Szampony do włosów

Petal Fresh Pure Lavender, Nourishing Anti - Frizz Shampoo Naturalny dyscyplinujący szampon do włosów elektryzujących i puszących się

rundmc
    17 maja 2024 o 14:08
    Naturalny, ale skuteczny
    Szampon kupiłam w drogerii w promocji. Na codzień nie mam zaufania do naturalnych szamponów bo miały często problem z domyciem pozostałości kosmetyków albo oleju/ maski nałożonej wcześniej i włosy po myciu były często przyklapnięte. Tutaj działaniem szamponu jestem zaskoczona. Szampon jest cudowny, dobrze zmywa pozostałości kosmetyków/ oleju / maski, a dodatkowo nie jest agresywny i nie podrażnia ani nie przesusza skóry głowy. Mycie wykonuje dwukrotnie, następnie nakładam odżywkę na końce i suszę suszarka. Włosy są świeże, odbite od nasady i długo utrzymuje się efekt na nich. A co najważniejsze: skóra głowy mnie nie swędzi i nie jest podrażniony Chętnie spróbuję innych kosmetyków tej firmy. Polecam!
    Zalety:
    • Skuteczność
    • Działanie
    Wady:
  • 10 września 2020 o 12:23
    Polecam
    Bardzo dobry, delikatny szampon do codziennego stosowania. Ma dość intensywny, ale przyjemny zapach lawendy, który mi odpowiada. Fajnie oczyszcza skórę głowy i włosy, dobrze przygotowuje je do przyjęcia składników odżywczych z maski lub odżywek.
    juana33
    2 września 2020 o 19:31
    Dobry szampon
    Szampon dobrze myje włosy i skórę głowy, nie podrażnia. Włosy są długo świeże. Dodatkowo, ładnie pachnie. Nie zauważyłam jednak większego wpływu na puch, ale tego od szamponu nie oczekuję.
    Zalety:
    • czyste włosy, czysta skróra głowa
    • brak podrażnień i szybkiego przetluszczania
    • ładny zapach
    Wady:
  • 7 kwietnia 2019 o 14:48
    Lepszy od tea tree
    Mam/miałam wszystkie szampony Petal Fresh z tej serii. U mnie najgorzej sprawdził się tea tree. Wysuszał włosy, podrażniał skalp. Wersja lawendowa jest lepsza, ale nadal dużo gorsza niż winogronowa. Ta już nie podrażnia skalpu, ale włosy po użyciu tego szamponu są takie tępe w dotyku. Dodam, że to nie jest mój pierwszy delikatny szampon, ale nie każdy zostawia włosy nie do rozczesania. Skład i zapach na plus,
  • 29 marca 2019 o 21:49
    Bardzo fajny.
    Zestaw lawendowy który ma właściwości odżywcze ekstraktu z lawendy zapewniają włosom siłę i odpowiedni poziom nawilżenia odbudowując suche, osłabione lub zniszczone włosy. Bardzo mi się podoba zapach, włosy po umyciu są dużej świeże i ładniejsze, wystarczy niewielka ilość produktu przez co są bardzo wydanie, najbardziej mi podoba że mają naturalne właściwości ziół do mycia i nawilżania skóry bez użycia chemicznych dodatków. Składniki Petal Fresh pochodzą wyłącznie z ekologicznych upraw. Produkt wolny od szkodliwych substancji, parabenów, siarczanów (SLS, SLES), GMO, ftalanów i sztucznych barwników, posiadających zrównoważone pH, nietestowany na zwierzętach. Polecam !