Peelingi do ciała

Geomar Thalasso Scrub (Peeling do ciała)

Geomar Peeling Thalasso do ciała 600g

• 30 grudnia 2015 o 18:12
    jeden z najlepszych
    uwielbiam odświeżający zapach tego peelingu, dokładnie złuszcza, jest wydajny, ma cudowne olejki które zmiękczają i odświeżają skórę cena przystępna, jakość świetna, zapach cudowny lekko mentolowy, sam relaks :-) Używam tego produktu od: Dłużej niż pół roku Ilość zużytych opakowań: 2
  • 27 kwietnia 2015 o 14:33
    Będzie dobry na lato
    Uwielbiam ostre i oleiste peelingi. Ten bardzo przypomina mi słynny Thalasso z Collistar z tym, że 3 razy tańszy. Kupiłam w Douglas za 49zł prawie pół kilo tego produktu. Zapach jest bardzo ale to bardzo rześki, leśny, eukaliptusowy...Bardzo mocno chłodzi..Myślę, że na lato będzie cudownym ochłodzeniem. Ściera dokładnie, ostro, pozostawia lekki film. Fajnie wygładza i jest wydajny. W tej cenie mamy dużo produktu...dobrego produktu..polecam Używam tego produktu od: msc. Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 4 lutego 2015 o 12:58
    świetne
    Kupiłam 2 peelingi Geomar: cytrynowy i bananowy w promocji w Douglasie za niecałe 50zł. Oba pięknie pachną, jest to zapach naturalny, nie czuć żadnej chemii. Dobrze peelingują, bardzo przyjemnie się je stosuje. Bananowy miał być rozgrzewający, ale ja nie czuję takiego efektu :-( szkoda... Nie wiem, czy kupię ponownie, bo peelingi są niesamowicie wydajne i jest ich dużo w opak - aż pół kilo :-) Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego (drugie czeka w zapasie) :-)
    Kamlisa
    1 lutego 2015 o 19:56
    niezły ale nie bardzo dobry
    Pilingi do ciała stosuje regularnie, raz w tygodniu, razem z czarną rękawicą do masażu. Scruby lubie solidne, cukrowe, solne i podobne, w oliwie lub nie, ale mają ścierać, być wygodne w użyciu, ładnie pachnieć...Odpadają żele pilingujące i im podobne. Testowałąm wiele produktów, różnych firm i półek cenowych i uważam, ze polskie pilingi w normalnej cenie są więcej, niż zadowalające :) Ten scrub jest dość drogi, w miare wydajny, ale nie az tak, by to rekompensował. Wygodne, duże pudełko, dość przyjemny, cytrusowy zapach. W srodku mamy szpatułke do mieszania drobinek i oliwy, co jest przydatne. Wbrew pozorom - nie jest to produkt mocno scierający ani natłuszczający :confused: Owszem, razem z rękawicą ściera nie najgorzej, ale znam lepsze, chociażby Bielenda, Farmona, Fennel... Oliwka czy co to jest - zmywa się bez sladu, zatem musimy stosować balsam. Drobinki soli spłukują się przyzwoicie. Piling miał w nazwie słowo rozgrzewający, ale nie zauważyłam takiego efektu. Podsumowując - produkt dość drogi, tak ze dla skóry wrażliwej, dla tych, co nie lubia tłustości. Nie jest zły, ale więcej go nie kupię, bo dla mnie nie jest wart swojej ceny i nie spełnia wszystkich moich oczekiwań. Używam tego produktu od: ponad 1,5 miesiaca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    cora
    23 listopada 2014 o 21:06
    Ciekawy skład
    Kupiłam za namową ekspedientki, szczerze mówiąc dobrze, że tak się stało- miałam wreszcie okazję wypróbować ten peeling. Opisy na opakowaniu ma wspaniałe, czego tu nie ma, jest wszystko. Skład mnie zachwycił i nabrałam nadziei na niesamowite efekty, tymczasem zauważyłam po tym peelingu, że nic specjalnego się nie stało. Wracając do składu, jest sól kuchenna, sól morska, olejek ze słodkich migdałów, olejek z kiełków pszenicy, witamina E, witamina A, olejek z pomarańczy, olejek z mandarynki. Wszystko to sprawia, że już przed użyciem tego peelingu czujemy się fantastycznie (a właściwie chyba bardziej przed użyciem). Peeling jest przyjemny, ale głównie ze względu na piękny zapach (cudny, niebiański) i delikatny (dla wielu osób będzie zbyt delikatny) masaż. Bardzo negatywnie oceniam jego dużą skłonność do odczepiania się od skóry i trudności z naniesieniem w ogóle, spływa, spada i odpada. Resztkami można dopiero wykonać masaż. Jak już wspomniałam, masaż Geomar jest delikatny, spodziewałam się więcej. Po zmyciu peelingu skóra jest gładka, ale nie jest to efekt spektakularny, nawet peeling Hean za 9.90 robi więcej ;) O ile Geomar pozostawia warstwę, przed którą tak przestrzegał producent, że w ogóle i ojeju, to jest to efekt chwilowy. Bardziej można było mówić o warstwie peelingu innego, polskiego- z solą iwonicką. Geomar "olejował" ciało na tyle, aby można było zapomnieć o tym, żeby samoopalacz zadziałał (jeśli ktoś nakłada, ja czasem tak) i na tyle słabo, aby skóra nie wymagała balsamu. Tak więc efekt był jaki był. Jeżeli wykonałam masaż Geomar na skórze, którą depilowałam np. 2 dni temu, odczuwałam spore podrażnienie skóry, chyba z powodu soli, więc odczucie było naprawdę nieciekawe. Musiałam więc szczególnie przy Geomar pamiętać, aby odczekać ileś dni po depilacji. I co z tego, skoro włosy odrosły i należało akurat wtedy podjąć działania depilacyjne. Na pewno nie można uznać tego peelingu za tańszy odpowiednik Thalasso Scrub Collistar\'a, na pewno też nie jest to droższy odpowiednik peelingów drogeryjnych, bo one są troszkę lepsze. Ale interesują mnie pozostałe gatunki Geomar\'a, oprócz zielonego, który kupiłam w szczęśliwie małej wersji (85 g na dwa kompletne zabiegi na całe ciało), są opakowania brązowe, czerwone i być może one wykazują jakieś inne działanie, co niezmiernie mnie ciekawi. Z tym, że te inne kolory wystepują tylko w wersji w słoikach plastikowych 600 g. I tu pojawia się refleksja, że te duże opakowania chyba też opłaca się nabyć. Na koniec podsumowanie: na pewno należałoby wziąć pod uwagę dobry skład peelingów Geomar. Poza tym, jeśli komuś spodoba się ładny zapach, będzie do tego kosmetyku wracać. Używam tego produktu od: 1 mies. Ilość zużytych opakowań: 1 x 85 g