Emolium Dermocare emulsja na suchą skórę głowy, 100 ml
38,99 zł
Emolium emulsja na suchą skórę głowy 100ml
40,19 zł
Emulsja na suchą skórę głowy Emolium dostarcza substancji zgodnych z fizjologią skóry, które utrzymują prawidłowe nawilżenie. Dzięki starannie dobranej formule, bogatej w substancje naturalnie występujące w skórze oraz przywracające fizjologiczną równowagę, preparat działa: Intensywnie nawilżająco NMF (2%), hialuronian sodu (1%) oraz kompleks aminokwasów (0,5%) zapewniają prawidłowe nawilżenie skóry, działając na dwa sposoby: wiążą wodę w skórze oraz zapobiegają jej przeznaskórkowej utracie. Ich działanie wzmacnia phytantriol (0,2%). Łagodząco Dekspantenol (2%) łagodzi podrażnienia i stymuluje regenerację komórek skóry. Phytantriol (0,2%) zwiększa skuteczność wnikania dekspantenolu i aminokwasów oraz poprawia ich efektywność. Przeciwświądowo Trójglicerydy oleju z kukurydzy (1%) działają przeciwświądowo. Zmniejszają podatność skóry na odczyny zapalne i podrażnienia. Nie powoduje przetłuszczania się włosów.
Zastosowanie: Nawilżanie i pielęgnacja skóry głowy: suchej i bardzo suchej;
w chorobach przebiegających z suchością skóry (m.in. atopia, łuszczyca, łupież suchy); wspomagająco przy intensywnych kuracjach, w których skutkiem ubocznym jest suchość skóry (m.in. zapobiegających trądzikowi i łysieniu).
Skład: Aqua, Cetearyl alcohol, Dicaprylyl carbonate, Panthenol, Ceteareth-25, Zea mays oil, Sodium Hyaluronate, Wheat amino acids, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium PCA, Glucose, Urea, Glutamic acid, Lysine, Allantoin, Lactic acid, Propylene glycol, Polyquaternium-37, Propylene glycol dicaprylate/dicaprate, PPG-1 Trideceth-6, Phytantriol, PEG-8, Tocopherol, Ascorbic acid, Ascorbyl palmitate, Citric acid, Disodium EDTA, Sodium hydroxide, Parfum.
Cena: 25zł / 100ml
/S/
Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:
Ta emulsja najlepiej nadaje się do natychmiastowego ukojenia suchej skóry głowy i to najlepiej w dzień, gdzie nie wychodzimy z domu. Producent zaleca nakładać produkt aż dwa razy dziennie, po umyciu włosów. Jest to trudne, ponieważ bardzo łatwo przesadzić z ilością tego preparatu i dać go za dużo. Powstaje wtedy efekt skorupy na głowie, włosy są posklejane i wyglądają jak tłuste. Trzeba go naprawdę niewiele by był niewidoczny na włosach. Uważam, że produkt ma wygodny aplikator, ale jest bardzo rzadki. Konsystencja w formie takiego mleczka, biała. Butelka dość sztywna, trzeba dosyć mocno zdusić by coś wyleciało. Efekty które daje ta emulsja są natychmiastowe, ale krótkotrwałe. Emulsja koi skórę głowy, daje nawilżenie, a nawet lekko chłodzi. Zmywa się dosyć łatwo, choć bardzo łagodne szampony mogą sobie nie poradzić, gdy użyjemy zbyt dużo emulsji,
Zmagam się z AZS na skórze głowy. Ten produkt stosuję do nawilżania na co dzień.
Emulsja pomaga mi zachować nawilżoną skórę głowy w ciągu dnia, niwelując uczucie swędzenia. Produkt koi podrażnioną skórę, łagodząc podrażnienia. Jest w tym naprawdę dobra, różnicę widać już po pierwszym użyciu. Przy dłuższym, regularnym stosowaniu widać znaczą poprawę stanu skóry głowy.
Producent zaleca stosowanie emulsji po myciu włosów oraz tak często, jak zachodzi potrzeba. Jak z każdym preparatem nawilżającym, najlepsze efekty przynosi stosowanie jej m.in. 2 razy dziennie.
Produkt nałożony w odpowiedniej, niewielkiej ilości, nie tłuści włosów, nie obciąża ich.
Produkt posiada wygodny aplikator, który pozwala na precyzyjne nałożenie produktu. Niestety opakowanie jest dość twarde, co pod koniec lekko utrudnia całkowite wydobycie produktu.
Podsumowując jest to bardzo dobry wspomagacz w walce z bardzo suchą skórą głowy. Jestem z niego bardzo zadowolona.
