Kremy na dzień

Avon Nutra Effects, Matte, Oil Control Day Cream SPF 20 Matujący krem na dzień

• 2 sierpnia 2024 o 13:00
    rewelacyjny produkt
    Szczerze mówiąc, nie spodziewałam się tak świetnych efektów po kremie z drogerii. Avon Nutra Effects Matujący Krem na Dzień SPF 20 to prawdziwe odkrycie dla mojej mieszanej cery. :) Co mi się w nim podoba: -Matujący efekt: Krem doskonale radzi sobie z błyszczeniem w strefie T, nawet w upalne dni. Moja skóra wygląda świeżo i matowo przez wiele godzin. -Nawilżenie: Mimo swoich matujących właściwości, krem nie wysusza skóry. Wręcz przeciwnie, zapewnia odpowiedni poziom nawilżenia, dzięki czemu moja cera jest miękka i gładka. -Lekka formuła: Krem ma przyjemną, lekką konsystencję, która szybko się wchłania i nie obciąża skóry. -Ochrona przeciwsłoneczna: SPF 20 to wystarczająca ochrona na co dzień, zwłaszcza pod makijaż. -Wydajność: Krem jest bardzo wydajny, więc starcza na długo. -Cena: Stosunek jakości do ceny jest naprawdę świetny.
  • 14 maja 2024 o 1:46
    Mocno średni
    Jednym z głównych problemów był fakt, że krem bielił moją skórę, co było nieco irytujące, szczególnie gdy starałam się go równomiernie rozprowadzić. Dodatkowo, konsystencja kremu była dość gęsta, co sprawiało, że aplikacja była trudniejsza i zajmowała więcej czasu. Nieco lżejsza konsystencja byłaby bardziej preferowana, szczególnie w przypadku kremów na dzień. Nie czułam, że krem naprawdę przyczynił się do poprawy wyglądu i tekstury mojej skóry.
  • 5 lipca 2023 o 13:53
    Nie matuje
    Mam cerę tłustą, więc ten krem jak i reszta serii NutraEffects Matte powinny być dla mnie odpowiednie. Krem ma dość ciężką, tłustawą konsystencję Przez to nie matuje - pół godziny po nałożeniu makijażu muszę używać bibułek, a i tak zaraz na nowo pojawia się tłusty film. Na plus na pewno zawartość filtrów SPF 20. Podsumowując: do cery tłustej i mieszanej się nie nadaje.
    Zalety:
    • neutralny, prawie niewyczuwalny zapach
    • nawilża
    • zawartość filtra SPF 20
    Wady:
    • zbyt ciężka konsystencja dla cery tłustej i mieszanej
    • nie matuje
    • po kilkudziesięciu minutach twarz świeci się jak... no wiecie :)
  • 8 sierpnia 2022 o 22:13
    Bardzo dobry
    Produkty Avon z linii Nutra Effects chyba najbardziej przypadają mi do gustu. Ten krem zaskoczył mnie szczególnie. Najpierw myślałam, że krem się roluje, ale on tak naprawdę złuszcza skórę, mało tego nawilża, chroni skórę przed wolnymi rodnikami i przed promieniowaniem UVA i UVB. W składzie ma nawilżające masło shea, ekstrakt z wierzby białej oraz proteiny ryżu i pszenicy. Krem tworzy ochronny film, który chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Naprawdę polecam!
    Zalety:
    • złuszcza
    • chroni przed promieniowaniem
    • nawilża
    • zapobiega odwodnieniu
    • skład
  • 24 lutego 2021 o 22:48
    Pielęgnuje, ale nie matuje.
    Według mnie ten krem jest bardzo podobny do swojego poprzednika, który był dostępny razem z kremo-żelem na noc z tej serii. (Szkoda, że tego tego kremu-żelu na noc nie można już dostać, bo b. go lubiłam). Mam cerę mieszaną, ale bardziej tłustą i dojrzałą z problemem wrażliwości. Ten krem uważam za całkiem dobry produkt, bo ładnie łagodzi wszelkie niechciane zmiany. Cera jest po nim ukojona i dobrze nawilżona. Przyjemny zapach ziołowy jest bardzo ulotny. Krem zostawia u mnie tłustą warstwę, którą potem maskuję podkładem z pudrem i to się sprawdza. Szklany słoiczek nie jest zbyt wygodny, bo jest kanciasty i pod koniec trudno wymuskać wszystko ze środka. Sprzedawany jest w zafoliowanym kartoniku.
    • łagodzące działanie
    Wady:
    • nie matuje