Carolina Herrera, Good Girl EDP

zobacz więcej ofertzwiń
REKLAMA
Pojemność 50 ml
Cena 359,00 zł

Good Girl marki Carolina Herrera to perfumy dla kobiet z 2016 r. Twórcą kompozycji zapachowej jest Louise Turner.
Kategoria: orientalno - kwiatowe
Nuty zapachowe:
nuta głowy: migdał, kawa, bergamotka, cytryna
nuta serca: jaśmin wielkolistny, tuberoza, irys, róża bułgarska, kwiat pomarańczy
nuta bazy: bób tonka, kakao, drzewo sandałowe, wanilia, pralina, cynamon, cedr, drzewo kaszmirowe, paczula, bursztyn piżmo.

Cechy produktu

kwiatowe, orientalne
Rekomendacja
na wieczór
Pokaż wszystkie Schowaj

Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!

Dodaj go do naszej bazy!

Recenzje 282

Średnia ocena użytkowników: 4,5 /5
Więcej ocen Schowaj
76% jesień/zima 24% wiosna/lato

4 /5

• Flakon: 3

Piękny zapach w tandetnym flakonie

Turbo trwałe wieczorowe w mojej opinii perfumy ze względu na orientalno-kwiatowe nuty. Orient jest tutaj dominujący przez co zapach jest doskonały na wieczór oraz zimę. Od razu po aplikacji wybija się nuta przytłoczonego jaśminu w połączeniu z migdałem co dodaje charakteru temu zapachowi. Po x godzinach noszenia zapach słabnie jednak nadal jest dość mocno wyczuwalny. Dość długo utrzymują się na ubraniu na skórze trochę krócej, jednak i tak dłużej niż inne perfumy, wody toaletowe. Zapach nie jest oczywisty, głęboki, otulający. Jednak do minusów zaliczam niestety łatwość podrobienia ilość podróbek tego zapachu znalazłam kilka dość mocnych podróbek co zniechęca z lekka na wydanie kilkuset złotych na oryginalny flakon. Zapach jest niezwykle intrygujący i zbiera wiele komplementów również wśród mężczyzn. Niestety jest dość popularny na ulicy jestem w stanie wyczuć ten zapach często. Ostatnia rzecz - flakon - dla mnie jest kiczowaty, nieporęczny i nijak według mnie ozdabia toaletkę. Za każdym razem wzdrygam się jak go widze, jednak sam zapach rekompensuje okropny design flakonu. Wiem, że są dwa obozy kobiet - zachwyconych tym flakonem i drugi - mój obóz, którym flakon się nie podoba.

Kupiony w: Otrzymałam w prezencie

Elegancka szpilka

Pierwszym atutem tych perfum, jest przede wszystkim ich wygląd, piękna i smukła granatowa butelka w kształcie szpilki ze złotym obcasem. Zapach słodki, ale wyrazisty. Jak dla mnie najlepszy na wieczór. Dodaje zmysłowości i delikatności. Otulona tym zapachem, możesz się poczuć jak gwiazda :)
Polecam

Klasyk

Uwielbiam te perfumy, zakochałam się w nich od razu gdy tylko poczułam je na swojej skórze. Jestem fanką perfum, które wyróżniają się swym słodszym zapachem, dlatego w moim przypadku Good Girl to strzał w dziesiątkę. Utrzymują się u mnie na skórze przez cały dzień. Inną, wyróżniającą się cechą tych perfum jest oczywiście piękny flakon, bardzo poręczny w swym użyciu.

Najpiękniejsza szplika

To, co sprawia, że te perfumy są wyjątkowe, to ich trwałość. Już od pierwszego psika można poczuć migdały w nutach głowy, co stanowi początek tego magicznego doświadczenia. Następnie serce zapachu, wypełnione jaśminem i tuberozą, otwiera się po kilku minutach, tworząc niezwykle kobiecy i uroczy bukiet. Nie zliczę ile osób spytało się mnie, co to za perfumy, ponieważ zapach jest tak piękny i zaskakujący. Czasami wracam do domu wieczorem i wciąż czuję zapach na swojej skórze.

Ten zapach należy do grupy orientalnych i kwiatowych perfum, co nadaje mu niezaprzeczalny urok. Jest elegancki, zmysłowy i pewny siebie.

Piękne opakowanie, trwałość zapachu, który przyciąga uwagę i zostaje zapamiętany na długo, to wszystko sprawia, że te perfumy są dla mnie absolutnie niezastąpione.

