Kolejny piękny zapach od CH.
Słynne buciki od Caroliny Herrery uwielbiam. Każdy jeden bo mają w sobie coś takiego co zawsze mnie przyciąga i dzięki czemu zostaję z nimi na dłużej. Kiedy powąchałam wersję Supreme przepadłam tak samo jak przy klasyku i wersji Legere.
Perfum zapakowany jest w kultowy jak dla mnie, znany wielu osobom, flakon w kształcie szpilki. Zmienia się jedynie kolorystyka, faktura. Ten tu jest oprószony brokatem, przypomina but idealny na bal, karnawał, wieczorową kolację co chyba wiąże się z przeznaczeniem tego zapachu (idealny na takie okazje). Flakon bardzo ciekawie się prezentuje na półce, zwłaszcza gdy towarzyszą mu inne buciki.
Zapach jak na mój gust ma z klasyczną wersją coś wspólnego, ale jednocześnie dodane są inne składniki, które sprawiają, że staje się przy tym oryginalny i przez to piękny. Po spryskaniu skóry na pierwszy ogień idą nuty głowy - jeżyny i jaśmin - słodki, a jednocześnie soczysty, nienachalny, niemulący czy ulepny, w żadnym wypadku nie jest tandetnie cukierkowy, i myślę, że to dzięki zbalansowaniu owocu kwiatem. To ta nuta, w połączeniu z nutami wanilii, które uwielbiam, sprawiła, że od razu stwierdziłam, że "tak, to mi się zdecydowanie podoba". Jaśmin i wanilia są czymś co naprawdę uwodzi moje nozdrza, wdziera się w nie i sprawia, że chcę z tym zapachem zostać na dłużej bo jest to połączenie słodkie, ciężki i jednocześnie jakby soczyste. Z czasem pojawiają się nuty serca, znana z wersji klasycznej tuberoza oraz bób tonka, nuty, które nadają temu zapachowi pazura, czegoś wyjątkowego, czegoś co sprawia, że ten zapach naprawdę uzależnia, z resztą tak samo jak klasyk, bo od tego momentu jest ciut do niego podobny, ale jednocześnie jest przy tym nieco bardziej słodkawy. Po tych pierwszych godzinach kiedy zapach jest gęsty, ciężki, otulający, tak jak w sumie lubię najbardziej, staje się nieco wytrwaniejszy, słodycz odrobinę ustępuje, robi się przy tym bardziej drzewny i aromatyczny, zapewne dzięki wetywierii. Dla mnie jest to zapach piękny, konkurujący z wersją podstawową, zapach idealny na chłodne dni, wieczory, w sam raz na randkę, bal czy wieczorne wyjście, choć ja sama noszę go bez względu na porę dnia bo zwyczajnie jestem nim zachwycona. Projekcja jest bardzo dobra, wyczuwalny jest z dużej odległości. Niestety jest mały minus, jest on mniej trwały niż klasyk, wyczuwam go krócej, a szkoda bo zapach jest rewelacyjny. Zapach podoba się nie tylko mi, zwraca uwagę i jest komplementowany. Warto przy wyborze sprawdzić jak zachowuje się na własnej skórze bo niestety wiele zależy od jej pH. Moja skóra zapachy od CH zdecydowanie uwielbia tak samo z resztą jak mój węch. Ze wszystkich dostępnych bucików od CH ten plasuje się w czołowej 3 - obok klasyka i wersji Legere.
Zapach nie powoduje reakcji alergicznych, nie zapycha skóry, nie powoduje krostek, nie robi plam na ubraniu jeśli się przypadkiem spryska.
Cena nie jest niska, zwłaszcza stacjonarnie, ale ja uwielbiam zapachy od CH i nie żałuję zakupu. Warto polować na promocje.