Emulsje, esencje i boostery

Tołpa Estetic, Nocna regeneracja, Intensywny zabieg regenerujący

shewild
    30 grudnia 2023 o 21:46
    Delikatna regeneracja w domowym zaciszu
    Ten zestaw w pudełeczku kupiłam swego czasu w Hebe, ale przez długi czas nie miałam czasu, żeby go wykorzystać. Bo jednak zajmuje to chwilę, żeby nałożyć aż 4 etapy pielęgnacji, wcześniej oczyszczając twarz i zachowując jakiś odstęp pomiędzy poszczególnymi warstwami. W końcu udało mi się go przetestować i cóż - efekt naprawdę mi się podoba! Nie jest to może efekt jak po jakimś zabiegu z salonu kosmetycznego, ale jak na domowe warunki to naprawdę fajne efekty. Jeśli chodzi o poszczególne etapy, to moje wrażenia poniżej. Chusteczka złuszczająca Nie jest dużych rozmiarów, wyglądem przypomina zwykłą chusteczkę higieniczną, ale oczywiście o bardziej śliskiej i miękkiej fakturze. Nie jest mocno nasączona, na początku wydaje się nawet trochę sucha, ale gdy się rozłoży i zacznie dociskać do skóry to czuć lekką wilgoć, podobnie jak przy chusteczkach nasączanych np. dla dzieci. Po przetarciu skóry chusteczką czułam lekkie mrowienie, a sama skóra była jakby nieco zarumieniona, ale bez uczucia pieczenia czy podrażnienia. Kwasy często powodują u mnie lekkie zarumienienie, ale zazwyczaj po chwili wszystko wraca do normy, tak też było tutaj. Chusteczka praktycznie nie pachnie, czuć jedynie nieco kwaskowaty zapach gdy mamy ją blisko twarzy. Po przetarciu skóra była gładka, faktycznie jakby minimalnie złuszczona. Po paru minutach czułam też lekkie wysuszenie, ale zaczęłam nakładać kolejne etapy zabiegu, więc to uczucie także szybko minęło. Serum Fajnie złagodziło uczucie wysuszenia po chusteczce. Błyskawicznie po nałożeniu odczułam ukojenie i przyjemne nawilżenie, tak jakby skóra wracała do stanu wyjściowego. Serum ma raczej gęstą, jakby pół-żelową konsystencję w kolorze przejrzystego beżu. Ma ładny, kwiatowy zapach. Jest go całkiem sporo w saszetce, bo aż 2 ml, a jak na serum to sporo - ja nałożyłam obfitą warstwę na twarz i jeszcze wystarczyło na szyję i dekolt. Wydawało się to dużą ilością, ale jakie było moje zaskoczenie, gdy zobaczyłam, że po ok. 5 minutach wszystko się pięknie wchłonęło! Skóra była idealnie gładka, matowa w dotyku i pięknie rozświetlona, z efektem lekkiego glow. To bardzo fajne, kojące, nawilżające serum, a przy tym niezwykle lekkie i wchłania się idealnie nawet, gdy je nałożymy większą warstwą. To zdecydowanie mój faworyt z całego zestawu. Maska Ten produkt chyba najmniej mnie ujął i sama nie wiem do końca co o nim myśleć. Maska ma lejącą konsystencję, jest koloru beżowego i pachnie bardzo podobnie do serum, ale ciut bardziej pudrowo. Jest jej całkiem sporo i spokojnie można nałożyć także na szyję i dekolt jeśli damy jej cienką warstwę. Zgodnie ze wskazówkami producenta trzymałam ją na twarzy ok. 10 minut, po czym zmyłam resztki. Przy zmywaniu odrobinę czułam lekkie pieczenie w niektórych miejscach, jakby skóra była odrobinę nadwrażliwa w niektórych obszarach. Wydaje mi się, że maska działa dość intensywnie i w połączeniu z resztą produktów wzmaga ich działanie. Na pewno fajnie podbija wygładzenie i skóra jest po niej aksamitna w dotyku, ale jednocześnie znów wróciło delikatnie uczucie wysuszenia, które chwilę wcześniej zniknęło po użyciu serum. Więcej widocznych rezultatów nie zauważyłam i ten etap zabiegu był dla mnie chyba najsłabszy. Krem Ostatni produkt z zestawu to krem, który pachnie chyba najintensywniej z całej czwórki. Czuć jakby "medyczny" zapach, ale na szczęście chwilę po aplikacji się ulatnia i nie męczy na dłuższą metę. Krem ma raczej gęstą postać, również w kolorze beżowym, i z łatwością rozprowadza się go po twarzy. Bardzo dobrze się wchłania i zostawia jakby satynową powłoczkę - nic się nie lepi, ale czuć pod palcami tę charakterystyczną warstewkę, jakby była pokryta jakąś bazą wygładzającą. Przy nakładaniu troszkę piekła mnie skóra na płatkach nosa, ale to pewnie wynik całego zabiegu i delikatnego złuszczania. Poza tym same dobre wrażenia - napięta, miękka skóra, optymalnie nawilżona i ze zdrowym połyskiem. Cały zabieg oceniam naprawdę pozytywnie. Kosmetyki nakładałam wieczorem, a następnego dnia rano skóra wyglądała naprawdę dobrze - napięta, elastyczna, gładka i po prostu zadbana. Nie odniosłam wrażenia jakby to była jakaś "mega" regeneracja, ale bardzo przyjemny zabieg, który dostarczył i złuszczenia, i mocnego odżywienia, a skóra po nim wygląda naprawdę fajnie, promiennie i jednolicie. Trochę czasochłonne to wszystko, ale raz na jakiś czas warto poświęcić chwilę i zadbać o skórę kompleksowo. Warto wypróbować, zwłaszcza w przypadku skóry dojrzałej, która lubi intensywniej działające kosmetyki.