Mam problem przesuszającej się skóry głowy i szukając produktu, który ukoi mój skalp trafiłam na tę emulsję. Efekt jakiś jest, ale dość krótkotrwały. Z mojego doświadczenia produkt nadaje się raczej do doraźnego stosowania u osób, które nie mają poważnych intensywnych problemów przesuszenia skalpu, w przypadku potrzeby szybkiego ukojenia bez długofalowych efektów. Po nałożeniu skóra jest nawilżona, świąd zmniejszony, jednak po kilku godzinach wszystko wraca do stanu pierwotnego, nie ma tutaj niestety mowy o permanentnym ukojeniu. Stosuję ten produkt od grubo ponad roku, nie zauważyłam efektów ubocznych, nie podrażnia, nie uczula.
Emulsja ma raczej lekką konsystencję przypominającą mleczko, która przy poprawnej, umiarkowanej ilościowo aplikacji nie powoduje obciążenia włosów. Jeśli nałożymy jej zbyt dużo włosy się sklejają i wyglądają na tłuste.
Opakowanie wygodne, aplikator bardzo pomocny w nakładaniu produktu na skórę głowy.
Moim zdaniem niezły produkt w sytuacjach kryzysowych - lepsze krótkotrwałe ukojenie niż żadne.
Zalety:
wygodne opakowanie z aplikatorem
daje efekt kojący i nawilżający, choć krótkotrwały - lepsze to niż nic
Raczej nie sprawdzi się u osób borykających się z długotrwałym i silnym przesuszeniem.
Z początku emulsja zredukowała swędzenie i pozornie poprawiła ogólny stan skóry głowy. Z czasem odniosłam wrażenie, że skóra łuszczy się jeszcze bardziej, niż przed rozpoczęciem kuracji tym preparatem.
Produkt jest trochę obciążający dla włosów i najbezpieczniej jest wetrzeć go wieczorem i rano umyć głowę.
Serum niestety się nie spisało. Nie koi, nie nawilża i skóra się dalej łuszczy. Mam wrażenie, że jeszcze bardziej piecze po użyciu w miejscu, które mam uwrażliwione, no po prostu nie. Używam jakieś dwa tygodnie, próbowałam z dwoma szamponami i jest to samo.. Jedyne co zauważyłam to włosy się fajnie po tym układają, ale nie o to w tym serum przecież chodzi.
Od pewnego czasu zmagam się z przesuszona skóra głowy. Poszukuję przyczyny i próbuje działać doraźnie. Produkt zakupiłam na próbę i chyba nie kupię ponownie. Naiwna ja myślałam, że moje problemy się skończą. Niestety nie. Żadnej poprawy, ale też nie ma pogorszenia. Po prostu nic się nie dzieje. Polecam stosować na zaraz po myciu włosów, kiedy są jeszcze mokre. Na suche włosy się nie da, bo wyglądają jakby nie były myte od dwóch lat. Lekko hamuje swędzenie głowy, ale problem powraca. Raczej nie dla mnie.
Kupiłam dla córki- a stosuję też i ja. Jest świetny. Doskonale nawilża, wchłania się ekspresowo, koi podrażnienia, przynosi ulgę w swędzeniu.
Ma konsystencję mleczka, łatwo się rozprowadza nawet przy długich włosach. Nie skleja ich. Początkowo używałam codziennie..z czasem coraz rzadziej.
Zalety:
Dodatkowo wypróbowałam u siebie w przypadku przesuszenia głowy zimową porą ( długie włosy pod czapką). Zadziałał rewelacyjnie- plus ukoił swędzenie głowy i łuszczenie się naskórka.
Produkt kupiłam dla córki na problem z suchą skóra. Nie zauważyliśmy po nim różnicy ale bardziej że względu że rzadko go stosuje ze względu na przetluszczanie włosów po tym preparacie. Aplikacja jest łatwa, trzeba uważać aby zbyt dużo nie nałożyć bo naprawdę włosy po nim są posklejane i wyglądają na tluste
Rewelacyjna emulsja do pielęgnacji skóry głowy. Koi wszelkie podrażnienia i eliminuje uczucie swędzenie skóry głowy. Bardzo dobrze nawilża skórę głowy, przy czym nie obciąża włosów. Opakowanie bardzo wydajne!
Zacznę od ceny, w promocji jak najbardziej do przeżycia, biorąc pod uwagę szybkie zużywanie się produktu. Kupiłam po wizycie u dermatologa na suchą skórę głowy. Myślałam, że będzie to produkt idealny dla mnie, gdyż po nałożeniu pierwszy raz szybko poczułam ulgę. Krótkotrwałą jak się okazało i to bardzo. Koi uczucie swędzenia ale dosłownie na chwilę, za to po kilkukrotnym nałożeniu preparatu w krótkim odstępie czasu, włosy robią się tłuste i ciężkie. Nie jestem zadowolona z efektów. Skończę jedno opakowanie i poszukam czegoś innego.
