Balsamy do ust

Catrice Dewy-ful Lips Conditioning Lip Butter Odżywiający balsam do ust

• 2 sierpnia 2021 o 0:28
    Ni to błyszczyk ni ochronna pomadka
    Błyszczyk kupiłam zainteresowana fajnym składem - masło shea ma zapewnić ustom nawilżenie, a do tego błyszczyk ma dać kolor i piękny połysk. Opakowanie to tubka z klasycznym, miękkim aplikatorem. Ma przyjemny, słodki, cukierkowy zapach. Posiadam kolor 010 i jest to dziewczęcy, jasny róż. Formuła produktu jest dosyć gęsta ale błyszczyk ma słabe krycie. Przy jednej warstwie kiedy jest komfortowy w noszeniu, kolor jest niemalże nie widoczny. Daje jedynie ładny połysk. Chcąc uzyskać kolor trzeba nałożyć go więcej ale wtedy lubi się smużyć, kleić i nie jest już tak komfortowy jak przy jednej warstwie. Trzeba więc wybierać - alb kolor, albo komfort w noszeniu. Wykończenie na ustach jest bardzo ładne, kolor który posiadam nie zawiera drobinek, daje efekt mokrych ust. Błyszczyk faktycznie nawilża usta i to czuć, są miękkie i zadbane. Nie jest to zły produkt ale dla mnie za mało napigmentowany, kiedy kupuje błyszczyk z kolorem chce żeby było go widać, a komfort noszenia był przy tym zachowany. Nie jest trwały - bardzo szybko się znajda, nawet kiedy nie jemy i nie pijemy ale producent nie obiecuje dużej trwałości więc nie ma co tego oczekiwać. Plusem jest niska cena.
    • Nawilża usta
    • Daje ładne wykończenie
    Wady:
    • Słabo napigmentowany
    • Przy ciut większej ilości klei się
    • Może smużyć
    Drogeria Natura
  • 1 maja 2020 o 23:42
    ulubiony balsamo-błyszczyk
    Posiadam odcień 020 Let's DEW This!. Bardzo ładny delikatny nudziak wpadający w opalizujący brąz. Ten balsam to czysta przyjemność zarówno w aplikacji jak i w komforcie noszenia na ustach. Dosłownie otula usta, sprawia, że stają się miękkie, nawilżone, wyglądające na pełniejsze. Polubiłam go już po pierwszej aplikacji. Wargi są odrobinę lepkie, ale nie jest to uczucie nieprzyjemne. Jest bardzo wydajny, jedna tubka na kilka miesięcy. Nakładam samodzielnie jako balsam, lub stosuję często jako topper na szminki aby dodać dodatkowego blasku. Poprawki co mniej więcej 3-4 godziny, z reguły nie dokładam ale ścieram pozostałość balsamu z ust chusteczką i nakładam nową warstwę. Jedyne za czym zbytnio nie przepadam to bardzo słodki zapach wanilinowy tego kosmetyku, który jest najbardziej "oklepanym" i pospolitym zapachem w produkcji kosmetyków. Wpadłam niczym śliwka w kompot i planuję już zakup kolejnych kolorów.
  • 20 kwietnia 2020 o 21:44
    balsam i błyszczyk w jednym produkcie
    Chciałam znaleźć produkt , który dobrze nawilży usta i jednocześnie nadać im pięknego koloru. Produkt spełnił się w tej roli idealnie. Jestem brunetką i wybrałam kolor 030 dr. DEWlittle. Można powiedzieć , że jest to balsam i błyszczyk jednocześnie. Pięknie nadaje ustom wyrazistości. Ma gęstą, kremową konsystencję. Utrzymuje się około godziny (nie jest zbyt trwały). Tubka ma wygodny aplikator ułatwiający użytkowanie balsamu . Nie trzeba używać lusterka, by pomalować usta (nie zrobimy sobie krzywdy). Ponadto łatwo gu usuną za pomocą chusteczki.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja
    • leka konsystencja
    • nawilżenie ust
    • różne kolory (dla blondynek i brunetek)
    • przystępna cena
    • duża dostępność
    • ładny zapach
    • starcza na około 2 miesiące częstego używania
  • 27 lutego 2020 o 17:47
    Dobry ale......
    Fajny balsam, chociaż szybko się ściera i trzeba poprawiać, ale kolor super. Dobry balsam do ust, ładny zapach. Odkąd zaczęłam stosować usta mniej pękają, są bardziej miękkie. Kupiłam w promocji także cena też OK. Koloru jest w nim mało, ale pięknie wygląda na ustach. Nie klei się. Wygodny aplikator. Minusem jest mała ilość produktu.
    Zalety:
    • nawilża
    • pięknie pachnie
  • 10 stycznia 2020 o 7:58
    Bardzo przyjemny
    Zauroczyly mnie bardzo te błyszczyki. Mam dwa odcienie jak widać w załączeniu na zdjęciach. Obydwa są idealne do lekkiego looku na codzień. Nadają piękny blysk, odżywiając przy tym i nadając delikatny kolor. Nie są lepkie na ustach. Opakowanie jest urocze, aplikator klasyczny jak przy błyszczykach. Nakłada się bardzo łatwo. Błyszczyk jest zamknięty w takiej miękkiej tubce. Jak upadnie nie ma żadnego ryzyka. Zapach właściwie niewyczuwalny. Właśnie mam nim pomalowane usta. Nakładalam ponad godzinę temu. Pije kawę a ona nadal jest wyczuwalny na ustach. Będę kupować kolejne kolory.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Blysk
    • Odżywianie
    • Odcienie

Zobacz także inne Balsamy do ust