Lakiery klasyczne

Oriflame The One, Ultimate Gel Nail Lacquer Żelowy lakier do paznokci

• 1 czerwca 2021 o 15:31
    41188 Cashmere Rose
    Mam odcień Cashmere Rose i ten kolor jest przepiękny. Zamówiłam sobie ten lakier w poprzednie wakacje i używam z przyjemnością do tej pory. Jak do tej pory jeszcze nie zasechł, lekko zgęstniał, ale to normalne biorąc pod uwagę częstotliwość używania przeze mnie. Aplikacja jest bezproblemowa i bardzo przyjemna. Lakier ma doskonałą pigmentację i krycie - mi zawsze wystarczy jedna warstwa lakieru i na to przeźroczysty lakier nawierzchniowy. Lakier dosyć długo schnie. Efekt końcowy jest bardzo fajny. Paznokcie są błyszczące, na pierwszy rzut oka faktycznie można pomylić je z hybrydą. Jeżeli chodzi o trwałość sam lakier nie wytrzymuje długo w idealnym stanie na paznokciach (coś 3-4 dni), ale w połączeniu z żelowym lakierem nawierzchniowym moje paznokcie nie wymagają poprawek nawet do 10 dni. Po tym czasie zauważam lekko starte końcówki (nie odpryskuje). Ogólnie polecam, ale uważam że jego cena powinna wynosić max 12 - 14 zł.
    Zalety:
    • piękny kolor
    • efekt błyszczących, żelowych paznokci
    • pigmentacja i krycie
    • nie odpryskuje
    • wygodny aplikator
    Wady:
    • zawyżona cena
    • sam lakier nie utrzymuje się bardzo długo na paznokciach , ale w połączeniu z nawierzchniowym lakierem żelowym już tak
    U konsultantki
  • 3 kwietnia 2021 o 13:50
    3 razy NIE
    Nałożyłam warstwę lakieru, odczekałam pół godziny i nałożyłam cienką warstwę top coat the one dedykowanego do tego lakieru. Top coat rozmazywał wcześniej nałożony lakier w taki sposób, że powstały prześwity. o kolejnych 30 minutach paznokcie nadal nie wyschły. Ten lakier to porażka.
  • 3 kwietnia 2021 o 13:36
    Dużo lakieru się marnuje bo szybko wysycha w buteleczce
    Recenzuje odcień Mulberry Wood-jagodowy fiolet. Buteleczka zawiera 8ml produktu i ma kształt charakterystyczny dla lakierów tej marki. Okrągła w przekroju butelka z czarną zakrętka. Pędzelek na długim trzonku, dość gruby. Wygodnie i szybko się nim maluje Konsystencja w sam raz. Nie wylewa się na skórki , dobrze się nakłada. Pigmentacja ogólnie na plus, kolor jest identyczny w butelce jak na paznokciach. Krycie zadowalające choć dwie warstwy są konieczne bo po jednej mogą pojawiać się prześwity . Czas wysychania standardowy nie jest to produkt z grupy tych „60 sekund” Cena nie najniższa bo na promocji zapłaciłam 15 zł, patrząc że najczęściej kupuje lakiery z Avonu które kosztują 9zł bo różnica 6 zł jest dość spora. Lakier faktycznie daje żelowe, błyszczące wykończenie. A teraz najważniejsze trwałość Nie jest ona jakaś powalająca .Przy mojej pracy gdzie używam klawiatury komputera końcówki ścierają się po ok. 4 dniach Minusem jest to ze szybko gęstnieje w buteleczce. Użyłam go 10 razy i już połowa lakieru do wyrzucenia bo lakier ciągnie się nie nie da się równo nałożyć. PLUSY - duży wybór kolorystyczny -mocna pigmentacja -żelowy efekt - szeroki pędzelek - czas wysychania standardowy - elegancka buteleczka -trwałość nie dłużej niż 4 dni MINUS - lakier szybko zasycha w opakowaniu
    U konsultantki

Zobacz także inne Lakiery klasyczne