Jeśli wiosna kojarzy Wam się z zapachem bzu i nostalgicznie wspominasz go przez cały rok tak ja ja, polecam ten żel bo pachnie jak świeży wiosenny bez ... z dodatkiem wanilii oczywiście :) !
Uwielbiam zapach bzu! Każdej wiosny czekam aż to cudo zakwitnie i zatrzymuję się przy każdym napotkanym drzewku, aby zaczerpnąć tej niesamowitej, uzależniającej woni. Zawsze żałuję, że bez kwitnie tylko raz w roku i tylko przez chwilę, cały rok bardzo za nim tęsknię i nostalgicznie odtwarzam go w głowie. Ach, ile razy pomyślałam sobie ' Dlaczego nikt jeszcze nie wpadł na to, aby zrobić coś co będzie pachniało jak autentyczny, prawdziwy bez! Wszystkie świece, kosmetyki czy odświeżacze to tylko jakaś kiepska imitacja !'. Wtedy wpada on, mój mąż ... z prezentem bez okazji, od tak po prostu. Co znalazłam w niespodziance ? Między innymi ten żel pod prysznic! Yope jest dla mnie niekwestionowanym mistrzem zapachów, więc od razu odkręciłam ten żel i po prostu go powąchałam. No cóż... przepadłam, bo to jest właśnie to czego szukałam! Żel ma intensywny, przyjemny zapach bzu z domieszką słodkiej wanilii.
Dobrze znam markę Yope i zastanawiam się jak to możliwe, że nie wpadłam na to aby sprawdzić czy marka ma w swojej ofercie coś w takim właśnie zapachu !
Mam skórę przesuszającą się, delikatną, raczej wrażliwą. Staram się wybierać żele pod prysznic pozbawione SLS, żeby nie pogorszyć sprawy. Muszę Wam się jednak przyznać do tego, że moim głównym kryterium przy wyborze żelu pod prysznic jest właśnie zapach!
❤️OPAKOWANIE
Szaty graficzne marki YOPE rozpoznaję z daleka, bo są wyjątkowe i bardzo charakterystyczne. Są przyjemne dla oka, czytelne i lekkie.
Opakowanie to plastikowa, ciemna butelka z wykręcaną pompką ( akurat nie lubię takich pompek!).
Etykieta zawiera wszystkie ważne informacje o kosmetyku. Co do opakowania, wszystko jest w porządku, nie mam do czego się doczepić.
❤️ŻEL
Kosmetyk ma przyjemną formułę, jest przezroczysty, raczej rzadki. Kosmetyk jest pozbawiony SLS, w związku z czym słabo się pieni. Aby zwiększyć wydajność żelu pod prysznic i 'podbić' pienienie się, używam myjki kąpielowej. Kosmetyk ma wegańską formułę, a skład jest w 95% pochodzenia naturalnego. Poza detergentami w składzie mamy glicerynę i olej arganowy, które nawilżają skórę i wzmacniają jej naturalną barierę ochronną. Nie będę już nic więcej pisać o zapachu, bo we wstępie powiedziałam już o nim wystarczająco dużo :).
❤️MOJE ODCZUCIA
Żel bardzo przypadł mi do gustu, głównie ze względu na zapach.
Polecam go osobom z delikatną skórą, ze względu na nieagresywne detergenty w składzie.
Żel dobrze oczyszcza i pielęgnuje skórę, zapobiega nadmiernemu przesuszeniu i ściągnięciu skóry. Bardzo podoba mi się mnogość naturalnych składników, które dbają o dobrą kondycję skóry.
Polecam!
Zalety:
- zapach SZTOS !
- delikatne detergenty w składzie- nie podrażnia i nie przesusza
- dosyć wydajny
- przyjemna dla oka szata graficzna