Wody perfumowane męskie

• 4 stycznia 2025 o 10:59
    Nie dla mnie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zużyłam kilka próbek tego zapachu. Nie jestem fanką unisexów i chyba nieprędko nią zostanę. W pierwszym momencie uderza mnie nieprzyjemna woń spirytusu. Później nie jest lepiej. Jedyne, z czym kojarzy mi się początkowa faza zapachu to jakiś alkoholowy syrop, trochę ziołowy (chyba właśnie opisałam Flegaminę). Nie wiem, czy chciałabym, żeby jakikolwiek mężczyzna, ani tym bardziej kobieta, w moim otoczeniu pachniał takim... czymś. Ale później robi się bardziej ciekawie. Na mojej skórze niemal całkiem znikają te nieprzyjemne nuty, a zaczyna wybijać się coś przyjemniejszego, kawowego albo kakaowego. Zapach uważam za całkiem trwały, na nadgarstkach wyczuwam go dobre 6 godzin, oczywiście z czasem łagodnieje. Pasuje na chłodniejszą porę roku, dla mnie zupełnie nie nadaje się na cieplejsze dni. Podsumowując, ogólnie jestem na "nie". Nie przemawia do mnie początkowa faza zapachu, która mnie trochę odrzuca. Na próbkach się skończyło.
  • 4 stycznia 2022 o 14:56
    Mocny zapach
    Kiedy tylko zobaczyłam zapachy unisex w Avon, szybko skusiłam się na jeden z nich. Nuty zapachowe jakie są tutaj czyli, kardamon, akord The One, kawa - nie każdemu przypadną do gustu. Jest to zapach mocny, ciężki i idealny na zimowe dni lub wieczorne wyjście. Na mnie utrzymuje się dosyć długo, znalazłam go na promocyjnej cenie, więc też jest przystępny. Mam wrażenie, że na każdym pachnie inaczej. Niemniej jednak, będę do niego wracać. Na minus jedynie flakonik, który lubi się brudzić.
    Zalety:
    Wady:
    • flakon
    W perfumerii
  • 1 lutego 2021 o 18:48
    Attracion One
    Flakonik, w którym zamknięto zapach, jest koloru czarnego. Wykonany z matowego materiału, bardzo szykowny i elegancki. Na przodzie znajduje się napis z nazwą perfum. Co ciekawe, warto zwrócić uwagę na czcionkę, jaką zastosowano przy nazwie produktu. Przykuwająca wzrok i ciekawa. Pojemność flakonika wynosi 50 ml. Nie możemy zobaczyć, ile mililitrów zapachu nam zostało, ze względu na ciemną buteleczkę. Jest ona dość ciężka, więc trudno będzie to ocenić. Zapach jest dość ciepły, głęboki i ciężki. Jak dla mnie, to niestety niezbyt uwodzicielki. Uważam, że nie pachnie kobieco, ale i nie typowo, jak męskie zapachy. Jest to zatem coś pośrodku, jednak totalnie nie w moim guście. Osobiście korzystam z perfum orientalnych, ciężkich i mocnych, typowo kobiecych. Jeśli chodzi o mój gust w strefie męskich zapachów, to również stawiam na podobne akordy. Tutaj ogromnym minusem jest dla mnie mocno wyczuwalny pieprz. Biorąc pod uwagę, że są to zapachy unisex, uważam, że kobieta, która będzie używała tych perfum, musi być bardzo odważna i mieć sporo pewności siebie, ponieważ pachnie on po prostu męsko. Nie nadaje się on dla kobiet. Zapach totalnie nie w moim guście i z całą pewnością sama bym go nie nosiła, nie mówiąc już o tym, że chciałabym go czuć u swojego partnera. Nutami zapachowymi tego produktu są: kardamon, akord The One oraz kawa. Nuty głowy: bergamotka, kardamon, różowy pieprz Nuty serca: akord The One, Transluzone, kwiat pomarańczy Nuty bazy: kawa, wanilia, drewno sandałowe Koszt tych perfum w aktualnym katalogu to 69,99 zł.
    Zalety:
    • butelka
  • 3 grudnia 2020 o 20:25
    Mocny, intensywny, unisex, który na każdym inaczej się układa.
    Zapach jest bardzo ciepły, intensywny i męski przy pierwszym wrażeniu, chociaż u mnie na skórze po chwili się zmienia i dopiero wtedy można go określić jako unisex. Staje się bardziej słodki, intrygujący, otulający, dodaje mi trochę pewności siebie i poprawia nastrój, przez co lubię nosić nawet na co dzień. :) Flakon jest dość elegancki, ale matowy i lubi się brudzić. Trwałość mogłaby być trochę lepsza, bo u mnie jest to około 5 godzin. Zdecydowanie nie jest to zapach dla każdego, bo na niektórych układa się bardzo męsko i może męczyć, jednak u mnie szybko stał się niezastąpionym hitem.
    Zalety:
    • intensywny, bardzo ciekawy zapach
    Wady:
    • flakon, który lubi się brudzić
    W perfumerii
  • 11 sierpnia 2020 o 11:45
    Mocny, męski, intesywny
    Ten zapach nie spodoba się każdemu. Jest mocny, męski, intensywny. Bardzo pikantny, kardamonowy. dość jednostajny, cały czas tak samo intensywny. Dla niektórych będzie za ostry, dla innych w sam raz. Dla mnie jest cudowny, otulający, seksowny, zmysłowy, genialnie poprawia mi humor! Ma piękny matowy flakonik. I trwałość, u mnie 8 godzin.
    U konsultantki

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie