Wody perfumowane damskie

Franck Olivier Women woda perfumowana spray 25ml

qqłka
    17 lutego 2015 o 9:05
    ojojoj...
    Cena - rzeczywiście aktualnie bardzo atrakcyjna. Opakowanie - ciekawe, aczkolwiek flaszka - amonit - taka skamieniała w piaskowcu muszla sygnalizuje upływ czasu... Choć na toaletce czy wannie łazienki w pustynno kamiennych klimatach będzie zacnie wyglądać... A sam zapach zamknięty w tym oryginalnym nieprzezroczystym flakoniku jest niestety mocno wg mnie retro... Dziwią mnie nawet te dość dobre opinie, bo żaden z niego oryginał - trochę takie echo Joopa! klasycznego - echo, bo jednak słabsze, mniej stężone i z mniejszej ilości komponentów... ale chodziło za mną, że już to gdzieś czułam i na pewno nie była to żadna nowość... Dużo dalej mu do jaśminowców typu White del Pozo - nie aż tak upajająco jaśminowo słodkie, raczej zgaszone tą retro śliwką... i nieco podkwaszone jakimś cytrusem. Wychodzi klimat lat dziewięćdziesiątych w trochę łagodniejszej wersji... jednakowoż wyczuwalny. Jestem rozczarowana...A o trwałości i mocy na szczęście nie mogę napisać że są zabójcze...ufff Piszą dziewczyny, że to zapach słodki. Raczej powiedziałabym, że mdlący od odrobiny mydła z hiacyntem, jaśminem, śliwką i sandałowcem. Daleki od klimatu Feminite du bois, z którym go na Fragrantice np. porównano. Bardziej orient w stylu Venezia Laury Biagiotti niż drewienka i zieleń Shiseido... Używam tego produktu od: paru dni Ilość zużytych opakowań: zaczęte pierwsze 75 - i nie wiadomo ile w nim jest
    mona30
    13 lutego 2013 o 9:48
    Ciekawy
    Zacznę od tego, że buteleczka nie jest plastikowa tylko szklana pomalowana w kolorze kości słoniowej, koreczek owszem jest plastikowy, ale z dobrej jakości plastiku. Kształt buteleczki jak najbardziej mi odpowiada. Sam zapach bardzo przyjemny, zaraz po aplikacji czujemy owoce, następnie przechodza w wanilię , lekko nuty kwiatowe i drzewne. Nie jest to zapach dla ludzi o wrażliwych nosach gdyż jest dość mocny, ale jeżeli ktoś lubi tego typy zapachy to jak najbardziej polecam. Myślę że zapach do stosowania całym rokiem.
    Ginan
    31 stycznia 2013 o 17:50
    no no zobaczymy
    Dopiero co go dostałam, więc nie powinnam się odzywać. Ale siedzę i wącham nadgarstek, tak mnie intryguje! NIE CZUJĘ ŻADNYCH OWOCÓW. Czuję morze. Taki morski, mydlany zapach, trochę sandałowca na pewno i nic słodkiego. A że już marzę o zdradliwych głazach na plażach Dalmacji, to zapach mi bardzo pasuje i nie mogę sie doczekać wypróbowania w lecie. A może to coś co dodają do olejków do opalania? No przysięgłabym, że tak pachnie wiatr nad morzem, takim ciepłym. Butelka ok, fakt, że plastikowa, ale pudełko jakie ładne - moje się otwiera jak muszla i błyszczy takoż. Polecam. Używam tego produktu od: dziś Ilość zużytych opakowań: pierwsza próba
  • 27 marca 2012 o 18:10
    Cudowny!
    Mój ulubiony zapach! Słodki - wniliowo-piżmowy z nutą brzoskwini. Zalety: Opakowanie - Ładne i wygodne w przewożeniu Trwałość Wydajność (nie trzeba użyć dużo, a zapach się utrzyma) Wady: Trudno dostępny (chociaż ostatnio można go już kupić przez Internet) Polecam dla osób lubiących połączenie słodkich zapachów (typu wanilia) z kwaśnymi owocami. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: końcówka 75ml
    Dinulka
    15 października 2011 o 19:49
    kremowy puchatek
    Pamiętam pierwsze spotkanie z jego niepozorną buteleczką - delikatny zapaszek, niby ładny i trwały (na blotterku trzymał się ok. tygodnia), ale jakiś za mało intrygujący. A potem wpadła mi w ręce większa odlewka i moje wrażenia były już nieco inne - zapach nie był delikatny, a otulający, słodki, kremowy, puchowy :) Pod koniec nawet zaczęłam go troszke oszczędzać ;) Czuję przy otwarciu prawdopodobnie brzoskwinię, lekko przypomina mi jakieś inne perfumy, ale zostaje dość oryginalny sam w sobie. Polecam szczególnie na wiosnę, w cieplejsze dni się ładniej rozwija, bardziej słodko i staje się bardziej otulający. W gorący parny dzień może drażnić, a w zimie nieraz nie pokazuje swojego pełnego oblicza. Nie jest to zapach dla kobiety wampa, ale dla roześmianej, przyjacielskiej i ciepłej kobiety z pewnością :) Polecam na różne okazje, randki przytulanki, wypady ze znajomymi itp :) Mnie ten zapach lekko rozleniwia :) Mimo że nie jest zapachem na miano kultowych perfum, to myślę, że znajdzie sporo zwolenniczek. Cena zachęca, a trwałość świetna - cały dzień. Chętnie zaopatrzę się w jakąś mniejszą pojemność, bo na codzień pewnie szybko by mi się znudził lub zemdlił mnie, ale od czasu do czasu chętnie się popsikam :)

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie