Balsamy do ciała

ManFoot Złuszczające skarpetki dla mężczyzn XL

• 16 maja 2022 o 19:10
    Mocne działanie złuszczające
    Używa od:próbka
    Skarpetki złuszczające marki ManFoot dla mężczyzn zakupiłam właśnie z myślą o moim mężczyźnie, na stopę którego standardowe skarpetki niestety by nie weszły. Muszę przyznać, że i te mieliśmy problem wcisnąć na jego stopy w rozmiarze 46 i ledwo się nam to udało. W zestawie otrzymujemy 2 nasączone płynem slarpetki. Z zewnątrz są pokryte plastikową folią, która nie przemaka. Więc bez obaw można w nich siedzieć. Ale chodzić nie radzę, bo stopy mogą się ślizgać wewnątrz skarpetek. Sam płyn skumulowany w skarpetkach ma średnio przyjmeny zapach, mocno alkoholowy, ale po kilku- kilkunastu minutach nos się do niego przyzwyczaja. Skarpetki nabyłam w drogerii Rossmann w cenie 15 zł i była to cena promocyjna, więc regularnie są one droższe. Uważam, że tego typu produkt nie powinien kosztować więcej, są to wszak skarpetki bądź, co bądź, jednorazowe. Małżonek posiadał skórę stóp bardzo twardą i zrogowaciałą, nie tylko na piętach. Skóra na jego stopach nie tylko była nieestetyczna, lecz także pękała. Skarpetki trzymane były na stopach regulaminowy czas tj. ponad godzinę. Samo złuszczanie rozpoczęło się po 2 dniach i trwało sukcesywnie przez kilka następnych dni. Skóra stóp, ta twarda i zrogowaciała, złuszczyła się niemal całkowicie, ustępując miejsca nowej, gładszej. Mąż jest zadowolony z efektu, ja również. Polecam te skarpetki, bo jeśli były w stanie poradzić sobie ze stopami mojego małżonka, to śmiem twierdzić, że poradzą sobie z większością zrogowaciałych męskich, jak również damskich stóp. Ale jeśli jakiś pan ma stopę większą, niż 46, to na 100% jej nie wciśnie w tę skarpetkę.
  • 2 listopada 2021 o 19:26
    Skarpetki dla dużych rozmiarów stóp - fajnie złuszczają i zmiękczają ale niestety nie radzą sobie z większymi zgrubieniami i odciskami
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Złuszczające skarpetki ManFoot kupiłam mojemu mężowi który sam poprosił o pomoc by zmiękczyć i złuszczyć odciski które w ostatnim czasie bardziej się nasiliły. Ogólnie nie ma większych problemów ze stopami ale jest kilka odciskow i zrogowacen które mój mąż pragnął usunąć. Wybór padł na skarpetki od ManFoot gdyż mój mąż posiada duża stopę (46) i jeżeli chodzi o wielkość to pasowały idealnie. Skarpetki zamknięte są w dość dużej saszetce. Szata graficzna czarna - minimalistyczna. W składzie znajdziemy kwas mlekowy, glikolowy, salicylowy i mocznik oraz ekstrakt z owoców cytrusowych. W opakowaniu znajdziemy dwie skarpetki w rozmiarze XL spokojnie będą pasowały na duża stopę - mój mąż ma 46 i było jeszcze ciut miejsca. Skarpetki z zewnątrz pokryte są folia a w środku znajdziemy miękka warstwę z duża ilością płynu. Zakładając skarpetki musimy buc przygotowani na uczucie zimna które po krótkim czasie mija. By wzmocnić działanie produktu mój mąż założył na nie bawełniane skarpetki i trzymał tak ok 1,5 h. Po zdjęciu stwierdził ze nigdy nie miał tak gładkich stop. Efekt złuszczania pojawił się po 4 dniach. Oj ile ja się nasłuchałam… skora schodziła płatami co dla mojego męża było końcem świata. Efekt złuszczania utrzymywał się jakiś tydzień. Stopy były ładnie wygładzone , ale niestety te większe zrogowacenia nie zostały usunięte - skarpetki nawet ich za bardzo nie ruszyły , zszedł tylko zewnętrzny naskórek. Mój mąż podsumował ze nigdy w życiu nie zgodzi się na taki zabieg gdyż dla niego efekty sa tak marne by tyle się męczyć.
    Zalety:
    • skarpetki odpowiednie do większych nóg - spokojnie zmieści sie rozmiar 46
    • usuwa naskórek
    • wygładza
    • zmiękcza
    • fajny skład
    Wady:
    • nie radzi sobie z większymi odciskami i zrogowaceniami
    • dość długi proces złuszczania
  • 19 lutego 2021 o 19:16
    Nie warto
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Skarpetki na stopę rozmiar max 46 wystarczą. Na moją kobiecą stópę też się nadały. Skarpet użyłam pierwszy i ostatni raz. Nałożone na 60 minut w sobotę wczesnym popołudniem. W czwartek rano zobaczyłam wielkie kawałki skóry pod spodem stopy. Po powrocie z pracy było ich jeszcze więcej, Wzięłam je obdarłam bo były naprawdę ogromne więc lepiej tak niż miałabym je rozrzucać po mieszkaniu. Skóra była jakby odmoczona więc łatwo schodziła. W niedzielę postanowiłam w czasie kąpieli rękawicą złuszczającą przyspieszyć cały ten proces, bo nie wyobrażałam sobie kolejnego dnia spać w skarpetkach. Jutro mija 2 tydzień od użycia i na stopach mam nadal pełno odstających skórek, które są wysuszone i już nie da się ich obrać. Także podsumowując...nie nie i jeszcze raz nie! za dużo bałaganu, skóra jest w skarpetkach, w łóżku - jest nie do ogarnięcia. A sam efekt prawie żaden, Taki sam można uzyskać po zwykłym scieraniu tarką.
  • 15 stycznia 2021 o 8:36
    Jedna warstwa skóry mniej
    Skarpety kupiłam w Rossmanie za prawie 20 złotych. Po przeczytaniu informacji od producenta znajdującej się z tyłu szarego opakowania w formie saszetki zgodnie ze wskazaniem umyłam i osuszyłam stopy. Następnie przystąpiłam do rozcięcia opakowania z zawartością. Ubrałam skarpety złuszczające z płynem w środku a na nie założyłam zwykłe by tamte lepiej przylegały do moich stóp. Zapach jest raczej typowo męski, ale w niczym nie przeszkadza i na ogół go nie czuć. Skarpety miałam założone przez 90 minut, czyli maksymalny czas podany przez producenta. Przez ten czas odczuwalne było dla mnie na stopach uczucie chłodu, jakby mentol, może pieczenie. Trudno to określić. Potem ściągnęłam skarpety i zmyłam płyn że stóp. Na efekty musiałam czekać 3-4 dni. Wtedy zobaczyłem, że miejscami skóra jest uniesioną lub zaczyna się złuszczać, odstawać. Złuszczanie w moim przypadku trwało 7 dni, ale nie ukrywam, że pomagałam sobie odrywając odstające kawałki skóry małymi płatami. Teraz mam skórę stóp gładszą, ale spodziewałam się bardziej spektakularnego efektu, bo moje pięty należą do twardszych. Skarpety są dedykowane mężczyznom, ale w mojej opinii głównie ze względu na rozmiar. Nie wiem czy kupię ponownie w tej cenie, bo efekt mimo wszystko mnie nie powalił, ale obiecywane złuszczenie nastąpiło...
  • 18 października 2020 o 21:10
    Świetne!
    Jako że mój TŻ zażyczył sobie skarpetek złuszczających, a w sklepie zobaczyłam te, postanowiłam że również je wypróbuję, a co mi tam. Opakowanie "typowo" męskie, czarne i eleganckie. W środku znajdują się dwie foliowe skarpety, porządnie namoczone w płynie złuszczającym. Skarpety są naprawdę duże, a jako że mam dosyć małe stopy, to zawinęłam skarpetki w kliku miejscach i na nie założyłam grube skarpety żeby te złuszczające nie przesuwały się. Trzymałam je na stopach 60 minut, TŻ trochę dłużej. Efekt? Genialny! Przeczytałam gdzieś, że złuszczanie następuje szybciej, gdy stopy często się moczy w wodzie, więc kilka razy tak robiłam. Po około 3 dniach zauważyłam że skóra zaczyna się łuszczyć, natomiast po 5 dniach skóra zaczęłam odchodzić płatami. Gdy złuszczanie się skończyło około półtora tygodnia później stopy były mięciutkie, miłe w dotyku. Maska zadziałała naprawdę dobrze, jestem bardzo zadowolona z efektu. Mój TŻ również był zadowolony, u zadziałało to podobnie, aczkolwiek okres złuszczania się był u niego dłuższy.
    Zalety:
    • wygodne skarpety
    • porządne złuszczanie
    • skóra po zabiegu jest mięciutka i miła w dotyku

Zobacz także inne Balsamy do ciała