• Flakon: 5

But warty swojej ceny :) ????

Przepiękny kobiecy zapach.
Czasami szkoda mi go używać, wiem że to dziwne.
Zapach wart swojej ceny. Piękny, kobiecy , pachnie luksusem i ciepłym wiatrem.
Rozpoznawalny flakon, który niestety jest już używany przez inne tanie linie...a szkoda.

Kupiony w: Inna perfumeria

Wyrazisty i słodki

Wyrazisty, słodki, ciepły zapach. Idealny zarówno na dzień jak i wieczorne wyjście. Mimo tego nie duszący. Wszystko zamknięte w niezwykle kobiecej buteleczce. Polecam

Kupiony w: Perfumeria Sephora

Cudowne

Piękny, elegancki i z klasą! Dla mnie idealny na specjalne okazje lub wieczorowe wyjścia, gdyż na co dzień jestem fanką "świeżaków". Świetnie się sprawdzi również chłodniejszą jesienno zimową porą. Wersja Legere jest podobna do klasycznej Good Girl jednak nuty mandarynki dodają jej ciut świeżości i lekkości, więc ta wersja bardziej mi odpowiada. Proszę nie myśleć, że jest to lekki cytrusowy zapach. Nadal intensywny, mocny i trwały, zatem bardzo wydajny. Kiedy użyje tych perfum po prostu czuje się cudownie..

5 /5 HIT!

Klasyka najlepsza

Moje perfumy od lat. Uzywam ich praktycznie codziennie, wyczuwalny zapach wanilii, który uwielbiam :) nie są najtańsze, ale według mnie warte swojej ceny

Nie kupi ponownie

Kupiony w: Perfumeria internetowa

• Flakon: 5

Mimo kilku podejść jednak nie...

Próbowałam kilka razy przekonać się do tego zapachu, chcąc poczuć to, co wiele recenzentek w nim pokochało. Nie mogę używać tego zapachu - dla mnie jest migrogenny, przytłacza mnie ciężarem, nie zgrywa się ze mną i moją osobowością. Lubię na innych na sobie niekoniecznie. Polecam na zimę i ewentualnie późną jesień ze względu na swój mocny, otulajacy jakby korzenny charakter. Może dodatkowo rozgrzać w zimne wieczory. Mnie przyprawia o ból głowy, więc podziękuję, ale testy polecam, bo nie można mu odmówić jakości i mocy.

5 /5 HIT!

• Trwałość: 4

Perfum

Główna uwagę zwróciłam oczywiście na flakon. Zapach jest nieziemski, słodki i bardzo kobiecy. Pasuje na każdą okazję na randke, wyjście ze znajomymi jak i na codzien. Uwielbiam ten zapach juz od kilku lat.

Kobiece i eleganckie

Perfumy zachwycają mnie swoim zapachem za każdym razem. Jest to zapach słodki, bardzo kobiecy ale nie duszący. Gdybym miała określić je jednym słowem użyłabym wyrazu "eleganckie". Idealne na wieczór, na imprezę, randkę. Zapach utrzymuje się bardzo długo zarówno na skórze jak i na ubraniach. Mają przepiękną buteleczkę i wyglądają genialnie na toaletce.

I'm a good girl!

Zapach ten chodził za mną kilka lat. Dosłownie!

Lubiłam go u inncyh i cały czas sobie moiwlam ze ten bedzie nastpeny. Jakos przez kilka lat nie trafił na kolejke, az w zeszłym roku doczekał się!

I ja też:D

Najpierw wypróbowałam go w drogerii - zapach wyczuwalny, dość długo utrzymywał się na skórze. Piękny - słodki, kwiatowy - ale gdzies tam kreca się tez ostrzejsze korzenne nuty.

Potem "bucik" wylądował u mnie - jako prezent na rocznicę :)

I skradł mi serce <3

Potwierdziło sie to, co zwiastował tester - zaczęłam kusić zapachem słodkim, ale jednoczesnie uwodzicielskim. A zapach pozostawia ogon - kusimy przez długi czas bo trwalosc tez maja calkiem niezla ;) Uwaga na ilosc psikniec - bo mozna sama siebie zadusic :D zwlaszcza jak wsiadacie potem do auta :D

Ponadto kocham flakon! Pasuje do wyróżniajacej się kobiety . Choc ma on jeden minus - flakonik raczej mało kompaktowy do podróży :)

PLUSY
+ trwały zapach
+ ładne nuty zapachowe

MINUSY:
-cena - ale placimy i za markę i za flakon

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1