Podkłady

Perricone MD No Makeup Foundation SPF 20 Nawilżający podkład w kremie

3 na 51 opinię

• 29 sierpnia 2024 o 11:57
    Liczyłam na więcej
    Szukałam czegoś lekkiego na lato, dlatego mój wybór padł na wychwalany na YT podkład No Make Up od Perricone MD. Otrzymałam buteleczkę z dołączoną pipetą, która dobrze dozuje kosmetyk. Konsystencja podkładu jest bardzo płynna, lekko oleista przez co podkład szybko spływa z twarzy przy aplikacji, łapałam go gąbeczką. Odcień porcelain fajnie zagrał z moją cerą, ładnie się w nią wtopił, niestety bardzo szybko się wyświecał na mojej twarzy. Mimo zastosowania pudru matującego już po dwóch godzinach cała się błyszczałam, miejscami się ciastkował. Krycie dosyć słabe, ale nie liczyłam na to przy zakupie podkładu. Kosmetyk szybko się ścierał u mnie w okolicach nosa i brody, miałam wrażenie że spłynął całkowicie.
    Zalety:
    • aplikator
    • niewyczuwalny zapach
    • łatwy dobór odcienia
    Wady:
    • szybko się wyświeca
    • nie zagrał z cerą mieszaną
    • efekt ciastka przy wysokiej temperaturze