Maski do włosów

Mrs. Potter's Triple Root Strenghten, Maska do włosów cienkich

• 7 kwietnia 2024 o 18:51
    Średnie, lepiej działa odżywka z tej serii
    Maska ma gęstą, lekko galeretowatą konsystencję, która nie spływa z włosów. Podczas aplikacji przyjemnie się z nią pracuje, pomaga rozczesać mokre włosy palcami. Posiada biały kolor i przyjemny, roślinny zapach. W odróżnieniu od innych masek, producent rekomenduje jej pozostawienie na 2-3 minuty na włosach. Zwykle trzymam maski około 30 minut, w tym przypadku jednak, zalecam trzymać się czasu z etykiety produktu, bo już po kilku minutach, nawet w turbanie jakby zasycha na włosach. Po spłukaniu włosy bardzo dobrze się rozczesują, jednak to jej jedyna zaleta. Odżywienie i jakiekolwiek ich wzmocnienie jest w zasadzie znikome. Maski też nie aplikuje się na skórę głowy, zatem nawet nie mam pojęcia, jak miałaby zadziałać na wypadanie włosów. Nie jest tak, że maska kompletnie nie działa, jednak przy moich przesuszonych i rozjaśnionych włosach, efekt jest marny, więc zwyczajnie szkoda mi czasu na jej aplikacje. Ku mojemu zaskoczeniu, odżywka z tej serii działa na moje włosy lepiej, więc zdecydowanie preferuje ją stosować.
    Zalety:
    • dobry skład,
    • przyjemny zapach,
    • dobra konsystencja,
    • ułatwia rozczesywanie włosów,
    • nie obciąża włosów.
    Wady:
    • brak efektów wzmocnienia i odżywienia włosów,
    • słabo nawilża.
  • 30 maja 2022 o 16:48
    produkt WIDMO
    Witam, ta maska to dla mnie produkt widmo, ponieważ nie widzę kompletnie żadnych efektów po zużyciu całego opakowania, a także nie widziałam niemal żadnych efektów zaraz po pojedynczych kolejnych zastosowaniach. Fakt, włosy dobrze się rozczesywały, ale poza tym nic. Zapach średni - kwestia gustu, ale dla mnie przeciętny.
    Zalety:
    Wady:
    • nieskuteczna
  • 12 listopada 2020 o 7:21
    Bardzo dobra
    Bardzo dobra maska do włosów. Widać poprawę stanu włosów. Łatwo się je rozczesuje. Przede wszystkim nie obciąża włosów a zapach jest bardzo przyjemny. Jestem na tak :)
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 10 listopada 2020 o 11:09
    Doświadczona marka
    Produkty tej marki pierwszy raz używałam będąc nastolatką i kilka razy do nich wracałam. Używam całej serii tych kosmetyków do włosów i jestem z nich zadowolona. Włosy są lekkie i nie przetłuszczają się tak jak wcześniej, na drugi dzień są lekkie i pachnące. Ta seria wzmacnia włosy, przy czym pomaga w nadmiernym wypadaniu. Często miałam problem z rozczesaniem włosów po umyciu a odżywka dobrze je nawilżyła i już nie mam z tymaż takiego problemu . Produkty są bardzo wydajne i świetne jakościowo za niską cenę.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 8 lipca 2020 o 11:48
    Wzmacnia i nabłyszcza
    Jest to ciekawy produkt w szczególności dla posiadaczek włosów cienkich, potrzebujących wzmocnienia. Maska posiada kremową,dość gęstawą konsystencję, która nie spływa z włosów. Nie wydaje mi się aby dało się nią uzyskać w 3 minuty obiecane działanie, ale już po ok.10 otrzymujemy błyszczące, wzmocnione włosy. Ma dość specyficzny zapach, taki anyżowy, który nie każdemy spasuje :) . Jest bardzo wydajna :)
    Zalety:
    • wzmacnia,
    • nabłyszcza,
    • konsystencja,
    • cena,
    Wady:
    • zapach,
    • mogłaby lepiej nawilżać