Yves Rocher Hydra Specific, Mousse en Eau Démaquillante (Pianka do demakijażu twarzy)

badb
    24 stycznia 2016 o 17:05
    ciekawy produkt
    Kosmetyk ma fajną konsystencję pianki. Skóra po nim wydawała się lekko odświeżona. Dla mnie jest to fajny produkt, ponieważ trochę kojarzy się z żelem do twarzy a ja jeśli nie umyję twarzy, mam wrażenie że nie jest ona oczyszczona (wyjątkiem są płyny micelarne). Kosmetyk pozostawia uczucie gładkości i świeżości. Wygodne opakowanie. Zapach mnie nie urzekł. Kosmetyk nie radzi sobie z makijażem oczu. Niestety nie jest to kosmetyk wydajny - szybko się skończył. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 27 września 2012 o 20:45
    Dobra alternatywa wieczornego demakijażu
    Kupiłam ten produkt na wyprzedaży, gdy wycofywali go ze sklepów. MAm skórę normalną z tendencją do przesuszania w n iektórych partiach. Ten produkt to fajna alternatywa dla mleczka/toniku itp. Pianka ma przyjemną konsystencję, nie podrażnia mojej skóry, nie szczypie w oczy.Dobrze oczyszcza skórę. Szkoda że ją wycofano...
  • 24 sierpnia 2012 o 19:19
    świetny
    Piankę dostałam od siostry, która nie mogła jej używać, ze względu na to, że ją uczuliła. Nigdy nie miałam żadnego produktu tego typu ani z tej firmy, dlatego byłam ciekawa jak działa. Pierwsze wrażenie było trochę dziwne, gdyż wcześniej używałam wacików, a tu tylko ręce i woda. Gdy już nabrałam wprawy i wiedziałam jak i ile jej używać, to demakijaż przy pomocy tej pianki stał się superszybki i wygodny. Idealnie zmywa makijaż (przecierałam twarz wacikiem żeby to sprawdzić i był całkowicie czysty), nie podrażnia i nie wysusza. Czy nawilża, nie wiem bo do tego używam kremów, więc nie miałam jak zauważyć działania. Nie wiem jak zachowuje się przy zmywaniu oczu, bo do oczu używam czegoś innego, a pianką zmywam tylko twarz. Gdy czasem dostała się do oczu, nie podrażniła ich (a moje oczy są dość wrażliwe). Pianka radzi sobie zarówno z lekkimi podkładami czy kremami BB, jak i z cięższymi, mocno kryjącymi. Ogromną zaletą jest wydajność - przy codziennym stosowaniu starczyła mi na ponad pół roku. Zapach przyjemny, na pewno nie drażniący. Co mi się bardzo podoba, to to, że po skończeniu opakowania, do pustego pojemnika mogłam wlać inny płyn do demakijażu i dozownik zamienił go w piankę, co bardzo ułatwia demakijaż i jest on dużo dokładniejszy niż w przypadku stosowania płatków kosmetycznych. Tak więc gdy pianka się nam już skończy, mamy cudowną \'maszynkę\' do wykonywania pianki i możemy wlać sobie dowolny płyn i używać jako pianki. Plusy: + idealnie zmywa makijaż (spełnia swoją podstawową funkcję) + nie podrażnia + nie wysusza + przyjemny zapach + wygodne opakowanie + megawydajność + opakowanie świetne do ponownego wykorzystania Minusy: - cena (choć jak na tą markę, to zrozumiałe), ale produkt całkowicie wart tej ceny. Używam tego produktu od: ponad pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno całe skończone
  • 19 lipca 2012 o 14:49
    Nie odpowiada mi.
    Jak to dobrze, że ta pianka została wycofana z regularnej sprzedaży. Kupiłam, bo lubię testować wszystko po kolei ;) Delikatna? - tak. Na pewno nada się dla skóry wrażliwej i suchej. Ale uwaga! Ostatnio wysuszyłam sobie twarz maściami przeciwtrądzikowymi i podczas mycia buzi tą pianką, cera niestety strasznie mnie szczypała :( Oczyszcza i usuwa makijaż - średnio. Zawsze po przetarciu twarzy tonikiem, na płatku zostawało pełno podkładu. Pianka jako konsystencja - fajny patent. Przyjemnie się to stosuje. Wydajność- chyba największy plus tego produktu! Przy stosowaniu 2x w ciągu dnia starcza na blisko 2,5 miesiąca stosowania. Cena - uważam, że nieporównywalna do jakości. niestety. Używam tego produktu od: maj 2012 Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 20 czerwca 2012 o 16:26
    Najlepszy !!!!!!
    spelnia wszystkie wymagania!!! plusy: - idealnie oczyszcza skore - swietnie zmywa caly makijaz - pieknie pachnie ( jakbym byla nad morzem) -wydajny(starcza na ok. 1,5-2 m-c przy codziennym stosowaniu) -doskonaly dla cery suchej - skora jest swieza minusy: cena (dla tego odjelam pol gwiazdki) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: ok. 5