Balsamy do ust

Kneipp Lippenpflege Sinnlich Pomadka do ust `Czarny bez`

• 8 czerwca 2024 o 18:32
    Działanie ok, ale zapach...
    Kupiłam pomadkę od Kneippa, bo potrzebowałam bardzo dużo nawilżenia dla moich ust. Były one spierzchnięte, miały suche skórki, były bardzo niekomfortowe i wyglądały mało estetycznie z pomadkami. Pomadka do ust od Kneippa w działaniu sprawdziła mi się bardzo dobrze. Jest dość twarda w nałożeniu, ale pozostawia dość gruby film otulający usta. I naprawdę robi niezłą robotę. Dobrze też łączy się z innymi produktami do ust. Pozostaje na nich jakieś 2h, później trzeba ją dołożyć jeżeli nadal chcemy czuć że mamy warstwę otulającą na ustach. Poradziła sobie z moimi suchymi ustami i przywróciła je do czasu używalności już w kilka dni. Natomiast jej zapach jest bardzo ciężki, szczególnie na ciepłe dni. Mimo tego, że w opisie jest to czarny bez, to czuć tutaj bardzo mocną, intensywną lawendę. Myślę, że była by przyjemniejsza dla nosa w okresie zimowym. Teraz, przy wysokich temperaturach, bardzo ciężko się ją nosi. Niestety muszę jej używać, bo PAO ma tylko 3 miesiące, więc nie mogę jej odłożyć i wrócić do niej w chłodniejsze dni. Wiem, że z tym zapachem będę się niestety męczyła. Jak na pomadkę mogłaby być troszkę tańsza. Jednak te ceny są dość zawrotne nawet w cenie promocyjnej.
  • 29 sierpnia 2023 o 7:30
    Coś cudownego, dodatkowo ten zapach
    Skusiłam się na ten wariant zapachowy bo poprzednia wersja bardzo przypadła mi do gustu. Opakowanie bardzo mi się podoba bo jest inne od reszty. Dół opakowania jest korkowy, przypomina mi tablicę korkową, góra zaś jest wykonana z plastiku który odpowiada danej opcji zapachowej. W wariancie wybranym przeze mnie zatyczka była koloru neonowo fioletowym. Przejdźmy do najważniejszego, czyli sztyftu. Jest on dość długi, posiada bardzo ładny zapach, lekko słodkawy. Konsystencja tego sztyftu jest bardzo masełkowata, wystarczy naprawdę odrobina aby pokryć usta i abyśmy odczuwali go na ustach. Nie chcę aby ktoś źle zrozumiał że balsam jest odczuwalny na ustach – bardziej chodzi mi o to że przy innych balsamach trzeba nałożyć kilka warstw aby ta pomadka była wyczuwalna – tu zaś wystarczy jedno, dwa pociągnięcia. Zaraz po nałożeniu pomadki wyczuwalna jest ulga, zaś po czasie czujemy że te usta są nawilżone, mięciutkie. Ja go używałam gdy miałam naprawdę bardzo suche i spierzchnięte usta i poradził sobie z tą sytuację genialne! Co prawda, balsam nie należy do najtańszych ale jest to jeden z lepszych produktów jakie było mi dane testować. Dodatkowo, ta jego konsystencja to jest coś cudownego. Bo zazwyczaj trafiałam na twardsze sztyfty, a tu rozpływa się jak masełko (na ustach, w opakowaniu cały czas zachowuje swój naturalny kształt). Balsam jest bardzo wydajny, bo nawet gdy używałam go kilka razy dziennie to starczył mi na około 2 miesiące. Serdecznie polecam!
    Wieczko
    2 lipca 2022 o 21:41
    Przyjemna pomadka
    Jest to klasyczna wykręcana pomadka w sztyfcie. Od innych na rynku odróżnia ją wspaniały, naturalny skład. Produkt ma piękny zapach i jest wydajny, natomiast nie odpowiada mi jego aplikacja - jest trochę "tępy" i trzeba minimalnie popracowac, żeby nanieść go równomiernie na usta. Chociaż sam produkt jest wydajny i spełnia swoje zadanie, to na pewno nie robi efektu "wow". Moje usta dzięki niemu po prostu nie wyglądają gorzej, ale nie mogę powiedzieć, żeby były nawilżone czy odżywione. Niestety za tę cenę oczekuję jako konsument czegoś więcej.
  • 27 czerwca 2022 o 15:46
    Oblepiająca moc olejków? Nie, dzięki!
    Działanie: Pomadka do ust, a właściwie balsam Kneipp „czarny bez” ma przede wszystkim pielęgnować i nawilżać delikatną skórę naszych ust dzięki naturalnym woskom i olejkom. I moim zdaniem producent chciał za dobrze - bogata formuła w moim odczuciu jest zbyt bogata i przez to nie działa. Pomadka po nałożeniu na usta tworzy na nich solidną i tłustawą warstwę, dla mnie osobiście mało przyjemną. Po starciu nie widać super pielęgnacyjnych efektów. Faktycznie, skóra jest nawilżona, ale jest to efekt chwilowy i na pewno nie wpływa na ogólną kondycję ust. Konsystencja: To typowy, dość twardy sztyft, który po ok. 2 miesiącach używano zaczął się kruszyć? Ciężko to określić. Według mnie kosmetyk ten średnio nadaje się do noszenia go w kurtce zimą - zmiany temperatury nie działają na niego dobrze. Na usta h pomadka również rozprowadza się dość tempo. Zapach: Roślinny, ziołowy, kamforowy i ciężki do określenia. Dla mnie przy dłuższym używaniu nie był zbyt przyjemny, a co za tym idzie jego smak był podobny i wyczuwalny na ustach aż do starcia. Po ok. 2 miesiącach stał się naprawdę nieprzyjemny. Opakowanie: Pomadka Kneipp ma bardzo przyjemną i oszczędną szatę graficzną. Zamknięty w kartonik sztyft z ekologicznych materiałów ładnie się prezentuje w dwukolorowej odsłonie. Opakowanie jest mega trwałe i nie otwiera się w torebce czy kieszeni, nie ma problemu z wykręcanie sztyftu. Wrażenia końcowe: Zapowiadało się świetnie, ale zupełnie nie podszedł mi ten balsam. Biorąc pod uwagę cenę, naturalne olejki i misję marki - coś ewidentnie poszło nie tak.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • stosunek ceny do jakości
    • szybko traci swój pierwotny zapach i konsystencję
    • działanie pielęgnacyjne bardzo podstawowe
    • niespełnione obietnice producenta
    • zbyt bogata, oblepiająca formuła
    MaleUfo
    1 kwietnia 2022 o 22:08
    Odżywienie i opatrunek.
    Jest to jedna z najlepszych pomadek ochronnych do tej pory jakie miałam. Zajmuje u mnie pierwsze miejsce na podium z jeszcze jedna pomadka. Ta ma świetny, naturalny skład, ma ładny ziołowy zapach. Radzi sobie dobrze z naprawą mocno wysuszonych ust i przynosi ulgę od razu po użyciu. Jej kolejnym plusem jest opakowanie. Po pierwsze ekologiczne i całkowicie biodegradowalne bo wykonane z włókien trawy, a po drugie mocno się trzyma, nie otworzy wam się w torebce czy plecaku z milionem rzeczy. Uważam że jest to jakość warta swojej ceny.

Zobacz także inne Balsamy do ust