Wody perfumowane męskie

Zara Emotions, Vetiver Pamplemousse EDP

• 3 września 2024 o 14:17
    Mój ideał na lato
    Do tej pory jak ognia unikałam perfum cytrusowych. Wszystkie wydawały mi się nietrwałe, mało ciekawe, w dodatku obawiałam się reakcji skóry na połączenie cytrusów ze słońcem oraz reakcji na cytrusy ogólnie ( mam alergię na olejki cytrusowe). Ten zapach postanowiłam wypróbować z uwagi na obecność wetywerii którą kocham. Idealnie sprawdza mi się na lato, dokładnie czegoś takiego szukałam na upalne dni. Wyczuwalna jest nie tylko kwaskowość cytrusów, ale także cierpkość ich skórek. W połączeniu z wetywerią wyszedł zapach intrygujący i energetyzujący, o świetnych parametrach. Zapachu używam na ubrania, bo mam alergię na olejki cytrusowe (kupiłam te perfumy z pełną tego świadomością). Na ubraniach trzyma mi się właściwie cały dzień, naprawdę trwałość jest rewelacyjna. Zapach jest oznaczony jako unisex. Co jakiś czas daję takim szansę ale ostatecznie większość oddaję chłopakowi, bo pachną na mnie zbyt męsko. W tych perfumach natomiast czuję się bardzo kobieco i jest to jeden z niewielu przypadków kiedy tak układa się na mnie zapach unisex.
    Zalety:
    • zapach, cena, trwałość, projekcja
  • 15 sierpnia 2023 o 12:11
    Polecam
    Grejpfrutowo-trawiasto-piżmowy zapach o bardzo naturalnym wydźwięku, mój ulubiony z serii Jo Malone. Uniseks na lato. Nie jest jakoś super trwały, ale to otwarcie powoduję, że lubię dopsikiwać się nim w środku dnia. Elegancka butelka. Miałem różne wersje. Najbardziej opłacalna była wersja prezentowa z perfumetką. Dobra cena jak za tak naturalnie pachnące perfumy.nawet bez ceny wyprzedażowej.
  • 27 października 2022 o 10:51
    Idealna na lato!
    Zakupiłam te wodę z polecenia pewniej dziewczyny zajmującej się makijażem. Szukałam czegoś świeżego, pachnącego latem. I ten produkt jest idealny! Buteleczka jest szklana, dosyć ciężka z prostym nadrukiem. W dłoni leży dobrze i łatwo się ją użytkuje. Zapach jest świetny, cytrusowy. Długo utrzymuje się na skórze, ale nie jest nachalny. Używałam latem, gdyż wtedy najbardziej lubię świeże zapachy. Na pewno do niego wrócę, gdyż stał się jednym z moich ulubieńców letnich.
  • 15 czerwca 2022 o 12:34
    Grejpfrutowa dawka pozytywnej energii
    Zapachy Jo Malone zawsze mnie interesowały, ale nie oszukujmy się - ich cena jest dla mnie mocno zaporowa. Ucieszyłam się więc na efekty współpracy ZARY z twórcą kompozycji, dostępnej na nieco mniej zasobną kieszeń. VETIVER PAMPLEMOUSSE stał się dla mnie ultraświeżym, codziennym zapachem o mocnej, cytrusowej nucie. Grejpfruta zastępuje tu z czasem bardziej słodka mandarynka i cudownie chłodząca wetyweria. Zapach dojrzewa na skórze dość szybko, tworząc pobudzający i dodający energii koktajl. Do tej pory moimi świeżymi ulubieńcami były letnie edycje CK One, ale od kiedy mam ZARA EMOTIONS - konkurencja jest bardziej wyrównana. Trwałość: Na pewno nie jest to zapach, który będzie wyczuwalny przez cały dzień. Wiadomo też, że każda skóra inaczej wchodzi w reakcję z zapachem. Dla mnie trwałość tej wody perfumowanej jest bardzo dobra - na ubraniach czy włosach wyczuwalna jest przez cały dzień, jeśli zaś zależy Wam na bardziej intensywnej wizytówce, trzeba powtórzyć aplikację w ciągu dnia. Opakowanie: Mam dwie pojemności: 90 i 15ml, dzięki czemu malucha mam zawsze przy sobie, a większa pojemność sprawdza się lepiej w domu. To prosty, szklany flakon z czarną, plastikową zatyczką, który wygląda równie dobrze na kobiecej toaletce, jak i męskiej, łazienkowej półce. Papierowa etykieta na butelce daje sobie świetnie radę, a przyznaję, że nieco obawiałam się o jej trwałość. To naprawdę udana stylistyka zapachów Jo Malone dla sklepów Zara. Podsumowanie: Uwielbiam za świeżość i owocowy zastrzyk energii. Dla mnie to zapach idealny od wiosny do końca lata, kiedy każde cięższe perfumy potęgują uczucie zgrzanego ciała. VETIVER PAMPLEMOUSSE jest jak cytrusowa, mocno zmrożona lemoniada w upalny dzień :) Jeśli szukacie owocowego, świeżego zapachu z zieloną nutą, to będzie dobra droga.
