Balsamy do ust

Tołpa Urban Garden, Ujędrniający balsam do ust `Granat`

• 1 kwietnia 2023 o 19:24
    Gdzie to ujedrnienie ?
    Zakupiłam ten balsam skuszona obietnica producenta odnośnie ujedrnienie. Jak wiadomo wraz z wiekiem usta również tracą elastyczność i stają się mniej pełne. Poza tym balsam ma za zadanie wygładzić i zregenerować usta czego w okresie jesienno zimowym moje usta bardzo potrzebują. Balsam ma tandetny różowy kolor więc stosuje go jedynie w domu, poza tym klei się i rozmazuje wchodząc we wszystkie załamania. Efekt: Poza lekkim natluszczeniem u mnie nie zrobił nic. Usta nie są gładsze, zregenerowane i nawilżone. Brak jakiejkolwiek poprawy, suche skórki i zajady jak były tak są. Bardzo nieudany produkt od tołpy, nie wrócę do niego. Znam dużo lepsze balsamy i olejki do ust. Tubka również nieporęczna wyciska się za dużo lub za mało. Poza tym zapach zupełnie nie przypomina granatu i nie lubię czuć tej kleistej formuły na ustach.
    Zalety:
    • Skład
    • Dostępność
    Wady:
    • Konsystencja
    • Działanie
    Gogo145
    31 sierpnia 2022 o 20:47
    Połysk, nawilżenie i ochrona
    Moje usta mają predyspozycje do przesuszania i powstawania pęknięć dlatego zawsze mam pod ręką pomadki ochronne i balsamy do ust . Recenzowany produkt kupiłam ze względu na obietnice producenta gwarantującą ujędrnienie i poprawę kondycji ust, a także skład w 97% pochodzenia naturalnego. Małe, minimalistyczne opakowanie w postaci tubki skrywa w sobie żel - balsam w bladoróżowym kolorze i przyjemnym owocowym zapachu. Po aplikacji usta są nieco lepkie, pachną przez chwilę słodko i lekko połyskują. Wyczuwalne jest nawilżenie i poprawa elastyczności. Regularne stosowanie sprzyja regeneracji i poprawia kondycję ust, które są zdecydowanie nawilżone i odżywione. W zakresie ujędrnienia nie zauważyłam szczególnej poprawy ale i tak oceniam produkt wysoko i chętnie sięgnę po niego ponownie .
    Zalety:
    • nawilża, odżywia i uelastycznia usta
    • poprawia ich kondycję, likwidując przesuszenie
    • duża wydajność produktu
    • nadaje blasku
    • duża trwałość , balsam wyczuwalny jest na ustach nawet po posilku
    Wady:
    • nie zauważyłam działania ujędrniającego
    • opakowanie w tubce, mało higieniczne
  • 8 kwietnia 2022 o 19:25
    Nr 1
    Mam egzemę i całe życie miałam bardzo suche usta, inne pomadki tylko wysychały moje usta, jedyne co kiedykolwiek pomagało to wazelina ale musze ją nakładać palcem co nie jest zawsze higieniczne. Przed zakupem zawsze sprawdzam skład i muszę powiedzieć że ten balsam bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, ma bardzo bogaty i dobry skład. Nawilża, nadaje ładny zdrowy kolor ustom, przyjemnie pachnie, łatwa aplikacja. Jedyne co to mógłby być trochę tańszy.
    Zalety:
    • działanie
    • kolor
    • aplikacja
  • 22 lutego 2022 o 15:58
    Cudo
    Balsam kupiłam, żeby poradzić sobie z suchymi ustami, które skubałam. Balsam dobrze zmiękcza i nawilża usta, nawilżenie pozostaje odczuwalne nawet po zmyciu produktu. Ma bardzo gęstą konsystencję, zaaplikowany rozpływa się na ustach, ale nie jest uciążliwie lepki. Kolor i zapach były dla mnie drugorzędną kwestią, ani szczególnie mi nie podpasowały, ani mi nie przeszkadzają.
    Zalety:
    • nawilżenie
    Natikx
    22 listopada 2021 o 17:27
    Ach co za zapach
    W składzie maslo shea, maslo kokumowe, olej awokado, oliwa z oliwek, olej makadamia, olej roślinny, olej słonecznikowy, wosk pszczeli, gliceryna, Wit e. Zapach ładny, słodki,delikatny. Jakby Tołpa miała balsam do ciala o tym zapachu to na pewno bym kupiła. Ogolnie produkt fajnie wygładza i zmiekcza. Jest bardzo komfortowy w noszeniu i przyjemny na ustach. Nie znika po chwili, dość długo się utrzymuje. Ma gęstą konsystencję, która sprawia że produkt trzyma się ust i podoba mi sie tez ta forma opakowania. Jedyny minus to smak. Zostawia taki gorzki posmak. Natomiast za działanie, za to jak się zachowuje na ustach (również ladnie wyglada, daje taki zdrowy koloryt) daje 5.

Zobacz także inne Balsamy do ust