą, że lepiej nie używać go wcale. I jak powiedziałam- najbardziej podoba mi się u mnie na brwiach, z tym że pozostaje niepewność czy nie jest to identyczny produkt z taką na przykład isanowską wazeliną. Mimo wszystko na dzień dzisiejszy oceniam na 5*.
    Zalety:
    • uniwersalne zastosowanie,
    • nawilżenie ust,
    • ujarzmienie brwi w preferowanym kształcie, nadanie połysku
    Wady:
    • skład bardzo dyskusyjny, część osób wykluczy ten kosmetyk zanim zdecyduje się na (ponowny) zakup
  • 18 marca 2020 o 12:33
    Nawilżający kokos
    Używam wersji kokosowej i uważam, że balsam ten bardzo dobry drogeryjnym produktem. Stosuje jako balsam od ust i czasami na skórki wokół paznokci. Bardzo ładnie nawilża i wygładza usta, jednak dla mnie jest to produkt bardziej na dzień, niż na noc - moje usta w nocy po prostu wymagają o wiele bardziej mocnego nawilżenia. Jeżeli chodzi o skórki u rąk - daje sobie z nimi świetnie radę. Po regularnym stosowaniu brak zadziorków, a paznokcie i okolica wokół nich wyglądają pięknie i schludnie. Jedynie forma aplikacji jest uciążliwa i mało higieniczna. Mimo wszystko warto wypróbować!
  • 15 marca 2020 o 12:11
    Balsam na wszystko
    Dziś przychodzę do Was z balsamem do ust i nie tylko.I tu jestem miło zaskoczona.Balsam do ust znajduję się w pięknym różowym opakowaniu o zapachu granatu - pięknie pachnie.Jest to magiczny balsam bo można go używać do WSZYSTKIEGO ! Tak dobrze czytacie..Bo oprócz balsamu do ust można go jeszcze używać np do rąk czy też suchych łokci...A nawet na twarz...Powiem Wam że ja osobiście nie lubie takich produktów kilka w jednym,ale ten mnie zachwycił...Bo opakowanie jest małe,można je wrzucić do torebki ( nawet najmniejszej ) i mieć zawszę pod ręką :) I używać do wszystkiego.Myślę że jest to fajny produkt szczególnie na wyjazdy. Lato się zbliża...Wiec zamiast 100 produktów warto mieć jedne,ale jedne dobry.Bardzo fajnie nawilża,nie brudzi skóry ani ubrać.Podoba mi się też to że szybko się wchłania,a jednak na długo zostawia uczucie " mokrej " - nawilżonej skóry.Jeśli chodzi o usta to tak pięknie pachnie że ma się go ochotę zjeść.Warto dodać że krem / balsam można ..używać uwaga ! pod makijaż ! Wiec jeden produkt na wszystko.Ale ten produkt działa.Jestem zadowolona. Cena około 10 - 15 zł zależ gdzie .Osobiście polecam .
    Zalety:
    • Działanie
    • Pojemność
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta