Emulsje, esencje i boostery

La Roche-Posay Toleriane Rosaliac AR Concentrate Intensywna kuracja dla skóry skłonnej do zaczerwienienia, trądziku różowatego oraz naczynek (nowa wersja)

La Roche-Posay Toleriane Rosaliac Ar Concentrate Krem na zaczerwienienia
e-ZikoApteka.pl
La Roche-Posay Toleriane Rosaliac AR Concentrate 40ml
La Roche-Posay Toleriane Rosaliac

Sabi01
    7 lipca 2023 o 10:40
    Kojący koncentrat
    Produkt godny polecenia do pielęgnacji cery naczyniowej. Jest lekkiej konsystencji, koloru jasnej zieleni, idealnie się rozprowadza łagodząc podrażnienia i zaczerwienienia. Moja skóra często czerwienieje po stosowaniu kosmetyków z alkoholem czy płynów micelarnych, ten krem idealnie koi tego rodzaju podrażnienia. Dobrze nawilża, sprawdza się dobrze podczas upałów wyciszając rumień nagrzanej skóry, a także dobrze współgra z makijażem. Nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Wchłania się całkowicie. Działanie regenerujące jest jego niewątpliwym atutem i głównie z tego powodu warto po niego sięgać.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 1 marca 2024 o 11:40
    Ten krem to cudo - natychmiastowa zmiana kolorytu skóry
    Jak już niejednokrotnie piszę i podkreślam w moich recenzjach, jestem posiadaczką skóry z trądzikiem różowatym oraz rumieniem. Moja cera jest jednocześnie wrażliwa, ale też tłusta, a w tym wszystkim bardzo problematyczna, dlatego staram się dobierać kosmetyki bardzo ostrożnie ponieważ dużo kosmetyków pogarsza jej stan. Na ten krem natrafiłam przypadkiem przeglądając internetową drogerię i szukając konkretnie kosmetyków z marki La Roche Posay. Zaciekawił mnie mocno fakt, że krem jest z zielonym pigmentem i działa kojąco na skórę, więc postanowiłam go nabyć i przekonać się na własnej skórze o jego efektach. Za krem zapłaciłam około 100 zł o pojemności 40 ml. Cena jest dosyć wysoka, ale ufam tej marce i od początku byłam pozytywnie nastawiona. Nie zawiodłam się i tym razem bo krem w pełni spełnił moje wszystkie oczekiwania. Zamknięty jest w estetycznym opakowaniu charakterystycznym dla marki La Roche-Posay. Posiada pompkę, dzięki czemu możemy higienicznie dawkować produkt. Krem sam w sobie jest bardzo wydajny - jedna pompka w zupełności wystarcza na pokrycie mojej całej twarzy wraz z szyją. Kolor ma zielony za sprawą pigmentu, ale jest bezzapachowy i bardzo delikatny. Produkt działa wręcz natychmiastowo. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej warstwy po sobie i od razu widać różnicę w kolorycie skóry. Cera jest wyciszona, ukojona, bladsza i po prostu piękna. Po pierwszym użyciu byłam w ogromnym szoku bo nie sądziłam, że kiedykolwiek zobaczę moją cerę w tak pięknej postaci. Dodatkowo ten efekt utrzymuje się na skórze przez kilka godzin i nawet po tym czasie moja twarz nie świeci się, a jest stonowana i rozświetlona. Krem stosuję regularnie od dwóch miesięcy - rano i wieczorem i z przyjemnością włączyłam go do mojej rutyny pielęgnacyjnej. Po tym okresie widzę znaczną poprawę w wyglądzie mojej cery - jest zdecydowanie mniej podatna na zaczerwienienia. Po skończonym opakowaniu z pewnością sięgnę po kolejne.
    Zalety:
    • Efektywność - krem szybko działa, niweluje zaczerwienienia i sprawia, że skóra staje się wyciszona, ukojona oraz bladsza.
    • Estetyczne opakowanie - produkt jest zamknięty w estetycznym opakowaniu charakterystycznym dla marki La Roche-Posay.
    • Higieniczne dozowanie - posiada pompkę, co ułatwia higieniczne dawkowanie produktu i zabezpiecza go przed zanieczyszczeniami.
    • Wydajność - krem jest bardzo wydajny, jedna pompka wystarcza na pokrycie całej twarzy wraz z szyją.
    • Brak zapachu - jest bezzapachowy, co jest korzystne dla osób o wrażliwej skórze.
    • Długotrwały efekt - efekt kojący utrzymuje się na skórze przez kilka godzin, co sprawia, że skóra pozostaje stonowana i rozświetlona.
    • Poprawa stanu skóry - po regularnym stosowaniu przez dwa miesiące, widać znaczną poprawę w wyglądzie cery, skóra stała się mniej podatna na zaczerwienienia.
    • Wysoka cena - cena kremu wynosząca około 100 zł za pojemność 40 ml może być uznana za dosyć wysoką, jednak uważam, że jak za takie efekty wart jest każdej złotówki.
    klio69
    10 lipca 2023 o 18:41
    Skuteczność w najlepszym wydaniu
    Krem w przypadku mojej cery spisał się na medal. Krem ma kolor zielony, posiada właściwości kryjące i korygujące wszelkie niedoskonałości. Bezwonny, szybko się wchłania. Jego konsystencja jest lekka, wręcz puszysta, szybko się rozprowadza i wchłania. Posiada właściwości nawilżające. Początkowo podczas użytkowania moja skóra lekko mnie szczypała, ale trwało to maksymalnie dwa dni. Krem świetnie radzi sobiebz niedoskonałości. Seria, która zdecydowanie zostanie ze mną na dłużej, bo efekt robi wrażenie i świetnie sobie radzi z problematyczną skórą.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 7 lutego 2024 o 9:59
    Zdecydowanie tak
    Po konsultacji z dermatologiem otrzymałam diagnozę cery naczynkowej. Zalecono mi stosowanie serii Toleriane Rosaliac. Ten krem używam z SPF 30, ponieważ nie może być używany sam. Ponieważ, po nałożeniu na twarz powstaje biała, delikatna warstwa. Po zastosowaniu tego drugiego kremu twarz wygląda zdrowo, jest nawilżona i rozświetlona. Po Concentrate sięgam szczególnie wtedy gdy mam znacznie zaczerwienioną twarz, bo silnie redukuje zaczerwienienie i daje efekt ukojenia!!! Cena wysoka, ale warto.
    Wady:
    • -
  • 18 stycznia 2024 o 22:00
    Nie dla mnie
    Krem kupiłam w październiku, to okres gdzie moja skóra źle znosi zmiany temperatur i ogrzewanie w postaci czerwonych policzków i uczucia ciepła. Niestety ale krem nie sprawdził się u mnie bo przede wszystkim średnio nawilża, nie czuje ukojenia. Dodatkowo podejrzewam że przez ten pigment robi się taki tępy w dotyku. Trzeba uważać z ilością bo zostawia smugi i roluje się. Trochę wyrównuje koloryt, ale dla mnie to nie jest priorytet. Wolałabym go bez tego pigmentu bo ciężko nawet potem na niego nałożyć coś innego.Pewnie bardziej się sprawdzi na skórze normalnej...
    Zalety:
    • Opakowanie, sklad
    Wady:
    • Brak nawilżenia, rolowanie