Peelingi do ciała

Douglas Collection Home Spa, La Residence Seathalasso Body Scrub Peeling solny do ciała

• 4 listopada 2024 o 11:38
    Bardzo miękka skóra
    Douglas Collection Home Spa La Residence Seathalasso Body Scrub to peeling solny, który świetnie sprawdza się w domowej pielęgnacji. Ma przyjemną, odświeżającą konsystencję i zawiera drobinki soli, które skutecznie złuszczają martwy naskórek, pozostawiając skórę gładką i miękką. Zapach jest relaksujący i kojarzy się z luksusowym spa, co dodaje wyjątkowości rytuałowi pielęgnacyjnemu. Skóra po użyciu jest dobrze oczyszczona i odżywiona, bez uczucia przesuszenia. To dobry wybór, jeśli szukasz skutecznego peelingu z dodatkiem odrobiny luksusu.
    W perfumerii
  • 28 sierpnia 2024 o 13:24
    niestety zostawia bardzo tłustą warstwę
    Zakupiłam sobie komplet pielęgnacji ciała Douglas i mam mieszane odczucia. Rozumiem, że po peelingu skóry wskazane jest jej nawilżenie, ale niektóre kosmetyki, w tym również ten produkt zostawiają tłustą, lepką warstwę, którą można wręcz zeskrobywać paznokciami. Takie coś kompletnie dyskwalifikuje ponowny zakup. Zalety: -ładny zapach -dobrze ściera martwy naskórek -wydajny -przyjemne dla oka opakowanie Wady: -cena -lepka i tłusta warstwa na skórze
  • 19 czerwca 2024 o 12:50
    super złuszczenie, zapach do zmiany
    Jako miłośniczka peelingów bardzo ucieszyłam się, gdy w paczce ambasadorskiej od Wizaż.pl znalazłam ten oto scrub, za co serdecznie dziękuję. Lubię tego typu kosmetyki, które intensywnie drapią, ale robią to na tyle delikatnie, że nie rysują i nie podrażniają naskórka. Lubię mocno odczuwać drobinki, jak masują skórę, ale nie chcę po zakończonym zabiegu leczyć ran. - OPAKOWANIE: kosmetyk zamknięty jest w poręcznym słoiku o zaokrąglonym dnie, co pozwala łatwiej wydobyć jego resztki. Zamknięcie stanowi nakrętka w szarawym odcieniu, a przed wścibskimi łapkami chroni preparat aluminiowe zabezpieczenie. - KONSYSTENCJA: kosmetyk składa się z mnóstwa drobin, które mocno zagęszczają go powodując, że wraz z innymi elementami tworzy wręcz pastę, która swobodnie sunie po lekko zwilżonej skórze. - ZAPACH: hmmmm... miałam nadzieję, że seria Home Spa to będzie coś relaksującego, opakowanie przywodzi na myśl morskie klimaty... i na to się nastawiłam. A mamy tu, jak już oceniły to Recenzentki wcześniej, zapach proszku do prania i to takiego sobie. Dla mnie jednak jego intensywność nie była drażniąca więc była to cecha neutralna, ale zarazem rozczarowująca. - DZIAŁANIE: na ogół solnych peelingów nie używam, bo przesuszają mi skórę i powodują podrażnienia, a tu miła niespodzianka. Zaryzykowałam i nic złego się nie wydarzyło. Wręcz przeciwnie. Drobiny, których nie sposób zliczyć, wykonują swoją pracę idealnie, a jednocześnie pozwalają na dłuższy masaż, jeśli mamy na to ochotę, bo nie znikają szybko. Kosmetyk dobrze trzyma się ciała w trakcie zabiegu. Lekko zwilżałam skórę, ale nie mocno, chciałam jedynie wspomóc nieco poślizg, ale jednocześnie zagwarantować sobie mocniejsze doznania bo, jak wspomniałam, lubię czuć jak drobinki mocno drapią. Skóra może być lekko zaczerwieniona, ale to znika po chwili, a co najważniejsze, drobiny nie rysują skóry, nie ranią i nie podrażniają. Co też dla mnie ważne, bo to peeling solny, nie wysusza on mojej przesuszającej się skóry. Zapewne inne składniki kosmetyku dbają o to. Jednak nie ma tu mowy o tłustej warstwie, którą pozostawiają czasem preparaty tego typu, a której bardzo nie lubię. Po zastosowaniu kosmetyku ciało jest przyjemnie sprężyste, wygładzone i miękkie w dotyku. Lepiej też chłonie balsam czy krem nakładany po osuszeniu skóry. Takich efektów oczekuję od peelingów i tu to dostaję. Nie jest to niestety kosmetyk wydajny, wystarczy na kilka użyć.