    • zadowalająca trwałość
    • przyjemny dla oka flakon
    • różne dostępne pojemności
    Wady:
    Ann_ek
    28 kwietnia 2022 o 22:52
    Z pewnością nieoczywiste i oryginalne, ale mnie nie przypadły do gustu
    Muszę na wstępie posypać głowę popiołem, że kupiłam te perfumy w ciemno, pod wpływem pozytywnej recenzji na Instagramie i naprawdę sporej przeceny. Jednak oczywiście zapoznałam się z nutami zapachowymi i bardzo mi się spodobały, bo lubię świeże, energetyzujące zapachy, poza tym potrzebowałam czegoś niezobowiązującego, ale przykuwającego uwagę i ten właśnie taki miał być. Kupiłam zestaw dwóch buteleczek: jedna o pojemności 90 ml, druga 15 ml w promocyjnej, „zawrotnej” cenie 49.99 zł. Tak się składa, że używałam wyłącznie tej mniejszej buteleczki. Jest wykonana skromnie, ale elegancko i z klasą. Cenię prostotę w opakowaniach, a już w perfumach w szczególności. Szkło jest transparentne. Kształt jest wąski, a dość wysoki. Idealny do torebki, na toaletce mógłby się, lekko potrącony, przewracać. Fantastycznie leży w dłoni. Atomizer najwyższej jakości. Miałam okazję również trzymać w dłoni opakowanie pełnowymiarowe, jest wykonane równie pięknie i starannie. Też dobrze leży w dłoni i jeśli nie przeszkadza Wam ciężar 90 ml, z pewnością dobrze ułoży się w większości damskich torebek. A może niepotrzebnie napisałam damskich? Wszak to kompozycja unisex, kierowana zarówno do kobiet, jak i mężczyzn. Ciekawostką jest, że mnie ten zapach nie przypadł do gustu (o tym za chwilę), natomiast mój luby powiedział, że jemu się bardzo podobają i chętnie on je wykorzysta. Także naprawdę mogą się podobać obu płciom i uważam to za zaletę. Kompozycja, pomimo zachęcającego opisu, w praktyce mnie nie urzekła. Po pierwsze, trzeba zaznaczyć, że chociaż jest to zapach dość monotematyczny, to zdecydowanie wpisuje się w niszę perfumiarską. Zapewniam, że nosząc go na pewno się wyróżnicie. Nuty zapachowe to grejpfrut i wetyweria. Upraszczając – rzeczywiście są to cytrusy w towarzystwie dymnego, drzewnego, tajemniczego aromatu. I o ile ta druga część mi się podoba, o tyle grejpfrut do mnie nie przemawia. Może coś z moim nosem jest nie tak, ale ja czuję syntetyczne cytrusy, trochę jak odświeżacz do toalety. Przepraszam, jeśli uraziłam kogoś, kto akurat je lubi, nie jest to moim zamiarem. Wszyscy wiemy, że każdy odbiera zapachy trochę inaczej. Więcej nut tu nie wyczuwam. Przenikają się one ze sobą, początkowo mocniej wybrzmiewają cytrusy, z upływem czasu również są wyczuwalne, ale mocniejsza staje się wetyweria. Na jaką porę go polecam? Oczywiście wiosną i wczesnym latem. To dobra opcja na co dzień. Trzeba mu oddać, że jest bardzo trwały. Zaaplikowany na skórę rano był dobrze wyczuwalny do samego wieczora, nie wymagał powtórnego psiknięcia. Akurat dla mnie to był minus, bo męczył mnie bardzo długo, no ale obiektywnie rzecz ujmując to duży atut. Zresztą to też dziwna sprawa, bo przeglądając recenzje widzę, że dużo osób narzeka na trwałość, a z moją skórą zgrywają się wręcz fenomenalnie. Marne to pocieszenie, skoro po prostu zapach mi się nie podoba…
    Zalety:
    • kompozycja unisex, może się spodobać zarówno kobietom, jak i mężczyznom
    • trwałe, wyczuwam je cały dzień
    • piękne, dobrze wykonane buteleczki
    • różne pojemności
    Wady:
    • po prostu zapach mnie męczy
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie