Mydła

Mydlarnia u Franciszka Savon de Marseille a l'Huile Vegetale Mydło marsylskie palmowe

• 14 sierpnia 2022 o 10:17
    Godne polecenia
    Pierwszą kostkę kupiłam po porodzie, żeby rana po cesarskim cięciu szybciej się zagoiła, a także do higieny intymnej. Nawet położna była zaskoczona działaniem tego mydła na rane :) Mydło jest strasznie wydajne, używalismy go razem z Mężem który ma skórę bardzo suchą i wrażliwą. Mydło jest bezzapachowe, chociaż później kupiłam także wersję lawendową i oliwkową. Do tej zwykłej wracam jednak najczęściej. Obecnie używamy go całą rodziną (ja, mąż i córka) i starcza nam na 3 miesiące. Kostka jest dość duża. Polecam, nawet dla bardzo wybrednych osób. Moja teściowa się do niego przekonała a należy do tych extra hiper wybrednych pod względem wszystkiego. Jak już wspomniałam mydło jest bezzapachowe więc już nie ma opcji żeby wybrzydzala. Tak więc na dane okazje zawsze wiem co jej kupić ;)
  • 20 lipca 2020 o 10:32
    Produkt idealny.
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Oczekiwania: Dobre domycie skóry, brak uczucia ściągnięcia, podrażnień i uczuleń. Opakowanie: Przezroczysta folia, szkoda, że nie kartonowe opakowanie - byłoby bardziej ekologicznie i naturalnie. Wrażenia: Mydło kupiłam ponieważ nie znalazłam klasycznego, niezawodnego białego jelenia. I nie żałuję tego zakupu. Mydło to duża, kwadratowa kostka. Bardzo nieporęczna, dla własnej wygody lepiej ją pokroić na mniejsze kawałki. Kosmetyk jest bezzapachowy, naturalny. Dobrze się pieni, usuwa wszelkie zanieczyszczenia. Nie podrażnia i nie uczula. Jest delikatne i można je bez obaw stosować nawet na drobne rany. Bardzo dobrze pielęgnuje skórę - ciało, cerę, okolice intymne. Nie zrobi krzywdy nikomu, nawet niemowlakom. Sprawdza się do mycia pędzli czy zapierania plam. Mydło jest bardzo wydajne, ma dobry naturalny skład. Nie jest testowane na zwierzętach, jest wegańskie i naturalne. Jest bardzo wydajne - jedna kostka przy regularnym użytkowaniu starcza mi na parę miesięcy regularnego użytkowania. Jest to produkt uniwersalny dlatego często gości w mojej łazience. Ja chętnie wracam i zapewne wracać będę, bo to naprawdę dobry produkt.