Moja kolezanka zmagała sie z łuszczyca na głowie, produkt bardzo jej pomógł. Ja natomiast również mam sucha pewnie głowy przez atopie i u mnie rownież sie sprawdził. Co prawda nie raz sprawił, ze włosy wyglądały na tluste ale daje wysoka ocenę za skuteczność i polecam stosować gdy sie nie wychodzi z domu:) cena w aptece 27 zł. Bardzo wydajny.
Produkt ma małą pojemność, która niestety dosyć szybko się zużywa. Nie ma mowy o zastosowaniu preparatu przed wyjściem, ponieważ włosy robią się posklejane, tłuste i nieestetyczne.
Lekko łagodzi swędzenie skalpu, ale w moim przypadku go nie eliminuje. Niestety także nie pomagał w pozbyciu się łuski przy AZS, można powiedzieć że chwilowo koił podrażenienia.
Cena w promocji jest do przełknięcia.
Plusy:
- nawilża
- poprawia stan skóry
- łagodzi
- duża ulga dla skóry, uczucie jakby była ciągle pod prysznicem
- nie podrażnia
- wygodny w użyciu
Minusy:
- jednak trochę zlepia włosy, chyba że nałoży się go na mokre
- szybko się kończy
- cena
Moja siostra miała problem ze swędzeniem skóry głowy i łuszczeniem się skóry z powodu gęstych włosów i nie suszenia przed spaniem. Pomógł po zaledwie dwóch myciach przestała swędzieć ją skóra a po około 2 tygodniach problem zniknął na dobre :). Używa go sporadycznie, by problem po odstawieniu nie powrócił. Polecam każdemu. :)
Używam tego produktu od: 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: niecałe 2
Ta emulsja naprawdę pomaga. Miałam problem z suchą skórą głowy, w szczególności na lini włosów. Juz po pierwszym użyciu miałam mniej suchych skórek a swędzenie praktycznie przeszło. Już po 3 czy 4 użyciu problem zniknął. Później używałam go tylko profilaktycznie. Jak na obecną chwilę problem nie powrócił.
Odjęłam produktowi pół gwiazdki, gdyż produkt jednak obciąża włosy, więc wtarcie go jak się ma suche włosy i wyjście gdziekolwiek nie wchodzi w grę By uniknąć obciążenie włosów (EMULSJI NIE UŻYWA SIĘ ZARAZ PRZED MYCIEM GŁOWY) używałam go od razu po uymyciu głowy, jak miałam mokre włosy, lub wcierałam na noc, a rano myłam głowę (i to jest chyba optymalny sposób). Jednak dla efektów da się to wszystko przeżyć, jednak to produkt leczniczny a nie kosmetyczny...
Wydajność: wystarczy mała kapka roztarta na dłoni, mała buteleczka produktu starcza naprawdę na długo
Zapach: delikatny, mnie przypomina zapach kremu nivea
Produkt nie podrażnił mnie, ani nie uczulił
Koi i nawilża, ale tylko zaraz po nałożeniu na skalp. Po zmyciu po nawilżeniu nie ma śladu. A nakładać można tylko na noc, bo tworzy z włosów klucha.
Używam tego produktu od: 1 miesiąc
Ilość zużytych opakowań: jedno
Borykałam się z problemem suchej i swędzącej skóry głowy. Wcześniej używałam przez długi czas oleju kokosoewego do olejowania włosów i nawet nie zdawałam sobie sprawy jak dba o moją skórę głowy, dopóki nie przestałam ...
Na szczęście emolium przyniosło ulgę od pierwszego użycia :)
+ działa od pierwszej chwili (przy pierwszym użyciu przez pierwsze kilkanaście minut okropnie swędziała mnie głowa, ale potem przestało i od tego momentu nic nie swędzi ) )
- zdecydowanie nie do stosowania po umyciu włosow - moje po nalożeniu może nie są tłuste, ale takie brudne, nieświeże - stosuję więc na noc i rano myję głowę :)
- cena dość wysoka, a obawiam się jaki będzie stosunek cena/wydajność bo zużywam dość dużo
Używam tego produktu od: dwoch tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Emulsja ma konsystencje leciutkiego mleczka i producent zaleca stosowac ja po umyciu glowy. Ja niestety nie moge sobie tego wyobrazic bo przetluszcza wlosy w miejscu gdzie ja nalozylam. Wtarlam ja w skore, ale niestety nic to nie dalo. Jesli chodzi o dzialanie samego produktu to jest bardzo w porzadku, nawilza skore glowy i eliminuje lupiez i swedzenie. Ja stosuje preparat na noc, po czym rano go zmywam.