    Zalety:
    • świetnie usuwa martwy naskórek
    • wygładza
    • pozostawia skórę miękką i sprężystą
    • skóra lepiej chłonie kosmetyki nawilżające
    • nie wysusza skóry
    • nie podrażnia
    • mnóstwo drobinek
    • mocno odczuwalnie masuje
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • zapach nie zachwyca
  • 10 czerwca 2024 o 13:11
    Złuszcza naskórek
    Jeśli szukasz peelingu do ciała, który nie tylko złuszczy martwy naskórek, ale również zapewni Ci chwilę relaksu w domowym spa, to koniecznie wypróbuj **Douglas Collection, Home Spa, La Residence Seathalasso Body Scrub**. **Plusy:** * **Skuteczne złuszczanie:** Peeling zawiera drobinki soli morskiej, które skutecznie usuwają martwy naskórek, pozostawiając skórę gładką i miękką. * **Nawilżenie:** Formuła peelingu wzbogacona jest o olejki pielęgnacyjne, które zapewniają skórze odpowiednie nawilżenie i zapobiegają jej przesuszeniu. * **Odprężający zapach:** Peeling ma przyjemny, orzeźwiający zapach morza, który działa relaksująco i umili Ci kąpiel. * **Przyjemna konsystencja:** Gęsta konsystencja peelingu dobrze się rozprowadza po skórze i pozwala na dokładny masaż. * **Łatwo się spłukuje:** Peeling łatwo się spłukuje pod prysznicem, nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze. * **Atrakcyjna cena:** Peeling dostępny jest w przystępnej cenie, co czyni go atrakcyjnym wyborem. **Minusy:** * **Może być zbyt mocny dla wrażliwej skóry:** Drobinki soli morskiej mogą być zbyt mocne dla osób o wrażliwej skórze i powodować podrażnienia. * **Ograniczony efekt wygładzenia:** Peeling dobrze złuszcza, ale nie zapewnia spektakularnego wygładzenia skóry. * **Zapach może się nie każdemu spodobać:** Chociaż zapach jest przyjemny i orzeźwiający, to może nie odpowiadać wszystkim użytkownikom. **Ocena:** 4/5 **Dodatkowe informacje:** * Pojemność: 200 ml * Cena: około 30 zł * Zapach: morski Peling do ciała o przyjemnym morskim zapachu, który skutecznie złuszcza naskórek.
  • 6 września 2023 o 17:40
    Złuszcza fajnie, ale czemu pachnie jak proszek do prania?!
    Dawno nie czułam się tak rozczarowana, jak podczas testu kosmetyków Douglas Home Spa. Naprawdę. Oczekiwałam hitu na miarę kultowych kosmetyków Rituals, a dostałam kiepskie (prócz recenzowanego peelingu) produkty, w niedopracowanych opakowaniach i o zapachu tanich detergentów. Scrub jest najlepszym elementem tego zestawu, oczywiście biorąc pod uwagę samo działanie - bo zapach to osobna kwestia. PLUSY: + Estetyczne i wygodne opakowanie - tutaj nie mam się do czego przyczepić. Plastikowy, zakręcany słoik, odporny na upadki, praktyczny - jest ok. Szata graficzna miła dla oka. + Fajna konsystencja - peeling jest solny, dosyć zbity, ale nabiera się go z łatwością i nie spływa ani nie odrywa się kawałkami od skóry. Można swobodnie wykonać masaż, a olejkowa baza nie tylko to ułatwia, ale sprawia również, że po peelingu ciało jest miękkie i gładkie. + Peeling nieźle złuszcza, mimo, iż nie jest to typowy, gruboziarnisty zdzierak - początkowo wydawało mi się, że będzie zbyt słaby, ale radzi sobie dobrze nawet na tych ''trudniejszych'' partiach, typu biodra, pośladki, uda czy brzuch. Skóra jest naprawdę wygładzona, mięciutka i apetyczna, prezentuje się naprawdę dobrze i co ważne, nie jest ani wysuszona, ani podrażniona. + Peeling nie uczulił mnie. MINUSY: - Zapach, który dla mnie jest totalnie nie do przejścia. Już pianka pachniała mi dziwnie (powtórzę za maladagą - jak kostka do kibla połączona z płynem do płukania), ale zapach peelingu powalił mnie totalnie. To aromat taniego, kwiatowego proszku do prania. Paskudny, syntetyczny i duszący. Tak, czuję się po tym peelingu jakbym była w SPA - w pomieszczeniu gospodarczym. - Kiepska wydajność - peeling starczył mi na niecałe 3 użycia na całe ciało. - Zbyt wysoka cena - za te pieniądze można mieć naprawdę fajny produkt, który będzie nie tylko działał, ale i relaksował mnie swoim upajającym aromatem. Reasumując - mimo niezłego złuszczania nie sięgnę po ten peeling ponownie, głównie z powodu tego okrutnie duszącego, proszkowego zapachu. Wiem, że to kwestia gustu, ale takie skojarzenia mam nie tylko ja, więc ewidentnie coś Douglasowi nie wyszło. Nie polecam - lepiej kupić peelingi Rituals lub Nacomi!
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl