Maseczki klasyczne

KDK SP. Z O.O.
APIS Maska Łagodząca po Zabiegu Kwasami 200ml
Bodyland.pl

• 31 grudnia 2023 o 13:04
    Mimo pewnych niedogodności dla mnie to rewelacyjny produkt
    Dawno temu,kiedy zaczynałam swoją przygodę z kwasami w profesjonalnym salonie kosmetycznym maseczka po kwasach była czymś normalnym. Później kiedy przerzuciłam się na zabiegi domowe nie do końca wiedziałam który kosmetyk będzie najlepszy, więc po prostu nie nakładałam maski. W tym roku przerzuciłam się na kwasy Apis i zaopatrując się w nie kupiłam cały zestaw:kwas, neutralizator i właśnie recenzowaną maskę. Super sprawa, że producent pomyślał o stworzeniu pełnego zestawu do zabiegu. Maska łagodząca zamknięta jest w dużym zakręcanym opakowaniu. Jej formuła jest bardzo gęsta,glinkowata,przy każdym użyciu trzeba ją wymieszać o czym producent informuje. Kolor biały,po nałożeniu jesteśmy jakby mocno zagipsowani. Kwas glikolowy w stężeniu 50% jest dość mocny i bezpośrednio po zabiegu bardzo czerwieni mi skórę. Ta maska w sposób rewelacyjny maskuje to zaczerwienienie, dodatkowo cudownie zamyka moje pory,co jest zmorą przy mojej mieszanej cerze. Czasem używam tej maski tak po prostu aby właśnie podomykac pory. Dużym mankamentem jest to,że maska mocno osypuje się w trakcie zasychania ale jestem w stanie jej to wybaczyć że względu na efekt końcowy.
  • 28 listopada 2023 o 9:25
    Po miesiącu trafił do kosza...
    Kupiłam kompleksowo z marki APIS kwas migdałowy, żel neutralizujący i właśnię tą maskę. Na początku byłam zachwycona działaniem tego produktu, bardzo rozjaśniał skórę po kwasach i naprawdę wyciszał/łagodził. Ale co z tego, jak maska po miesiącu nie nadawała się już do użytku. Całe opakowanie muszę wyrzucić, ponieważ zaschła na kamień, nie da się jej używać. Dodałam trochę wody myślałam, że może ją jakoś uratuje, ale porobiły się tylko grudki. Pomimo dobrego działania więcej jej nie kupię i nikomu nie polecę przez to, że praktycznie cały produkt muszę wyrzucić do kosza. A naprawdę zapowiadała się świetnie...
  • 16 maja 2023 o 20:49
    Przyjemne ukojenie po zabiegu kwasami
    Maski użyłam po domowym zabiegu kwasami. Zakupiłam zestaw Apis: Kwas migdałowy 40% o pH 1,5 + Żel neutralizujący (chłodzący) kwasy + Maska łagodząca. Wszystko świetnie się spisało. Maska złagodziła co miała złagodzić, zatem efekt osiągnięty :) Domowe SPA na plus. Bez konieczności wizyt w gabinecie kosmetycznym.
    Zalety:
    • Cena, wydajność, skład
  • 13 czerwca 2022 o 13:53
    Daje dobre ukojenie skóry po zabiegu.
    Maski używam po zabiegu kwasem glikolowym 35%. Kwas w tym stężeniu nie działa na mnie mocno ale mimo wszystko buzia jest po nim zaczerwieniona i lekko podrażniona. Maska nałożona po zabiegu koi, odpręża i delikatnie zamyka pory. W składzie znajduje się tlenek cynku, który jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym, przyspiesza procesy gojenia naskórka i usuwa przebarwienia. Poza tym jest jeszcze wyciąg z arniki obkurczający naczynka, glinka kaolinowa i ekstrakt z mimozy wzmacniający naczynia i zmniejszający zaczerwienienia. Maska znajduje się w dużym plastikowym pojemniku, który spokojnie mógłby pomieścić dwa razy tle kosmetyku. Po otworzeniu trzeba ją wymieszać (plus za instrukcję na wieczku maski) jest bardzo gęsta. Dobrze rozprowadza się na skórze. Ma biały kolor, zapach "glinkowy", nie jest dla mnie nieprzyjemny i po chwili jest niewyczuwalny. Nakładam jej dość dużo więc nie wysycha szybko na skórze ale tam gdzie była cieńsza warstwa szybko zastyga i bardzo się osypuje. Tak więc lepiej nie wychodzić z nią z łazienki. Trudno się zmywa. Zawsze muszę przynajmniej dwa razy powtarzać mycie bo jak tylko skóra trochę wyschnie wyglądam jak gejsza. Ale nic to bo maska jest naprawdę dobra w łagodzeniu podrażnień po kwasach, pory skóry są ściągnięte, skóra wygładzona, miękka i uspokojona. To wynagradza trudy związane z jej zmywaniem.
    Zalety:
    • łagodzi,
    • regeneruje,
    • nawilża,
    • ściąga pory,
    • jest wydajna.
    Wady:
    • bardzo osypuje się po wyschnięciu,
    • trudno się zmywa,
    • pojemnik jest za duży w stosunku do ilości kosmetyku.
  • 10 czerwca 2020 o 10:08
    Kojąca
    Użyłam jej kilka razy po zabiegu kwasem salicylowym i rzeczywiście maska ładnie koi zaczerwienienia i podrażnienia. Zapach raczej neutralny. Gdy trzyma się ją na twarzy dłużej niż 5 min to zaczyna się kruszyć i trochę ściąga twarz. Ciężko ją utrzymać na twarzy tak długo jak proponuje producent. Po zmyciu jest wszystko w porządku. Jednakże warta wypróbowania ze względu na działanie kojące i regenerujące skórę.
    Zalety:
    • działanie kojące i regenerujące
    • pojemność
    • cena adekwatna do jakości
    Wady:
    • nie da się jej utrzymać na twarzy tak długo jak proponuje producent
    • trochę ściąga twarz, ale po zmyciu już nie ma tego uczucia