Kremy uniwersalne

Mydlarnia Cztery Szpaki
Mydlarnia Cztery Szpaki Super Krem Uniwersalny 100ml

• 23 marca 2025 o 21:42
    Ulubiony
    Super krem jest zdecydowanie moim ulubionym tego typu produktem od 4szpaków. Ma fantastycznie lekką i przyjemną konsystencję, przyjemny zapach i po prostu skutecznie działa. Jest też chyba najbardziej przystępnym cenowo kremem od 4szpaków. Od kiedy kupiłam go w zeszłym roku, jestem bardzo zadowolona z jego działania. Pomimo mniej bogatego składu niż kremy stricte do twarzy, jest moim zdaniem najlepszy jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości. Ma aż 100 ml. Bardzo podoba mi się również sama idea puszki. Krem zawiera: olej ze słodkich migdałów, emulgator z oliwy z oliwek, masło shea, olejek eteryczny pomarańczowy, ekstrakt z kadzidłowca, d-Pantenol, wit. E, tokoferol. Jestem zadowolona z jego działania, jest zdecydowanie wielofunkcyjny i dobrze regeneruje i zmiękcza naskórek.
  • 1 stycznia 2025 o 22:55
    Fajny, ale drogi
    Produkt kupłam w Super Pharm, był w zestawie z innymi kosmetykami marki Cztery Szpaki w promocyjnej cenie. Ale podczas ostatniej wizyty w innej drogerii widziałam go za ponad 50 zł i szczerze to nie dałabym takiej ceny za produkt o tak niedużej pojemności, choć wiem, że kosmetyki tej marki do najtańszych nie należą. Opakowanie 100 ml jest w okrągłym, odkręcanym, metalowym pojemicznku, Krem jest koloru białego, ma lekką kremową konsystencję i szybko wchłania się nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze. Krem ma dziwny zapach, trochę cytrynowy, trochę ziołowy. Krem jest kremem uniwersalnym, można go stosować zarówno na twarz jak i całe ciało. Krem przeznaczony jest do wszystkich typów cery. Krem działa silnie odżywczo, dobrze i szybko nawilża skórę. Mam cerę wrażliwą, naczynkową oraz suchą skórę, w moim przypadku sprawdził się bardzo dobrze, jako lekki krem, dzięki któremu można szybko nawilżyć skórę. Ze względu na niewielkie opakowanie łatwo go mieć przy sobie, np. w torebce. 100 ml to naprawdę niewielka ilość, biorąc po uwagę, że używałam go na całe ciało, dlatego zużyłam go dość szybko. Podsumowując - jest skuteczny, ale cena sprawia, że nie wiem czy kupiłabym go.
    Zalety:
    • lekka konsystencja,
    • szybko wchłania się,
    • nawilża i odżywia,
    • uniwersalny do ciała i twarzy,
    • do wszystkich typów cery
    Wady:
    • bardzo wysoka cena,
    • mało wydajny,
    • dziwny zapach
    MaL_La
    12 grudnia 2023 o 15:07
    Bez szału
    Krem jest faktycznie uniwersalny, bo nadaje się i do twarzy, i jako balsam, ale nie robi efektu wow. Ma intensywny zapach, który mimo że jest naturalny, to jednak nieco męczący. Jest mocno treściwy, gęsty, chociaż dość szybko się wchłania i nie zostawia filmu na skórze. Powiedziałabym, że taki zwykły kremik - nie jest zły, ale czy jest super? No nie wiem. Dostałam go jako próbkę w sklepie Czterech Szpaków i nie zdecydowałam się kupić pełnowymiarowego produktu - niech to będzie moja recenzja ;)
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • intensywny zapach
  • 15 maja 2023 o 21:37
    Dobry krem do wszystkiego i dla wszystkich
    Markę Cztery Szpaki dostrzegłam na Targach Rzeczy Ładnych. Kilka kosmetyków u nich zakupiłam, a w tym opisywany uniwersalny krem. Kosmetyk , jak czytamy na opakowaniu, ma prosty skład, zawiera jedynie składniki pochodzenia naturalnego. Są to: • olej ze słodkich migdałów - nadaje skórze blask, głęboko ją odżywia, łagodzi podrażnienia i usuwa martwe komórki. • masło shea - odżywia i regeneruje skórę, a dzięki witaminie A dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne, • olejek eteryczny pomarańczowy - oprócz cudownego odświeżającego zapachu, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, • ekstrakt z kadzidłowca - uelastycznia, ujednolica koloryt skóry, zmniejsza zaczerwienienia, • D-pantenol - działa łagodząco i kojąco na skórę, pomaga utrzymać optymalny stopień nawilżenia naskórka, • witamina E - ma naturalne działanie konserwujące; działa przeciwzapalnie i regenerująco. Przyjazny dla skóry i środowiska skład może być stosowany na twarz, ręce i całe ciało. Sprawdziłam każdy obszar ciała.:) I rzeczywiście skóra szybko staje się nawilżona, odżywiona. Przyjemnie, bezproblemowo się rozprowadza . Szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiego uczucia. Dodam, że pod makijaż tez się nadaje. Jego działanie najszybciej widać na skórę dłoni, kolan i łokci. To taki ekspresowy kompres nawilżający. Zapach: mieszanka aromaty pomarańczy, cytryny i kadzidłowca. Dla mnie troszkę męczący. Opakowanie: duży otwór pozwala na wydobycie bezproblemowe kremu, ale zakręcane opakowania po użyciu kremu, nie jest zbyt wygodne. Metalowa puszka do wykorzystania po zużyciu kremu. Zalety: • uniwersalny, • lekka konsystencja, • prosty skład . Wady: • intensywny zapcha, na dłuższą metę troszkę męczący, • jedna pojemność, za duży do torebki.
    zuzazus
    6 maja 2023 o 21:20
    Superkrem od Mydlarni Cztery Szpaki
    Na początku byłam bardzo neutralnie nastawiona do tego kremu. Kupiłam go z myślą używania go do ciała. Po przeczytaniu wielu opinii stwierdziłam, że dam mu szansę jako krem do twarzy. Byłam akurat w trakcie szukania czegoś bardziej nawilżającego, ale nie zapychającego i ciężkiego. I był to bardzo dobry pomysł! Krem bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej, lepiącej warstwy, wręcz przeciwnie, skóra jest bardzo przyjemnie nawilżona i miękka. Dobrze współgra z rożnymi tonikami, hydrolatami a także z różnego rodzaju serum. Nie zapycha ani nie podrażnia. Super jest także pod krem z filtrem. Ostatnio zaczęłam używać go pod olej do twarzy, aktualnie z pestek malin, do wykonywania masażu gua sha. Bardzo fajnie z nim współgra, olejek wchłania się razem z kremem i tworzy przyjemną warstwę nawilżenia, idealną na noc. Oprócz tego, krem wspaniale sprawdza się jako balsam do ciała, a także balsam po goleniu. Wchłania się równie dobrze jak na twarzy. :) Dodatkowym plusem dla mnie jest piękny pomarańczowy zapach, wydajność a także opakowanie, które jest wytrzymałe i zdecydowanie można go potem używać jeszcze wiele razy.