Balsamy do ciała

Emotopic Krem emolientowy kojąco-zmiękczający do ciała

Pharmaceris E Emotopic Emolientowy krem kojąco-zmiękczający Wyrób Medyczny 200 ml
e-ZikoApteka.pl
Dr Irena Eris Pharmaceris E Emotopic krem emolientowy kojąco-zmiękczający do ciała 200 ml | DARMOWA DOSTAWA OD 199 PLN!

• 7 lutego 2025 o 15:16
    Nie kupię ponownie.
    W okresie zimowym mam mocno przesuszoną skórę na ciele i na dłoniach. Szukam kosmetyków skutecznych, które nawilżają skórę, szybko się wchłaniają, są przyjemne w stosowaniu oraz mają dobry skład. Krem Emotopic spełnił tylko ostatni wymóg. Bardzo lubię markę Pharmaceris, wróciłam to tych kosmetyków po długim czasie i jestem bardzo zadowolona, jednak nie wszystkie produkty są warte polecenia. Krem słabo nawilża skórę, po kilku godzinach jest z powrotem bardzo sucha, dodatkowo krem jest bardzo lepki, nie wchłania się całkowicie, co powoduje, że jest mało przyjemny w stosowaniu. Jedyne co zauważyłam w działaniu to od razu wygładza skórę (nie mylić z nawilżeniem) oraz ma świetny skład, który nie uczula. Ze względu na uczucie lepkości i słabe nawilżenie nie kupię ponownie. Opakowanie to klasyczna tubka, zabezpieczone srebrną folią przed otwarciem (za to plus).
    Zalety:
    • wygładza skórę
    • delikatny skład, nie uczula
    Wady:
    • zostawia uczucie lepkości
    • bardzo słabo nawilża
  • 8 października 2023 o 15:43
    Zmiękcza skórę, nawilża i koi
    Jestem posiadaczką suchej, łuszczącej się, atopowe i szorstkiej skóry. Szukałam produktu, który zapewniłby mojej skórze potrójne działanie tj. nawilżenie, ukojenie, zmniejszenie uczucia szorstkości i zapobieganie łuszczeniu. Ten produkt spełnią moje oczekiwania pod względem właściwości. Zachęca mnie jego szybko wchłaniająca się, emolientowa konsystencja. Niestety minusem jest średnia wydajność.
  • 5 listopada 2022 o 12:54
    U mojego dziecka z AZS sie nie sprawdzil
    Kosmetyki Emotopic polecila mi przyjaciolka. Wcześniej o nich nie slyszalam. Jak wiadomo tych dermokosmetykow jest cale mnostwo, wiec nie wszystkie sa mi jeszcze znane. Krem kojaco-zmiekczajacy od firmy Emotopic kupilam w aptece internetowej. Jest to tuba 200ml za okolo 28zl. Szata graficzna jest delikatna, bardzo uboga, jak przystało na te serie dermokosmetykow. Opakowanie ma zamkniecie na "klik". Ja osobiscie lubie takie rozwiązania w zamknieciach, jest to wygodne. Konsystencja kremu jest gesta, przez co ciezko nalozyc ja na skore dziecka. Moj synek ma stwierdzone AZS i suchosc skory, to glowny nasz problem. U mojego synka ten krem niestety powodowal podraznienia. Po posmarowaniu go tym kremem po okolo 10min pojawialy sie czerwone plamy i syn mowil, ze piecze. Niestety musialam go wykapac, jak najszybciej i zmyc z niego krem. Niestety ja nie kupie go wiecej. Na skore mojego dziecka jest to krem nieodpowiedni. Byc moze na inne dzieci dziala tak, jak zaleca producent. U nas sie nie sprawdzil.
    Wady:
    • spowodowal podraznienia na skorze dziecka
    • jest gesty, przez co ciezko go smarowac na skorze
  • 3 stycznia 2022 o 20:38
    Świetne efekty, ale wydajność kuleje
    Sama raczej nigdy nie zainteresowałabym się powyższym produktem, bo moja skóra na ciele oprócz pojedyńczych epizodów lekkiego przesuszenia nie boryka się z żadnymi problemami. Po ten krem sięgnęłam w pielęgnacji mojego 3-latka, z bardzo suchą, atopową, wrażliwą skórą. Jego skóra często jest bardzo zaczerwieniona, ściągnięta i spięta. Używaliśmy z Emotopicu Barierowego kremu emolientowego do twarzy i sprawdził się świetnie, bez wahania sięgnęłam po ten w pielęgnacji ciała. Było to nasze 2 opakowanie i bez wątpienia kupię go ponownie. Kupuję w aptece w cenie 28-30zł. Online widziałam, że można dostać go nawet taniej. Opakowanie to plastikowa tuba o pojemności 200ml. Opakowanie średnio poręczne i mało wygodne, bo jako, że krem jest bardzo treściwy, zbity i gęsty trudno wydostać go z opakowania. Trzeba ściskać, tuba się wykrzywia, nie jest to ani szybki sposób ani wygodny. Na opakowaniu znajdziemy kluczowe informacje o produkcie, skład, działanie, składniki aktywne. Sprawdzałam na różnych stronach skład tego produktu, porównywałam go z innymi i z tego co przynajmniej ja odnotowałam, skład jest w pełni bezpieczny, nie ma tam niepotrzebnych baboli, co ważne w pielęgnacji skóry wrażliwej i suchej. Jak wspomniałam krem jest mocno zbity, gęsty. O ile jego formuła na skórę mojego synka działała całkowicie otulająco i ochronnie, to wykremowanie całej skóry dziecka, w przypadku tego kremu zajmuje trochę czasu, bo krem nie jest szczególnie łatwy we współpracy, podczas kremowania trzeba go często dokładać, w przypadku zbyt małej ilości robił się tępy na skórze, więc jego wydajność kuleje zdecydowanie, gdyby nie fakt, że używaliśmy go wyłącznie na noc, po kąpieli nie wiem na ile by starczył. Wchłaniał się nawet szybko jak na taką formułę, kilka minut i mogłam zakładać synkowi piżamę, jednak zostawia wyczuwalny, kremowy i lekko olejkowy mocniejszy film, co w jego pielęgnacji bardzo doceniam. Jeśli chodzi o efekty, to już w momencie nakładania kremu, czułam jak skóra mięknie, ta okropna szorstkość mija, skóra wyglądała na odprężoną i ukojoną. U nas na efekty nawilżające, trzeba było trochę poczekać, po ok. 2 tygodniach stosowania jego skóra przestała być tak mocno przesuszona, była miękka, bardziej sprężysta. Widziałam, że stopniowo choć bardzo powoli, ale jednak zaczęła być bardziej nawilżona czyli to o co tyle walczymy. Podczas całego czasu stosowania, widziałam że jest w niezłej kondycji, wszelkie wcześniejsze zaczerwienienia ustąpiły, skóra znów była jasna bez plamek i placków. Skóra stała się bardziej odporna na jakieś czynniki alergiczne, stosując ten krem nie dosięgnęła nas żadna alergia czy uczulenie. Ogólnie to jeden z kremów, który zawsze ratuje skórę synka z opresji. Efekty nie są jak za pstryknięciem palca, ale sumienne stosowanie tego kremu zawsze u nas przynosiło rezultaty. To bogaty, dobry i po prostu skuteczny krem.
    Zalety:
    • bogata, otulająca, mocno kremowa formuła, która dla suchej skóry w zasadzie od pierwszej aplikacji działa zmiękczająco
    • regularnie stosowany, nawilża skórę, przywraca jej komfort, u nas do zera zlikwidował zaczerwienienia, placki
    • pozostawia film, który jeszcze jakiś czas po aplikacji działa ochronnie na skórę
    • bezpieczny skład, ciekawe oleje w składzie
    • dobra wręcz niska cena względem jakości
    Wady:
    • biorąc pod uwagę jego formułę opakowanie jest słabo wygodne i poręczne
    • nie jest wydajny, żeby porządnie się nakremować i mieć efekt trzeba było na jedną aplikację trochę go zużyć
  • 28 lipca 2021 o 14:57
    Ukojenie jakich mało
    Świetny krem łagodzący, bardzo mi pomógł przy początkach AZS. Daje uczucie realnej ulgi i ukojenia skóry. Zmniejszył świąd i wysypkę. Jedyne, do czego mogę się przyczepić to mała pojemność- taki kosmetyk schodzi jednak w duzych ilościach.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • pojmemność
    Drogeria Super-Pharm