  • 25 października 2023 o 22:41
    Domowy minizabieg
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Zaczynam swoją przygodę z kwasami, więc sięgnęłam po tą ciekawa propozycję z Tołpy. W kartoniku znajdziemy 4 saszetki, które należy zużyć kolejno po sobie w odpowiedniej kolejności. Złuszczająca chusteczka była niczym chusteczka zapachowa, mokra i szybko wysychająca. Następnie serum, dość intensywnie działające, lekko piekła mnie skóra. następnie serum, dość gęste ale żelowe, następnie maska do zmycia po 10 min. i w końcówce krem. Generalnie wszystko ok, odczułam od razu napięcie i nawilżenie natomiast dość mocno w czasie i po zabiegu piekła mnie twarz i to dość długo. Było to nieprzyjemne. Stosuję inne kwasy w postaci peelingu, które nie mają takiego efektu, więc nie wiem czy do zabiegu wrócę. Minus za duże kartonowe opakowanie zawierające zaledwie 4 małe saszetki.
    melody7
    3 lutego 2021 o 22:51
    Dobry efekt za niewielkie pieniądze
    Świetny kosmetyk do błyskawicznej regeneracji skóry. Choć mam cerę mieszaną, to lubi ona czasem płatać figla i ulegać przesuszeniu. Intensywny zabieg regenerujący Tołpy szybko przywraca nawilżenie i odbudowuje mikrouszkodzenia. Skóra jest jedwabiście gładka, szczególnie po zastosowaniu biopolimerowej maski. Jest wydajny - serum, maska i krem spokojnie wystarczą na więcej aplikacji niż jedna. Polecam!
    Zalety:
    • cena (często w promocji!)
    • działanie
    Wady:
    • mało ekologiczne opakowanie
  • 14 grudnia 2020 o 16:35
    okej
    Kuracja rozpoczyna się od przetarcia twarzy chusteczką złuszczającą, nasączoną kwasami fitowym i glikolowym. Następnie nakładane jest serum oparte na łagodząco-nawilżającym ekstrakcie z cytryńca chińskiego. Trzeci krok polega na kuracji z użyciem biopolimerowej maski. Tak dobrana kompozycja intensywnie nawadnia skórę, a dzięki temu poprawia jej sprężystość i witalność. Ostatni etap z użyciem specjalnego kremu umożliwia odbudowę tkanki. Jest to super produkt, do którego na pewno wrócę. Produkt otrzymałam już dość dawno w pudełku beglossy. Polecam
  • 8 kwietnia 2020 o 12:35
    Dom salonem kosmetycznym - czemu nie ;)
    Rewelacyjny produkt. Uwielbiam produkty firmy Tołpa, ale te 4 etapowe zabiegi przebijają wszystko. Dzięki nim można przenieść salon kosmetyczny do swojego domowego zacisza. Jest to naprawdę mała wielka pielęgnacja !!!!! Zabieg nocna regeneracja składa się z 4 etapów, które zajmują łącznie 20 minut. Pudełeczko zawiera 4 saszetki (2 mniejsze, 2 większe), które są oznaczone numerkami w jakiej kolejności mamy wykonywać zabiegi. Na wszystkich saszetkach znajduje się również sposób użycia oraz odczucia, czyli to co można poczuć w trakcie stosowania, jakie jest odczucie skóry podczas użycia tego kosmetyku- naprawdę rewelacja , gdyż wiemy czego mamy się spodziewać. Etap 1 - chusteczka złuszczająca. Jest ona dość mocno nawilżona esencją. Jest dość wodnista. Nie pozostawia uczucia lepkości. Odczucia: lekko mrowiła mnie twarz. Co robi: nadaje blask , wygładza, nawilża skórę. Zauważyłam także, że lekkie zwężały widoczne zaskórniki. Etap 2 - serum. Lekkie dość płynne serum. Pachnie typowo jak krem z lekką nutką "czegoś perfumowanego" (ciężko określić). Szybko się wchłania w skórę. Nie pozostawia jej tłustej czy lepkiej. Odczucia: faktycznie lekko piekło, zwłaszcza na policzkach i brodzie. Co robi: skóra jest w odczuciu mocno nawilżona, gładka, przyjemna w dotyku. Tam gdzie była mocno przesuszona- nie jest już ściągnięta, lecz dobrze nawilżona. Etap 3- biopolimerowa maska. Maska ma konsystencję dość rzadka, kremowa. Łatwo rozprowadzić ją na twarz . Pachnie podobnie jak serum. Odczucia: lekko chłodzi, czuć że twarz zostaje dużą dawkę nawilżenia - naprawdę to czuć ! Co robi: doskonale nawilża. Odżywia skórę. Skóra wygląda zdrowo. Jest gładka, pełna blasku. Etap 4 - krem. Krem jest gęsty. Ładnie pachnie. Nie jest lepki, pozostawia lekko tłusty filtr. Co robi: na drugi dzień czuć, ze twarz jest mega elastyczna, nawilżona, odżywiona. Widać, że spełnia swoje zadanie, gdyż podtrzymuje i wzmacnia efekty wszystkich wcześniejszych zabiegów. Bardzo często efekty widać w dniu w którym wykonuje się zabiegi- mało widoczne są jednak na drugi dzień. A tu naprawdę po stanięciu z łóżka na drugi dzień miałam odczucie, że ledwo co zrobiłam sobie ten zabieg. Naprawdę widać efekty po 1 użyciu jak obiecuje to producent. Skóra jest odżywiona, rozświetlona, nawilżona. Regeneruje lekkie zaczerwienienia. NAPRAWDĘ MEGA ! POLECAM!
    Otrzymałam do testów od marki/producenta